Szekeres Viktor

Hollywood legtúlfizetettebb színészei

A magyar ember szívesen csámcsog az amerikai sztárok jövedelmein és általában értetlenkedik, hogy miképp kereshet valaki 20 millió dollárt két hónap alatt.

Sőt, nem csak a magyar ember bulváréhsége felülmúlhatatlan, hanem az amerikaié, az angolé, de valószínűleg még az ugandaié is, s bizony épp ezért nem szabad azon csodálkozni, ha valaki a kétszoba-komfortban a pár éves számítógépe előtt fájdalmasan felnyög azon hír olvastán, hogy Will Ferrell vagy Jim Carrey megint 20 millió dollárt kapott legújabb filmjéért.


Szerencsére a sajtó, a média is pontosan tudja, hogy mi mozgatja a fogyasztót, a filmnézőt, az újságolvasót, s épp ezért időről-időre el lehet olvasni, hogy mennyit kerestek a hollywoodi sztárok, hogy kinek a filmjei a legjövedelmezőbbek. De persze a mások zsebében való turkálás akkor még izgalmasabb, ha negatív felhangja van, s épp ezért a Forbes meg is jelentetett egy olyan listát, melyen a legtúlfizetettebb színészek találhatóak meg.

Persze előre szólnánk, hogy mindez csak játék a számokkal, következtetéseket nem nagyon lehet levonni pár adatból, kár lenne bárkit is temetni, hiszen egyrészt a színész csak egy apró fogaskereke a filmnek, olykor fontosabb marketingtényező a történet, az előzetes vagy a rendező személye. Másrészt pedig egy bukott, keveset jövedelmező filmre is botorság lenne ráaggatni a gyenge jelzőt, csak azért, mert a közönség nem érdeklődött iránta.



A második helyezett Ewan McGregor a Star Wars-filmek után csak az Angyalok és démonokkal aratott kasszasikert: a nagy filmjei (A sziget) épp úgy megbuktak, mint kisebb próbálkozásai (Miss Potter, Cassandra álma, Szex telefonhívásra.) A harmadik Billy Bob Thornton helyezése viszont már tekinthető meglepetésnek, hiszen az ő filmjei sosem nagy bevételeikről voltak híresek, ráadásul a tavalyi Sasszem kifejezetten jól szerepelt a jegypénztáraknál, más kérdés, hogy a többi próbálkozása (Anyámon a tanárom, Balek-suli) mélyen alulteljesített.


Érdekesség, hogy a lista másik végén, a legjövedelmezőbb oldalon Shia LaBeouf található (160 dollárt termelt minden neki kifizetett dollárért), akinek elég volt a Disturbia nagy sikere és máris az A-listán találta magát, hiszen bár a két Transformers-film és az Indy 4. sikere nem rajta múlott, de a Sasszemet ő egyedül vitte el 100 millió dollár fölé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chocho #15
    Na igen. :) De ne hidd, hogy fordítani könnyű munka! Nem úgy megy ám, hogy az ember szó szerint lepattint némi forrást, hanem sokszor fel kell tölteni azt további tartalommal úgy, hogy ne csak rizsa legyen. Ez pedig jól megy mostanában az SG-n - persze csak a filmes részlegen. A tudománnyal kapcsolatos írásaik sokszor érthetetlenek a civileknek, de még a szaktekintélyeknek sem elég világosak sokszor. Na de ennyi off elég. ;)
  • Justil #14
    úgy érted, fordításai :)
  • Chocho #13
    Egyébként a cikk jó lett. Mostanában jobbak az SG nagyobb lélegzetvételű írásai.
  • Chocho #12
    Itt nem arról van szó, hogy mennyit kaptak a filmekért:

    "Íme a lista, mely úgy készült, hogy Hollywood 100 legismertebb színésze esetében a Forbes megnézte, hogy az elmúlt 5 évben főszerepes, több mint 500 moziban adott filmjei mennyit jövedelmeztek, s ezt osztották a kapott fizetéssel, mely alapján kijött, hogy a színésznek adott egy dollárból mennyi lesz a film kifutása után."

    Vagyis itt nem a fizetésük a lényeg igazából, hanem hogy mennyit ér a nevük, ha a saját zsebükre mérjük ki a dolgot. Mindezt pedig Dolláronként mérték, tehát a számok nem azt jelentik, hogy teszem azt 20 millát kapott valaki a filmért.
  • winnie #11
    miben jim carrey utánzat? azért, mert vicces? teljesen más humorral operál, ő nem annyira a gumiarc, gumimozgás, hangutánzás terepen mozog.
  • Zoliz #10
    Ez a Diszkópatkány ember csak egy drága Jim Carrey utánzat... Jönnek az üres klónok :(
  • dawinD #9
    ez a will ferrel csak nekem baromi unszimpatikus ?
  • berserk87 #8
    Olvasd el a cikket figyelmesen!
    -Julia Roberts nem tudom hogy jön ide?
    -Senki se mondta, hogy a legmagasabb fizetés egy filmért 20 millió lenne.
    -És ez a lista pont a 100 legismertebb színész közül a filmjeikkel a legkevesebb hasznot elérőket mutatja. Az első 5-öt nem is írta a cikk írója(csak az elsőt, Shia LaBeouf-öt)
  • Szemjuel #7
    ha ismered az anyagi hátterét azon produkciókban melyekben szerepelt, nyugodtan megoszthatod velünk, hogy mennyi Depp 'értéke' ;)
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Ki ez a Shia? Valami földönkívüli?