Szekeres Viktor

2011 első filmjei, melyek igazán bejöttek a közönségnek

Úgy tűnik, hogy a nézőknek a múlt heti L-betűs bemutatók jöttek be leginkább, ugyanis a szájhagyománynak köszönhetően a Limitless és a The Lincoln Lawyer bevételei alig csökkentek az előző hétvégéhez képest.

Egy átlagos film a bemutatója utáni hétvégén általában 40-55%-át veszti el a premierhétvége nézőinek. Ez azt jelenti, hogy egy 30-35%-os, második hetes csökkenés mér kifejezetten biztatónak számít, a 20% körüli pedig nagyon jónak. Idén ez utóbbi kategóriába tartozó premier eddig még nem volt, mindössze a Gnómeó és Júlia járt a közelében 25%-os bevételcsökkenésével.


Azonban múlt hétvégén érdekes módon két film is 20%-on belül került az első becslések alapján. A 27 millió dollárba kerülő, Bradley Cooper-film, a Csúcshatás (Limitless) 19 milliós startját követően a második hétvégén 15,2 milliós bevételt produkált, ami a 3. helyre volt elegendő a toplistán, míg 40 milliós Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) Matthew McConaughey-vel 13,2 milliós kezdés után 11 milliós folytatással vétette észre magát - mindkét eredmény az aktuális lista 4. helyére volt jó. Cseppet sem meglepő módon mindkét film az IMDb-s osztályzatok alapján is remekül szerepel: előbbit 7.4-re, utóbbit 7.5-re osztályozta eddig a közönség.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!