Szekeres Viktor

Újabb Asimov-film készül

A nagy scifi-rajongók megosztottak. Vannak, akik követelik, hogy a tudományos fantasztikum egyik legnagyobb mesterének több műve is kapjon helyet a mozivásznon, míg mások úgy vélik, hogy jobb, ha nyomtatott formában maradnak meg Asimov történetei.

Hollywood nem is nagyon sietteti a mester életművének feldolgozását, eddig csak a Két évszázados ember kapott egy hasonló című filmadaptációt Robin Williamsszel, valamint az Én, a robot Will Smithszel, de utóbbi film nem Asimov regényei alapján készült, csak utólagosan szőttek bele asimovi momentumokat, miután megkapták a cím használatának jogait.

Míg azt várjuk, hogy lesz-e valaha mondjuk Alapítvány-film, addig az a hír jutott el a Varietyhez, hogy a New Regency stúdió megvette A halhatatlanság halála (The End of Eternity) című, 1955-ös időutazós Asimov-könyv megfilmesítésének jogait. A Vince Gerardis producer által készítendő majdani film jelenleg is keresi rendezőjét és íróját.

A történet egyébként a jövőben játszódik, ahol is az uralkodó osztály ismeri az idő manipulálásának módját és ezáltal előznek meg katasztrófákat vagy tüntetik el a nemkívánatos elemeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dripkidd #17
    én ebben nem reménykedem sajnos. időutazás. szex. emberiségmegmentés. ennél mélyebb nem lesz. ne legyen igazam...
  • Vamp17 #16
    "A történet egyébként a jövőben játszódik, ahol is az uralkodó osztály ismeri az idő manipulálásának módját és ezáltal előznek meg katasztrófákat vagy tüntetik el a nemkívánatos elemeket."

    a tortenet nem a jovoben jatszodik. :) pont ez a lenyeg, a "halhatatlanok" egy idon kivuli terben elnek, nem reszei az idonek. erre azert kivancsi leszek, mert ugye itt az idoutazas nem par szaz evet olelt fel, hanem evmilliokat. lenyegeben minden "korszak" egy-egy kulonallo emberiseg volt. Kifejlodnek, elbuknak, kifejlodnek, elbuknak stb... es mindegyik egy ujabb ciklus volt. Na szal kivancsi leszek :)
  • opeca #15
    Hm, a Halhatatlanság Halála frankó kis könyv volt. Lehet belőle jó filmet csinálni, de úgyis el fogják cseszni.
  • bitbandita #14
    Én megcsinálom neked, sőt egy szóba sűrítve!
  • Loverman #13
    két mondatba hogy sűrítenél bele egy könyvet? kösz.
  • Inquisitor #12
    "A történet egyébként a jövőben játszódik, ahol is az uralkodó osztály ismeri az idő manipulálásának módját és ezáltal előznek meg katasztrófákat vagy tüntetik el a nemkívánatos elemeket."

    Ezek szerint annyi köze (se) lesz a könyvhüz, mint az Én a Robot-nak? Csak mert a könyv ennél sokkal elvontabb volt ...
  • Chocho #11
    Vannak, akik nem tudnak olvasni, csak fikázni. Ez van.
  • torcipepe #10
    nemrég kezdtem bele a robottörténetekbe, de az én sebességemmel nem biztos, hogy ebben az évben befejezem
  • valamit #9
    Azért ott akadhatnak jócskán látványos részek a párbeszéd mellé, pl. a különböző korok hátterei, eltérő ruhái, stb.-stb. A story meg elég mély filozófiával bírhat, ha jól rakják össze a párbeszédeket, a felszínen meg simán el lehet adni, mint sci-fi-lovestory.
  • winnie #8
    hehh, de az még szebb, amikor a kommentelők égnek be:)