Szekeres Viktor

Ismét változások az Oscar-díj házatáján

Ezentúl nem feltétlenül tíz film kap Oscar-jelölést, hozta meg döntését az amerikai filmes akadémia. A cél, hogy csak olyan alkotások kerülhessenek a jelöltlistára, melyek a voksolók legalább 5%-a szerint a legjobbak.

Az amerikai filmes akadémia, az Academy of Motion Picture Arts and Sciences tegnap megszavazott pár változtatást az Oscar-díjakkal kapcsolatban. Ezek közül a legfontosabb az volt, hogy a legjobb filmes jelöltek számát, melyet pár éve ötről tízre növeltek, immáron nem határozzák meg pontosan, mindössze annyit lehet majd tudni, hogy 5-10 film kerül jelölésre.

A döntést azzal indokolta Tom Sherak, az akadémia elnöke, hogy a PricewaterhouseCoopers segítségével megvizsgálták, hogy mi lett volna akkor a szavazás végeredménye, ha az elmúlt években is csak 5 jelölt van, illetve, ha az elmúlt 10 évben is 10 alkotás kaphatja meg a nominációt a legfontosabb kategóriában. Kiderült, hogy átlagban az Oscar-díjat megnyerő film a szavazatok 20,5%-át kapta meg, így meghatározták, hogy jelölést ezentúl olyan film kaphat, melyet a szavazók 5%-a legjobbnak gondol, ilyenből pedig évente 5-10 szokott lenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!