Ötvös Tibor

Nagy őszi filmelőzetes

Hamarosan véget ér a nyár és beköszönt az esősebb évszak. Ám Amerikában ősszel is megéri majd elmenni a mozikba. Lássuk, miket vetítenek majd a tengerentúlon - és némi késéssel nálunk is.

Kezdjük egy horrorral. Szeptember elején kerül a mozikba a Hatchet, mely egy klisékkel telepakolt, abszolút átlagosnak tűnő film lesz - legalábbis a lent látható teaser alapján. Ám a filmecskéről eddig rengeteg dícsérő kritika jelent meg, ráadásul van köztük több elég mérvadó magazin is, szóval érdemes lesz megnézni, hogy vészeli át néhány turista egy mocsárban töltött napjaikat.




Clive Owen és Monica Bellucci egy filmben? Ez már alapból érdekes. És ha még hozzávesszük Paul Giamattit is, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy a sokat mondó Shoot 'Em Up nagyon komoly kis film lesz. Az akciójelenetekben abszolút bővelkedő képsorokat nézve az embernek rögtön a tavalyi év egyik legjobbja, Az ember gyermeke ugrik be (a sztori is eléggé hasonlónak tűnik), ami engem abszolút nem zavar.

A film ötletét egyébként nem ez, hanem egy 1992-es John Woo film egyik jelenete adta. A Fegyverek istenében Chow Yun-Fat egyik kezében egy babával, a másikban pedig egy csőre töltött fegyverrel tisztítja meg maga előtt az utat. A filmet szeptember 7-én mutatják be Amerikában.


Mr. Smith éli saját életét. Egy nap azonban minden megváltozik. Egy sikátori balhé során ugyanis kimenekít egy csecsemőt, ám a baba édesanyja meghal a harcban. Smith magánál tartja a gyermeket, akit egy titokzatos banda valamilyen oknál fogva mindenáron meg akar ölni. Hősünk segítséget keres és végül talál is a prosti személyében, akivel közösen próbálják meg kideríteni, mi is történik itt tulajdonképpen.



Következzék egy western, melyben Russell Crowe és Christian Bale csapnak össze. A 3:10 to Yuma egy 1957-es Glenn Ford film remake-je. A szereplők személye és a látványos trailer mellett további bizakodásra ad okot a rendező, James Mangold személye. A direktor sikeresen dramatizálta Sylvester Stallonét a Coplandben valamint a Reese Witherspoon - Joaquin Phoenix duót A nyughatatlanban.


A 3:10 to Yuma története az 1800-as években játszódik. A hírhedt bűnöző, Ben Wade csapatával folyamatosan fosztogatja a Déli Vasútvonal járatait. Mikor elkapják, Dan Evans, egy egykori veterán katona feladata lesz élve leszállítani a vonathoz, mely elviszi a gyilkost a tárgyalásra. Az úton a két ellenség megtanulja tisztelni a másikat, ám az állomás messze van, ellenségből pedig akad jópár.



Bevallom, hogy a The Brave One című drámai elemekkel tarkított thrillerrel eddig nem találkoztam, de az előzetese nagyon meggyőző. Mondjuk ez nem is csoda, hiszen a rendezői székben Neil Jordan ül, a főszerepet pedig Jodie Foster alakítja. A trailer meggyőző, szeptember 14-én kerül a mozikba.


Egy nőt és vőlegényét brutálisan megtámadja pár csavargó. Az asszonyt összeverik, de párjával ellentétben életben marad. A nyomozás nem halad, a Foster alakította nőnél pedig betelik a pohár. Elhatározza, hogy leszámol félelmeivel és fegyvert vásárol.



Ősszel érkezik meg a sokak által nagyon várt Resident Evil: Extinction, melyben Milla Jovovich immáron harmadszor veszi fel a harcot az Umbrella Corporation ellenében. Az előző részek rendezője, Paul W.S. Anderson ezúttal csak a produceri teendőket látta el, a direktori feladatokat Russell Mulcahy vállalta el. Meglátjuk, sikerül-e jóvátenni a második résszel a rajongóknak okozott csorbát. Időközben megjelent a legújabb trailer is, szóval azt is meg lehet nézni.


