Szekeres Viktor

Bolygógyarmatosító scifisorozat készülőben

Bár még alig kezdődött el a tévés évad, alig indultak el a friss sorozatok, a csatornák máris a jövő évet, a 2010 őszén induló szezont tervezik, az írók pedig egyre-másra nyújtják be nekik új sorozatötleteiket.

Ennyire korán mindössze azok a projektek keltik fel a sajtó figyelmét, s válnak hírré, melyek vagy nagyon érdekes történetkezdeménnyel rendelkeznek, vagy pedig egy neves író közreműködésével készülnek.

A CW csatornának készülő, jelenleg forgatókönyvírási státuszban lévő Plymouth Rock az utóbbi csoportba tartozik, hiszen olyan kultikus író készíti a szkriptet, mint Rob Thomas, aki a Veronica Mars-szal írta be magát a tévés történelembe, tavasszal pedig a Cupid és a Party Down elkészítésével hívta fel magára a figyelmet. A sorozat, ha megvalósul, egyébként scifi lesz, egy űrhajó fedélzetén fog játszódni, melyen fiatalok fognak utazni egy távoli bolygóra, hogy gyarmatosítsák azt, megmentve tettükkel a Földet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • semmikozod #24
    Na jó, asszem feladom.
    Nem állitottam, hogy nem volt benne főlszál, csak azt mondtam, hogy epizódikus szellemben készült el a történet, amit JMS el akart mesélni.

    Ha nem érted az epizodikus és a globális szál fogalmakat, akkor nincs miről beszélni...
    Te nem tudsz árnyaltan gondolkodni, csak feketén-fehéren látod.

    "ja, úgy 20-30%-ban. "
    Mi másról szólt eddig? Megmondanád nekem? Volt egy aprócska dolog, hogy valami űrlényt találatak és ahelyett hogy több évtizede vizsgálgatták volna inkább elviszik egy űrhajóban. Hát gyönyörű. Ezen kivül volt még valami? Mert úgy a megjelent 12 epizódból össz-vissz, ha 2 epzódnyi tartalom volt erről a történeti szálról akkor sokat mondtam.
    A sorozat arról szól amit irtam.

    A GA az érzelmekről szól, mint már irtam korábban is. Nem ezzel-azzal kúrok, hanem hogy a szereplők hogy élik az életüket.
    Epizódikusan már csak ilyesmivel lehet nézettséget elérni, vagy nyomozással.
  • mrzed001 #23
    "A b5-t egy nagyszerű regényhez tudom hasonlitani, de nem mennék olyan messzire, hogy egy globális történetszállal operáló sorozat volna."
    Na jó, asszem feladom. Ha a B5 "állításod" szerint nem, akkor mi???
    A ragyások közt, vagy az izzadtóra? Egy regény talán epizodikus??? Talán át tudsz ugrani 3-4 fejezetet, és ugyanott tartanak?
    Ne komolytalankodjunk kérem.
    Ha nem érted az epizodikus és a globális szál fogalmakat, akkor nincs miről beszélni...

    "a sorozat eddig arról szólt, hogy kiválasztottaink hogy viselik a megpróbáltatásokat. "
    ja, úgy 20-30%-ban. DE EZ NEM A GA EFFEKTUS! Miről is szól a GA? Most ezzel k.rok, most azzal, de szar hogy mással is k.r ... lényegében egy kórházas szex és NY, erősen tovább (g)erjesztve.
    Azt, hogy az űrhajós hogy viseli az igen komoly kiképzést (érzelmileg és emberileg) ugyan ne keverjük már azzal, hogy áll a f..om meg viszket a p...im és akivel tegnap kavartam most mással látom és ez milyen szar...
    Ennyire még a felületes nézőnek sem ugyanaz.
  • semmikozod #22
    b5: Nem állitottam, hogy nem volt benne főlszál, csak azt mondtam, hogy epizódikus szellemben készült el a történet, amit JMS el akart mesélni. Te is értelmezd amit irok. :) Az első évad teljesen epizódikus volt, néhány utalással a későbbi főszál történéseire. Későbbi évadokban is előfordultak ilyenek, de JMS ott már a története elmesélésére koncentrált. A b5-t egy nagyszerű regényhez tudom hasonlitani, de nem mennék olyan messzire, hogy egy globális történetszállal operáló sorozat volna.

    DG: Nem viccelek. :) Jó talán egy kicsit túloztam, de neked is be kell ismerned, hogy a sorozat eddig arról szólt, hogy kiválasztottaink hogy viselik a megpróbáltatásokat. Magyarán az amit mondtam, az érzelmek kerültek előtérbe (a karakterek). -> GA effektus. :) A GA sem a kórház életéről és emberek megmentéséről szól, hanem arról, hogy a hőseink hogy viselik ezt.
  • mrzed001 #21
    "Kíváncsi lennék, hogy a még vontatottabb Föld 2 az nálatok is ugyanolyan szar volt ?"
    Eszement rossz volt. Csak azért néztem (kűfődin), mert akkoriba hétfőnként még adásszünet volt a magyar csatornákon.
    Láttam sorban az összes részét. Globális szál egy darab (a helyi lények, és hogy a kis srác kezdett hozzájuk hasonlóvá lenni ... mindez egy hegynyi műmájer köntösbe bugyolálva ... amolyan hűhahűűűűhahűűűűűűűűűűha majd PAFFF = semmi)
  • mrzed001 #20
    "A b5 is epizódikus scifi volt. "
    Ne viccelj már, hogy a B5-ben ne láttad volna azt a rengeteg globális szálat ?
    Persze, voltak epizódok, azok hol lezáródtak, hol nyitva maradtak. De nem tudnék olyan epizódot mondani, ahol ne löktek volna egy nagyot valamelyik globális szálon is. Hiszen már az első részben előrevetítettek 3-4 szériás dolgokat ... meg ott vissza akár az első szériára. A B5 tipikusan az a fajta volt, ahol NEM lehetett kihagyni egy részt sem. (az epizodikusak pl Star Trek meg pont olyan, ahol észre sem vetted, hogy kihagytál 10 részt)

    "Greys Anatomy a mindenki-mindenkivel sorozat. Egyelőre a DG is erről szól."
    Ne viccelj már.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van benne 2 ipse aki volt 2 csajjal ... és KÉSZ. ENNYI.
    Hol van itt a mindenki mindenkivel ???


