Ötvös Tibor

A Coen-fivéreké a hétvége

Amerikában a sztárokkal alaposan megtűzdelt Burn after Reading lett a hétvége legnézettebb filmje, mely egyébként a Coen-tesók új alkotása. Al Pacino és Robert De Niro csupán a bronzéremre volt jó.

De térjünk vissza az aranyérmesre. Az először Velencében bemutatott thrillertől ilyen eredményt azért nem vért az ember, hiszen az amerikaiak nem igazán vevők a minőségi, netán elgondolkodtató filmekre. Ám most mégis 19,4 millió dollár értékben váltottak jegyet a Brad Pitt, George Clooney és John Malkovich nevével fémjelzett produktumra.


Burn after Reading

Második a Tyler Perry's The Family that Preys, mely 18 milliót gyűjtött össze. A filmet a kritikusok gyűlölték és a nézők is satnya alkotásnak minősítették a vígjátékot. Ennek ellenére tuti nem lesz bukta a film, az eddigi Perry-filmeket alapul véve 35-40 millióig simán ellépeget.

Csupán a harmadik helyen kezdett a szintén elég negatív visszajelzéseket kapó Righteous Kill is, melyben Al Pacino és Robert De Niro újra együtt parádéznak. A 16,5 azért nem olyan rossz, de a 60 milliós büdzsé nem hiszem, hogy Amerikából visszajön. Érdemes megemlíteni még Nicolas Cage újabb buktáját, a múlt héten még első helyen álló Bangkok Dangeroust. A mostani hétvégén mindössze 2,4 millió dollárt szedett össze és ezzel hét helyet zuhanva csak a nyolcadik lett. Ez bizony 69%-os visszaesés, ami bizony egyet jelent a "Hamarosan dvd-n" címkével.


Appaloosa

A mostani héten véget ér a nélkülözés, hiszen rögtön nyolc (!) sikergyanús premier vár ránk. Elsőnek itt lesz mindjárt az Ed Harris - Viggo Mortensen - Renee Zellweger trió főszereplésével leforgatott western, az Appaloosa. Aztán a drámák kedvelőinek érkezik a számos díjat nyert Julianne Moore - Mark Ruffalo film, a Blindness, a Dakota Fanning-féle Hounddog, a kosztümös filmeket pedig a The Dutchess képviseli Keira Knightley és Ralph Fiennes főszereplésével. A vígjátékok kedvelőinek itt lesz a Ghost Town című komédia, illetve a Kate Hudson és Jason Biggs nevével fémjelzett My Best Friend's Girl is. A romantikát Jennifer Aniston és Woody Harrelson szolgáltatja a Management című filmben. Thriller műfajában a Lakeview Terrace próbál pénzt bezsebelni Samuel L. Jackson főszereplésével, míg az animációs filmeket az Igor képviseli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!