Szekeres Viktor

Nálunk csúnyán megbukott az év egyik legjobb filmje

Itthon a hétvégén alig tízezren nézték meg David Fincher új filmjét, így továbbra is a terhes társaság és a Gru vezeti a toplistát - előbbit újabb 36 ezer, utóbbit pedig 26 ezer néző nézte meg bemutatójuk második hetében.

Ahogy arra számítani lehetett, hiába aratott sikert Amerikában David Fincher új filmje, Social Network - A közösségi háló, idehaza csak a bukás jutott a produkciónak. Hiába volt szó ugyanis premierfilmről, a nézőszám alapján csak a harmadik hely jutott az alkotásnak a csütörtöktől vasárnapig terjedő időszakot figyelembe véve.


Az IMDb-n jelenleg 8.4/10-es pontszámmal álló Social Network - A közösségi hálót 25 moziban kezdte el vetíteni az Intercom és 10 686-an váltottak jegyet a filmre, s a nézők közül 7606-an voltak budapestiek. A fővárosi látogatottságot figyelembe véve egy előadás 40 518 forintot termelt, tehát átlagosan nagyjából 40 néző ült be, hogy láthassa az új Fincher-remekművet. Ez már csak azért is sajnálatos, mert a hivatalos filmes kritikák összegző RottenTomatoes oldalán kivételesen jól szerepelt az életrajzi film 243 pozitív és 7 negatív kritikával 97%-ot ért el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • XymeAVF #11
    Nem tudom máshol mitől sikeres, arról volt szó hogy itt miért nem. Egyébként valószínű nem a trailer miatt. Két dolgot tudok leginkább elképzelni - máshol jobban hangsúlyozták hogy Fincher film, és/vagy amúgy is sikeres volna bármilyen Facebook film.
    Meg talán az egyéni sikertörténetekre sokkal inkább vevőbbek nyugatabbra, itthon az ilyesmi inkább negatív érzést vált ki. Bár ez nem biztos belejátszott, csak feltevés.
  • Laza #10
    Sok minden nem való moziba, amit ott vetítenek ... a részletekbe nem mennék bele.
    És hogy sikeres ... ott, ahol egyébként is majmolják a FB-t, mit vártál :)

    De mint írtam, ez az Én véleményem ... Én a nyálcsöpögtető romancika filmekért sem fizetnék moziban sohasem :)
  • winnie #9
    ha nem moziba való lenne, nem lenne ekkora siker. mi való moziba, ha nem az SN?
  • Laza #8
    A Social Network szvsz nem moziba való film, hanem egy hétköznap esti otthoni filmnézésre.
  • winnie #7
    amerikában más előzetes van?:) nem egy országban sikeres.
  • XymeAVF #6
    Alapvetően unalmas a téma amit feldolgoz, ráadásul húzó színészek nélkül. A trailer sem segít rajta sokat. A vonzereje kb olyan mintha a Microsoft Excel-ről csinálnának filmet. A 3D sem segített volna rajta - a 3D-s monitorfejek is unalmasak.

    Egyedül Fincher neve garancia hogy nem lehet rossz (egyedül miatta fogom megnézni), de az előbbiek miatt nem rónám meg azt aki kihagyja.
  • Béka Benő #5
    Nem lepett meg,hogy megbukott.
    A mai mozibajáró birka magyarnak ilyen filmek elég ritkán jönnek be.
    Talán ha ellátta volna a forgalmazó szinkronnal a filmet nagyobb esélye lett volna.Vagy ha a plakátjára írták volna,hogy 3D-ben a mozik.
    Na,akkor csak úgy tolongott volna a sok gyökér !
  • Szefmester #4
    Nekem már a facebook szó is az émelygést váltja ki belőlem. Az pedig hogy egy weboldal akciója miatt regisztrálnom kellett.. csináltam egy új és kamuadatos email címet.. azzal regeltem idióta és valótlan adatokkal a f@sbúkra.. erre mi történt? Kiadja hogy kiket ismerhetek.. és minő meglepetés, valóban ismerhetem őket.. na ezek után átolvastam az adatvédelmi szabályzatukat. Hát elég tanulságos olvasmány. Gyakorlatilag önként telepítettem a gépemre egy kémprogramot. Undorító amit művelnek.. és furcsa hogy ilyen utalás nincs a filmben. Bár így is éppen elég visszataszító ahogy egymással kib@sznak a pénz miatt.
  • NEXUS6 #3
    Nekem a sztori nem dobogtassa meg a szívem. Van pár éretlen gyerkőc 1 nagy ötlettel és aztán ahogy bejön, hogy baxnak ki egymással. (lásd még Számítóemberek vagy mi volt a címe a Jobbs-os, BG-s filmnek.)
    Én már kinőttem a gimiből vagy 20 éve, egy lovaspornó lehet jobban megmozgatja a fantáziámat.
  • davidka003 #2
    Trailer alapján bejövős.