Szekeres Viktor

Emmy 2009: a legjobb sorozatok listája

Amerika megnevezte legjobb sorozatait, tévés színészeit. Nyert a Lost, a 24 és a South Park is. A Sorozat, Amit Mindenkinek Néznie Kéne azonban más lett.

Amerikában a CBS csatornán lehetett látni az Emmy-díjak átadását, itthon az HBO közvetítette élőben a ceremóniát fekete képpel és zenével ellátott reklámszünetekkel, valamint a magyar kommentár totális hiányával, így segítve elő a magasabb fokú műélvezetet. Köszönjük az angolul tudók nevében és szomorkodunk a csak magyarul beszélő többséget képviselve. Nincs jó megoldás. Magáról a díjátadóról nem sokat lehet elmondani, de ki kell emelni, hogy a tavalyi műsorvezető katasztrófa után idén sikerült remek konferansziét találni Neil Patrick Harris személyében, aki sajnos ugyan nem került a díjazottak közé, azonban jelenlétével, Fábrysan szólva, mindenképpen emelte az est színvonalát.


A díjazottak tekintetében egyes rosszindulatú pletykák szerint a CBS csatorna véletlenül a tavalyi Emmy-show felvételeit adta le az élőkép helyett, hiszen szinte minden nagyobb kategóriát azok nyertek, akik tavaly is diadalmaskodtak. Így gyorsan végigtekerhetjük a győztesek névsorát azzal, hogy ismét a Mad Men - Reklámőrültek lett a legjobb sorozat (szerencsére már itthon is láthattuk és győződhettünk meg róla, hogy milyen csúnyán veri kenterbe minőség alapján a legtöbb sorozatot), és A stúdió, vagyis a 30 Rock lett a legjobb komédia.

Viszont a színészek közül csak utóbbinak sikerült (ismét) Alec Baldwint delegálnia a legjobbak közé, ugyanis a férfi főszereplő drámai sorozatban kategória trónját a Breaking Badben brillírozó Bryan Cranston ismét csak elhappolta a másik nagy esélyes, Jon Hamm elől. A futottak még mezőnyében pedig H. Laurie (House) és M.C. Hall (Dexter) is ott volt.


Tina Fey és Alec Baldwin a 30 Rock-ból

A hölgyeknél a dráma és komédia kategória díjain két moziból a tévébe ereszkedő színésznő, Glenn Close és Toni Collette osztozott, de igazából csak a mellékszereplői díjak kiosztásakor pattantak fel a magyarok álmos szempárjai, hiszen a Michael Emerson, Kristin Chenoweth, Jon Cryer és Cherry Jones alkotta négyes sikerét nyugodtan lehet előre nem borítékolható sikereknek nevezni. Ez még akkor is így van, ha mindenki tisztában van azzal, hogy Emerson, de még inkább Chenoweth milyen remek alakítással rukkolt elő sorozatában, hiszen sem a Lost, sem a Halottnak a csók nem afféle Emmy-kedvenc széria.

Vasárnap csak 28 kategória győzteseit hirdették ki, de a további 75-öt is figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy a 61. Emmy-n a legtöbb díjat (7-et és 6-ot) két tévéfilm, a Little Dorrit és a Grey Gardens nyerte, míg sorozatok közül A stúdió vihette haza a legtöbb szobrot, szám szerint ötöt. (A vasárnapi nyertesek teljes listája itt olvasható.)

A főbb díjakat a következők nyerték:

Legjobb drámai sorozat: Mad Men - Reklámőrültek
Legjobb komédia: A stúdió
Legjobb minisorozat: Little Dorrit
Legjobb férfi főszereplő (komédia): Alec Baldwin, A stúdió
Legjobb férfi főszereplő (dráma): Bryan Cranston, Breaking Bad
Legjobb női főszereplő (komédia): Toni Collette, Tara alteregói
Legjobb női főszereplő (dráma): Glenn Close, A hatalom hálójában
Legjobb férfi mellékszereplő (komédia): Jon Cryer, Két pasi meg egy kicsi
Legjobb férfi mellékszereplő (dráma): Michael Emerson, Lost - Eltűntek
Legjobb női mellékszereplő (komédia): Kristin Chenoweth, Halottnak a csók
Legjobb női mellékszereplő (dráma): Cherry Jones, 24
Legjobb animációs sorozat: South Park

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #17
    30rock-ból láttam egyet szinkronosan. hááááát, elég fura volt. Eredetiben viszont szeretem. (bár szerintem vannak jobb sorozatok is. Hasonló jellegűből a Studio 60-t szerettem, kár, hogy vége :( )
    Big Bang-et nem tudom, le lehet-e normálisan szinkronizálni, Sheldont szerintem lehetetlen.
    Amúgy grat. a díjazottaknak.
  • CELL9999 #16
    A South Park megérdemelte...
  • TeDDyRuSh #15
    Nekem Alec Baldwin a mellékszereplők császára. Igen volt pár főszerepe is, de szerintem a max. 50 sorosokban a legjobb. Kerestem lyukakat a pályafutásában, de '83 óta mint egy gép, úgy nyomja.
  • zorrobomber #14
    Abban a kategóriában nevezték, pont.
  • Shodan #13
    Igen, jöhetne már az s02 szinkronosan ,mert sheldon túl gyorsan beszél és nem tudom olvasni :)
  • djstefi #12
    Gratula a South Park-nak ! a hivatalos honlapjukon ez all : Margaritaville Wins an Emmy! es errol a reszrol van szo :http://www.southparkstudios.com/episodes/220760/
  • Rincewind #11
    the Big Bang Theory nem vitt semmit? Kar, pedig fergeteges, imadom minden percet. :)
  • Balintos #10
    Oké, hogy csak szinkronos részeket láttam belőle, de A stúdió még arra sem volt képes, hogy elmosolyodjak tőle...
  • Szemjuel #9
    akinek nem tetszik, annak azér, mert egyik karakterrel se tudja magát összekötni :) sajnos én hasonló helyzetbe vagyok mint Ted és Robin :( :D valszeg ezért tetszik annyira :) meg Barney-tól látom a jópéldát, hogyan kellene... :D
  • feamatar #8
    meglehet, de ami igazán gáz, hogy én meg túl sok hasonlóságot fedezek fel magam meg Mosby közt...