Szekeres Viktor

Díjat nyert a magyar scifi

Pater Sparrow korrekt scifije, az 1 a prágai Fresh Film Fest közönségdíjat kaparintotta meg. A Stanislaw Lem egyik írása alapján készült alkotást itthon tavaly ősszel mutatták be, nem aratott túl zajos sikert.

Magyar film volt a tegnap este véget ért prágai Fresh Film Fest közönségének kedvence. Pater Sparrow 1 című első játékfilmje nyerte a 150 alkotást felvonultató nemzetközi filmfesztivál közönségdíját a cseh fővárosban. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült 1 című sci-fi Stanislaw Lem novellájának filmes adaptációja, mely a Honeymood és a Cameofilm stúdiók produkciója. Az 1 című filmet tavalyi premierje óta számos rangos nemzetközi fórum tűzte műsorára, Granadában és Portóban díjakkal ismerték el.


A Fresh Film Fest-hez, mely évről-évre az elsőfilmes alkotók számára kínál bemutatkozási lehetőséget, a híres prágai filmművészeti egyetemen, a FAMU-n megrendezett szakmai programok társultak. Gigor Attila rendező-forgatókönyvíró és Pusztai Ferenc producer A nyomozó című film vetítéséhez kapcsolódóan tartott mesterkurzust a hétvégén Prágában; a rendezvény moderátora Bollók Csaba volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atr0p0sz #7
    http://www.imdb.com/title/tt0408060/
  • JTBM #6
    Egy imdb link-be vajon beletörne a cikkíró keze?
  • Bren X #5
    Mivel feltételezem a határainkon kívül legfeljebb 17,5 ember ismeri azt a nevet, hogy Verebes, max azt hiszik erőteljes szótárazás után, hogy madarász. Talán semmi köze sincs a Verebes Istvánnak a filmnek a fesztiválon kivívott sikeréhez. Ennyire azért nem nagy az a bizonyos összetartás :-)
  • Dynamic #4
    Nem igazán hallottam, hogy itthon éltették volna a filmet. A cikket meg nyilván nem olvastad el, mert ott is benne van, hogy itthon le sem szarták, és a prágai(!) közönségnek tetszett(plusz Granadában és Portóban nyert), erre te azzal jössz, hogy bármit csinál, az kötelezően zseniális.
  • Wittgen #3
    Nem is hallottam eddig a filmről. Előzetes alapján azért megnézném.
  • bippo #2
    Hát ebből a névből nem gondoltam volna, hogy egyáltalán magyar. Nem ismertem. Lehet, hogy pont azért váltott nevet, hogy kikerüljön apuka árnyékából?