Szekeres Viktor

Egy scifi-klasszikus 3D-s verziója készülhet el

Terry Gilliam immáron másodjára vallott (anyagi jellegű) kudarcot hőn áhított Don Quijote-projektjével, de nemsokára láthatjuk egy filmjét a mozikba - igaz egy klasszikusáról van szó, melyet 3D-ssé konvertálnak.

Rájár a rúd Terry Gilliamre (12 majom, Félelem és reszketés Las Vegas-ban), hiszen az egykor Monty Python-tag rendező nemrég másodjára rugaszkodott neki, hogy megfilmesítse régi tervét, a Don Quijotét, azonban a projekt ismét összeomlott pénzügyileg. A Robert Duvall és Ewan MacGregor főszereplésével tervezett The Man Who Killed Don Quixote-ét több mint 10 éve akarja elkészíteni a rendező, de csak egy Lost in La Mancha című 2002-es dokumentumfilm a produkció eredménye, melyet éppen Gilliam balul elsült kísérletéről forgattak.


Szerencsére Terry Gilliam nem ül tétlenül, s várja a befektetőket, hiszen azt tervezi, hogy a Michael Palin, John Cleese és Sean Connery főszereplésével készült 1981-es klasszikusát, az Időbanditákat 3D-ben konvertáltatja egy mozis "újrabemutatóhoz". Az Időbanditák a maga idejében az év tizedik legsikeresebb filmje lett Amerikában, 42 millió dollár bevételre tett szert. (A nemzetközi adatokról nincs tudomásunk.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!