26
  • Justil
    #26
    Egy film nem attól jó, hogy sokan nézik meg, ezt azért nem árt, ha tudod.

    Természetesen, attól sem lesz jó, ha kevesen nézik meg. Ez egész egyszerűen nem mérvadó.
  • l300d
    #25
    a 80 as 90 es evekben keszult masodosztalyu filmekben voltak ilyen bena most vagy szineszkedesek vagy efektek. lehet baromsagokat beszelni hogy koznseg meg muvesz film meg fel kell noni hozza de a szamok beszelnek. Melyik filmet hanyan neztek meg ennyi.
  • Quantumleap
    #24
    A moziban szinkronosan megy? Ha igen, írjátok már le, hogy oldották meg Nimród magyar szövegelését?
  • opeca
    #23
    Na ja, az Őslakó az már más kategória. Persze 8-ast küzel sem érdemel, mint ahogy az IMDB-n hype-olják, de mindenesetre legalább valami fantázia van benne.

    A Moon, pfff, nem is mondok semmit, mert csak nyomdafestéket nem tűrő szavak jutnak eszembe.
  • opeca
    #22
    A Moon az egy szar. Egy ostobaság, kong az egész film. Semmi eredeti, semmi logikus nincs benne, jó lenne ha már végre elkezdenétek normális filmeket is nézni.
  • Justil
    #20
    Hogy mi köze? Az hogy mindkettő relative kis költségvetésből készült (jó, a TMfE végképp), kevés helyszínen, kevés szereplővel játszódik, akció nincs benne, a lényeg a mono- és dialógusokban rejlik. Ebből a szemszögből szerintem hasonlít a kettő...

    Nálam 10/10-es film, sokszor újranéztem már, és nem értek egyet, hogy nem filmre való téma lenne...Pont az a lényeg, hogy nem bajlódtak a speciális effektekkel, az elmesélt múltat nem ábrázolták, hanem rábízták a nézőre az egészet...
  • Silenzio
    #19
    Mert a két csávó 15 éve együtt dolgozik és 20 éve ismeri egymást. Sőt, Tarantino már a Desperadóba is belefeccölt pár ötletet.

    Amúgy a 7/10 erős túlzás. A Macséte nekem egy 6-os. Nálam 6 az másnál 8. A Basterds viszont Tarantino eddigi legjobb filmje. Szigorúan mint film: kulturális jelenségként a Ponyvalepény továbbra is ül a trónon. Mielőtt elkezdtek itten pampogni: a mozis leszámolás a filmi reflexió és művészi hitvallás mezsgyéin olyan termékeny vitákba torkollott, amit a szakmán kívüliek nem vesznek észre, de az esztéták meg a filmrendezők szerint alighanem egybehangzóan a legjobb film született meg Dr. T. kamera-töltőtollából. Tarantino felnőtt.

    Most én kérdezek: Justil! Mi köze a Man from Earth-nek a Moonhoz? Semmi, legfeljebb hogy mindkettő száj-fáj. Amúgy előbbi, az ŐSEMBER sztorira remek, nem tudok betelni vele még most sem, de filmnek max gyenge-közepes. Nem filmre való a téma, semmi vizuális nincs benne.
  • Silenzio
    #18
    Kurv'anyját az átlagos magyar moziba járónak. A Machete ugyan egy alja film, de van humora, sőt van STÍLUSA. Ez az a két dolog, ami a hét vezér sarjainak nem nagyon jutott.
  • ZeemanX
    #17
    Hatalmas film!
    És pluszpont Nimródért, frenetikus volt! :-D
  • Rotyoka
    #16
    Hát igen a Moon lett 2009 legjobb sci-fi je
  • Justil
    #15
    miért ne illett volna bele? pontosan olyan halálosan komolytalan volt mint a film többi része...
  • koschwarz
    #14
    ajnározzátok itt ezt a filmet...számomra nagy csalódás volt, bár igazából csak a végső nagy "összecsapás" miatt, ami valami eszméletlen gyermetegre és butára sikeredett, kb. mintha egy bud spencer-terence hill filmből szedték volna a stílust és a színvonalat. mielőtt valaki félreérti, szeretem a budspencerterencehill filmeket, de a machete-nek a végére, tekintve hogy előtte milyen volt, totál nem illett.