  • mrzed001 #19
    "spoilerben leírod, hogy hová jutott el nagyvonalakban a sztori?"
    Szóval Defying Gravity nagy vonalakban (ne olvassa aki meg akarja nézni!!!):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kiderül, hogy a küldetés nem csak abból a "nemes" elképzelésből áll, hogy tesznek egy kört a naprendszerben és megállnak minden bolygónál (illetve egy holdjánál) ... van célja is, amit elég sokáig csak 3 ember tud: a hajó parancsnoka és ketten az irányítóközpontban. Titkon erre készítik fel a jelölteket.
    A valós küldetés azzal indul, hogy találnak dél-Amerikában egy rejtélyes tárgyat, ami mintha kommunikálna egy másikkal a Marson (ez lesz Béta) ... aztán felfigyelnek rá, hogy talán 7 van a naprendszerben ilyen ami kommunikál egymással. A küldetés tehát ezen tárgyak összeszedése.
    Ez a tárgy mellesleg lebeg, folyamatosan fraktálisan változtatja az alakját, telepatikus kapcsolatba lép a neki tetsző személyekkel (feleleveníti nekik hallucináció formájában amit a legjobban bánnak), és nem mellesleg hátulról irányítja a teljes küldetést (pl hogy ki legyen a küldetésben, aki nem tetszik neki az kénytelen visszamenni még az elején szívpanaszok miatt, ki legyen a leszállóegység vezetője ...)
    Eddig a 12-ik részig adták le, most lesz az első megálló, a Vénusz.
    Ez már csak azért is veszélyes, mert amikor még nem ismerték eléggé ezeket az izéket, akkor volt egy mars misszió (a Marson lévő társának begyüjtésére) ami kudarcba fulladt
    Ez csak nagy vonalakban az érzelmi szálak nélkül (pl a Marson meghaltak közül az egyik nő szeretője volt a mostani küldetésben is résztvevő "veteránnak" ... és most egy másik nőbe szerelmes aki szintén a hajón van ...)
    És mindez mai szemmel reális űrhajóval, problémákkal és megoldásokkal
  • semmikozod #18
    Soundmaker: Úgy látszik kifogratod a szavaim, vagy csak nem tudod értelmezni őket. Mindenesetre ez a vita számomra értelmét vesztette.

    berserk87: winnie barátom jól mondja.
  • winnie #17
    "Nem tudom miért kell egy sorozatot pár rész után így lehúznod. "

    ha valakinek nem tetszik valami, akkor nem nézi tovább, így mindenki, aki lehúz egy sorozatot, hacsak nem zombi, akkor pár rész után teszi. neki nem tetszik, nagy dolog. ez nem kell, hogy izgasson.

    "Ez egy bevállt formula Amerikában, hogy csak pár bevezető rész "

    nincs ilyen bevált formula, hiszen a sorozatkészítők is tudják, hogy az első rásszel, sőt, az első 20 perccel kell megfogni a nézőt, nincs helye holmi felvezetésnek, amire a egy filmben van lehetőség. ha nem érdekes valami, a néző azonnal elkapcsol-
  • berserk87 #16
    Nem tudom miért kell egy sorozatot pár rész után így lehúznod. Én csak az első két részt láttam, de az alapján egész ígéretesnek tűnik, pedig nem vagyok stargate rajongó. Sőt az SG1 szerintem a végére iszonyatosan gyenge lett, persze előtte se volt valami jó, míg az atlantisz a harmadik résztől nem tetszett és talán a 10. részig bírtam.
    Ez egy bevállt formula Amerikában, hogy csak pár bevezető rész után kezdik kibontani a cselekményt. Szerintem nem volt unalmas, bár most néztem meg az űrodüsszeiát, az után minden film izgalmasnak tűnik :P
    Amúgy az sem rossz film csak sok benne az átvezető videó a jelenetek között, ami miatt végülis nekem nem tetszett.
  • Soundmaker #15
    Ez eddig oké... Asimov műveiből tényleg nem készült sci-fi mert nem tudnák eladni a moziban, pont az olyan szellemű sci-fi szerető emberek miatt mint te is vagy.

    Félre ne érts, mindenkinek más és másfajta sci-fi jelenti az igazi sci-fit.

    Szóval akkor neked Artur C. Clarke - Űrodüsszeája sem tetszik, pedig az vérbeli sci-fi és igazi sci-fi regényből készült. Erre mondtam nem vagyunk egyformák... Én sajnálom ha neked nem tetszik, de mint írtam manapság nem tudom milyen meglepőbb dolgokat, fordulatokat vársz egy sci-fitől, mikor egy egy franchiseból újat kihozni elég nehéz dolog mert az adott univerzumban megvan kötve az írók keze, hiszen tartani kell magukat az adott franchise szellemiségéhez...

    Mind1 a sci-fi mint fogalom teljesen más fogalom, hogy ki mennyit abszorbál belőle az már a saját izlésvilágán múlik... Sajnálom hogy nem jöttek be neked a sorozatok, nekem viszont így is tartalmas szórakozást nyújtanak.