Szekeres Viktor

Csak Amerikában gigantikus siker a Sötét lovag

Az idei év legnagyobb kaszáját a Sötét Lovag mutatja be, ez nem újdonság, az viszont igen, hogy Christopher Nolan filmje napról-napra újabb és újabb nagy neveket, legendás alkotásokat előz meg az örökranglistán, melynek jelenleg a 28. helyén áll.

Bár a nemsokára az 520. Amerikában bevételezett milliót is átlépi a Sötét lovag és ezzel a Titanic mögött minden idők második legnagyobb kaszáját tudhatja magáénak, azonban az inflációval korrigált bevételeket tekintve már a 28. legsikeresebbnek számít az Egyesült államokban. A film ugyanis a napokban az 514 milliós Csipkerózsikát is maga mögé utasította, hogy jelenleg 521 milliós korrigált bevétellel rendelkező másik Disney-rajzfilm, a Dzsungel könyve nyomába eredjen.

Persze mindezek csak amerikai bevételek, hiába a hatalmas hazai siker, a Föld többi országában még "csak" 437 milliós aratást végzett Batman, s ezzel jelenleg a Narnia (453 millió dollár) és a Jégkorszak 2 (456 millió dollár) mögött áll. A nemzetközi bevételi listát az amerikai 600 millió mellé még 1,2 milliárdot hozó Titanic, az Amerikán kívül 742 milliót termelő, másik 11 oscaros film, a Gyűrűk ura 3 és a 659 millió Harry Potter és a Bölcsek köve vezeti, de a Karib-tenger kalózai 2-3, a Pókember 3, a Shrek 2-3 is jóval nagyobb több pénzt termelt a Sötét lovagnál.

Ez nagyszerűen mutatja, hogy elsősorban az amerikai tömegek ízlésének felelt meg a film, Európában és a többi kontinensen még más, nagyszabású produkciók jóval divatosabbak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #45
    épp azért kérdezem. sehol nincs írva, hogy csak ott siker. fura is lenne. mindenhol siker.
  • valamit #44
    Ja igen, szóval gondoltam a cikket is olvastad, ami alatt a fórum van.
  • valamit #43
    Na még egyszer fuss neki, hogy mit írtam én oda.
  • sandor8206 #42
  • winnie #41
    mindenhol siker. nem tudom hol olvastad, hogy csak az usa-ban. még nálunk is siker, majdnem benne van a top5-ben, a mómia 3 épp hogy csak megelőzi.
  • winnie #40
    gratulálok, hogy elhitted, hogy van szinkronos warez verzió. taps. az efféle spameket olyanoknak küldik, akik még hiszenk a télapóban. (mekkora baromság az, hogy a warezt pénzzel lehetne megakadályozni??)

    joker magyar hangja pedig egy google-kereséssel kideríthető - ne várd a sült galambot. nem sok színész jött szóba.
  • valamit #39
    Picit túlzás, hogy csak az USA-ban siker a DK. Az USA-n kívül is valószínűleg benne lesz a 10 legsikeresebb filmben, esélyes, hogy átlépi majd az 550 milliót. Úgy tart most 440 körül, hogy a Francia, Német, Japán, Orosz, Spanyol, Cseh, Koreai bevétel adatok még hiányoznak.
  • SzekelyG #38
    Pár hete kaptam az első olyan spamet, hogy letölthető a film szinkronos változatban. Gratulálok, hogy a legdrágább filmeknek arra nincs pénzük, hogy ezt megakadályozzák.
    Valószínűleg a szinkronstúdiótól vagy a dvd-készítő mesterektől kerül ki így.
    Aki tudja, kérem válaszoljon: ki lesz Joker magyar hangja?
  • sandor8206 #37
    ok, de nem szükségszerű, hogy a kettő kizárja egymást
  • CaptainRumi #36
    a dark knightban sokkal nagyobb betekintést kapunk Gotham alvilágába meg az egész infrastrukturájába ( Salvatore disco-ja, a dokkok, bankok egyszerű bárok) és mi ha nem a bűnözés a lényeg Gothamben??

    Ui.: a Warner tervezi, hogy még1szer útnak indítja a Sötét lovagot a mozikba januárban szóval Viktor még biztosan fog írni jó pár cikket a témáról