Szekeres Viktor

Ismét leállítottak egy scifit

Megtörtént, amitől tartani lehetett, ismét csak bebizonyosodott, hogy a szélesebb közönség nem feltétlenül viseli el a scifi műfaját a tévében, s meglehet, hogy az továbbra is csak kisebb csatornákon fog megélni.

Jelenleg természetesen a Syfy rendelkezik a legtöbb scifi tévésorozattal, de jövőre például a TNT is megpróbálkozik egy idegeninváziós, posztapokaliptikus szériával. Az mindenesetre biztos, hogy az országos ABC csatorna a nyáron hiába próbálta megszerettetni a nézőkkel az űrhajókat.

A Defying Gravity című scifisorozatról már írtunk korábban, többek között azt is, hogy nem túl jól mutatkozott be, s sajnos a továbbiakban is inkább csökkent Vénusz-expedícióról szóló produkció nézettsége. Az alig 2-3 milliós tábor éppen ezért szomorkodhat, ugyanis az ABC a 8. rész után levette műsoráról sorozatot, s egyelőre nem tudni, hogy a maradék 5 rész mikor kerül adásba, ha ugyan adásba kerül.

Érdekesség, hogy ez a 2-3 millió néző például a Syfy-n sikert jelentene, hiszen még így is több, mint mondjuk a Battlestar Galactica és a Stargate Atlantis nézettsége.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lambda5 #11
    Akkor nem csak bennem van "hiba" a mostanában fellelhető sci-fi -nek mondott sorozatokkal szembeni ellenérzések miatt...
    Rengeteg jó regény, novella van amit meg lehetne filmesíteni ... mégis a ponyva kerül elénk legtöbbször...
  • opeca #10
    Hála az égnek, a Sci-fi műfaját ne rondítsák el gyatra sorozatokkal.
  • kriszwells #9
    Sok ismerősömre gondolva akik nem szeretik a scifit, azt mondanám, hogy sokan előítéletesek a dologgal kapcsolatban, hisz ők csak az űrhajós-lézerkardos dolgot gondolják annak, azt hogy ez csak egy része a scifinek nem gondolnak bele. Lost, 4400, Rejtély, Rejtélyek városa, de X-akták sok sok részének nem sok köze az űrhajókhoz, de akár P K Dick könyveit is mondhatnám és nem sorolom tovább...
    Másrészt, az idősebb korosztály, és a fiatalabbja megint nem vevő rá, hisz 70 éves öregnénit nem biztos hogy megfogja Anakin Skywalker története :), de egy 10 éves gyerek se biztos hogy érteni fogja a Hősök egészét (időben való ugrás stb, még egy felnőtt se mindíg tudja követni. Ez azoknak rossz aki szereti az ilyet, és emiatt kevesebb ilyen filmet/sorozatot/könyvet kap mint egy más műfajt szerető rajongó, illetve ami ennél is rosszabb, hogy sok már futó sorozatot törtölnek.
  • pixx #8
    Igen arra emlékszem, na az csúcs volt :)
  • immovable #7
    Dettó így vagyok vele. Orrba szájba olvasom a scifi/fantasy könyveket, s nagy B5 fan vagyok, de pl a BSG nálam messze nem üti meg a scifi mércét. Elkezdtem, kiröhögtem a baromságokat (beszáll egyik ember(csaj asszem 1 évad) a lelőtt idegen űrhajóba, majd a törzsön tátongó lyukat betömi a bőrkabátjával s felszáll az űrben omg), aztán ejtettem a dolgot. :)
  • pixx #6
    Na végre...valaki, akkor nem csak én vagyok "hülye", mert a BSG nekem se jött be...viszont a többi csont nélkül csúszik.
    Magam mentségére BSG-ből 2 évadot letoltam. Vártam, vártam, de semmi.
  • Narxis #5
    Nehéz ezt megmondani, szerintem jó scifi sorozatok se készülnek mostanság.
    Én scifi rajongó vagyok, könyveket is olvasok ebben a műfajban de pl. a Battlestar Galactica abszolút nem tetszik. Star Trek, Csillagkapu, Babylon 5. Ezeket akárhányszor újra tudom nézni. Filmeket és a sorozatokat egyaránt.
  • chronos75 #4
    Pedig a Defying Gravity pontosan azzal próbálkozott, hogy amolyan Grace klinikás / barátok köztös cuccot nyújtson űrdíszletek között. Mindenki járt/kefélt mindenkivel mindenki összeveszett/megutált mindenkit. Részemről ez a koncepció felejtős, úgyhogy nem kár érte...
  • torcipepe #3
    sajnos az emberek többségének inkább a Gyilkosok Közt és a Rosszban Rosszban kell
  • skodatuning #2
    Sejtésem szerint ez azért lehet mert sokan ragaszkodnak a valóságos dolgokhoz.Nem is arról van szó hogy nem szeretik hanem szimplán hülyeségnek tartják őket.Nem tudják beleélni magukat olyan dologba ami nem létezik...képzelőerő hiánya..vagy valami ilyesmi.