    egyébként meg rodrigez a kisujjából rázza ki ezt a 70-es évek-beli B kategóriás akciófilm stílust, de már kissé kezd ebbe belefáradni, ahogy nézem...
  • Justil
    #13
    Még mielőtt nekem esel: egyik kedvencem a The Man From Earth.
    Szóval nem a film jellegével, stílusával volt bajom a Moon-nál. Csak simán nem tetszett.
  • Justil
    #12
    Az alakítása jobb volt, nekem viszont nem tetszett a film. nem is bantam meg, hogy itthon neztem...az Avatart meg en sem tartom semmi extranak, de inkabb az, mint a Moon :)
  • NEXUS6
    #11
    Én a múlt év végén voltam kiakadva, amikor a Moon c. filmet egész Mo-n egyetlen moziban játszották. Pedig a film értéke szerintem simán túltett az akkor egekig hájpolt Avatarén. Sam Rockwell egyik legjobb alakítása volt.
  • Justil
    #10
    Az emberek többsége anyátok köztöt meg valóságsókat néz. esetleg transzformerszt :)
  • hajnaltores
    #9
    Igen, egyetértek, az emberek többsége sajnos nagyon buta ezekhez az alkotásokhoz...Ezekhez a filmekhez idézőjelbe fel kell nőni. Nincs mese.
  • endrev
    #8
    Egy Harry Potter, egy Az amerikai, egy Ízek imák szerelmek, egy Már megint Te és egy Gru mellett mit várhatnánk?
    A legtöbben ha komoly és ütős filmet akarnak nézni, akkor az elsőt választják. Ha kifinomult (és bár sajátos) akciófilmet, a másodikat. Ha komoly és felemelő történetet, akkor a harmadikat. Ha könnyed vígjátékot, akkor a negyediket, ha pedig színvonalas animációsfilmet a szeretetről a családdal, akkor az ötödiket. Ha döntenem kell (és kell és fogok is), akkor nem a Machete-t választom. Azért remélem nem volt veszteséges.
  • NEXUS6
    #7
    Tarantino, és Rodriguez a film Andy Warholja.
    Valójában ezek magas színvonalú pop-art alkotások, nem úgy kell nézni őket, ahogy a szokásos popkorneksőnhírómúvikat. Ezt Tarantino minden filmjében nyilvánvalóvá teszi, amikor az adott filmjében valamelyik szereplő szájába egyfajta használati utasítást ad, ahogy elmondja az adott film filmtörténeti összefüggéseit. Lásd Pl a BB-ben, amikor a náci filmgyártásról kezdtek elmélkedni.
    Rodriguez inkább indirekt eszközökkel él, a trashmúvik valamilyen jellemző kellékét torzítja, nagyítja szürreálíssá.

    Az emberek többsége nem képes ilyen módon nézni ezeket a filmeket, ezért válnak réteg és kultfilmekké.
  • Justil
    #6
    szuper film!
  • winnie
    #5
    "Így akit érdekelt annak nem volt lehetősége megnézni, ezek után ne háborogjanak a számokon."

    nem hiszem, hogy valaki is háborogna. aki akarja, az megnézi moziban.
    ha március óta vársz, akkor még pár napot, ha akarsz, vérhatsz a miskolci premierre. főleg, ha nem teljesít jó a film, mert akkor a budapesti kópiák hamar vidékre röppennek.

    de egy ilyen filmet pláne nincs értelme sok kópián bemutatni.
  • rufhus
    #4
    Miköze a brigantyknak ehez a filmhez? Az egy Tarantino film volt...
  • ffxi
    #3
    Kiszámítható volt. Mármint nem a történet, ha nem az egész cselekmény. Kezdem látni, hogy ismétlik magukat Rodrigez-ék. Sztem nagyobb szüneteket kell hagyni 2 premier között. Mert előtte ugye a Becstelen brigantyk volt. És az ember ha nem akarja is, de észreveszi. Ettől függetlenül 7/10 mind a kettő filmre.
  • Tecnamo
    #2
    Ezen nincs mit csodálkozni. Már tavasszal eldöntöttem, hogy ezt a filmet moziban fogom megnézni, vártam a premiert, és mi lett? Nem mutatták minden be minden moziban (Miskolcon sem), holnaptól is "csak" 6 városban fogják vetíteni. Így akit érdekelt annak nem volt lehetősége megnézni, ezek után ne háborogjanak a számokon.
    Hétvégén valószínűleg megnézem majd...
  • Rotyoka
    #1
    Nem, nem az hogy nem magyaroknak, hanem nem olyan embereknek akik komolyan veszik a filmet. Ez olyan embereknek készült aki tudja miért ilyen a film és éppen ezért ad rá 7 pont feletti pontozást.