Szekeres Viktor

2010 legjobb filmjének elkészült a gyerekeknek szóló verziója

Amerikában már 110 millió dollár fölött jár 2010 Oscar-díjas filmje, A király beszéde, a világ többi részén pedig már összesen a 130 milliót is átlépte. A határ pedig a csillagos ég, ugyanis már 13 éven aluliak is megnézhetik.

Már korábban is szó volt arról, hogy a Weinstein Company megvágja A király beszédét, hogy a fiatalabbak is megnézhessék, most már viszont már biztosra vált, hogy a korhatárokkal foglalkozó MPAA döntése alapján a film R-es helyett PG-13-as besorolást fog kapni a továbbiakban. A döntést a készítők azzal érték el, hogy két káromkodást elnémítottak a filmben, ugyanis korábban informálisan arról értesítették őket, hogy ha a filmben 5-ször használt "fuck" szócska számát 3-ra csökkentenék, akkor az minden bizonnyal meglágyítaná az MPAA szívét.


2010 (az Oscar szerint) legjobb filmjét így nem kell képileg megcsonkítani, mindössze pár, akár még dramaturgiailag is helyénvalónak vélhető hallgatással bővült a végeredmény. A The Weinstein Co elsősorban azért próbálkozott meg a film korhatárának csökkentésével, hogy (felnőtt kísérővel bíró) iskolai osztályok és templomi csoportok láthassák A király beszédét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JackSparrow88 #1
    Ezzel nem is lenne semmi baj, csak a helyzet hogy akármennyire jó film, szerintem egy 13 éven aluli gyereket nem nagyon fog érdekelni egy ilyen témájú film :)