Alice ezúttal egy kisebb karaván élére áll, akikkel a Nevada-sivatagban bandukolva kutatnak további túlélők után. A kis csoport célja Alaszka, ahol elvileg még nem ütötte fel a fejét a vírus. Az út természetesen zombikkal van kikövezve, ráadásul az Umbrella Corp. mindenáron szeretné "visszakapni" a genetikailag módosított Alicet. A hajtóvadászattal Dr. Isaacs-szot és brutális csapatát bízzák meg.



Jöjjön egy újabb horror. A Trick 'r Treat Michael Dougherty és Bryan Singer újabb közös munkája lesz. A duó eddig olyan filmeket készített, mint a Superman visszatér vagy az X-Men 2. Ezúttal egy újabb műfajba tesznek kirándulást - az előzetes alapján nem is rosszul.


A film négy történetet foglal magába, melyek Halloween éjjelén játszódnak. Az első főszereplője egy iskolaigazgató, aki éjszaka sorozatgyilkossá válik. A másodiké egy tini, aki azt a bizonyos fiút keresi. Itt lesz még egy nő, aki utálja az ünnepet, férje viszont megőrül érte. A negyedik egy csoport tini, akik egy kegyetlen csínyt hajtanak végre.



Október 12-én debütál Timothy Olyphant Hitman alakjában. A színész idén már nyújtott egy elég gyengét a Die Hard negyedik részében, reméljük a 47-es kódszámmal ellátott bérgyilkost jobban hozza majd. Előzetest már mutattunk, ahogy a 30 nap éjszakából is, a Fűrész negyedik epizódjából pedig még nincs mozgókép, szóval lépjünk tovább.



Denzel Washington és Russell Crowe American Gangster című filmje november elején kerül a mozikba. A Ridley Scott rendezésében készülő krimi megtörtént eseményeken alapul és a '70-es évekbe repíti vissza a nézőket. Érdekesség egyébként, hogy Washington dupla gázsit kapott a szerepéért, elsőre ugyanis a film zátonyra futott, ám a színész szerződése kikötötte, hogy mindenképpen jár neki a 20 milliós fizetés. És mivel Scott is őt szerette volna a főszerepre, így újból kifizették őt.


Egy harlemi drogbáró, Frank Lucas élete nem volt fenékig tejfel. A szegény gyermekkorból kiemelkedett férfi igazi nehézfiúvá vált a drogcsempész üzletben. Lucas a Vietnámban életét vesztett amerikai katonák koporsóiban csempészte be az árut az Államokba, ám végül megbukott. Richie Roberts nyomozó kapta el a férfit, aki végül segített lebuktatni saját ügyfeleit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #29
    Én nem félek ezektől a filmektől, sőt, bátran szembe fogok velük nézni, aztán majd megtudják ki a jani.....őőőőő....heheh...
  • xizor #28
    Én a Hitmantől és a Resident Eviltől félek :( A 2 vlm szánalmas volt, pedig nagyon jó volt az 1 végén a kis kedvcsináló.
  • moRtiZ #27
    Hol van évi 2 jó fantasy? :D Azért én szeretnék látni 2 fantasyt évente. Sajnos 5 évente van 1 jó. Most A LoTR-al kb. 15 évre betáraztak, szal mostanában nem is számítok semmi fantasyra.

    Lami nem a te igényeidet akarják kielégíteni, hanem végre az enyémeket. Az elmúlt 10 évben eléggé elhanyagolt műfaj volt a horror, most szerencsére kezdtek megint ráálni a stúdiók. Én üdvrivalgással üdvözlöm a döntésüket. Elegem volt az életrajzi filmekből, a drámákból (ezt egyszerüen tömegesen gyártják, félelmetes) meg a romantikus vigjátékokból.
  • Atisz #26
    Én ugyanígy vagyok az idiótábbnál idiótább animációs filmekkel és vígjátékokkal (tisztelet a kivételnek!)
  • Atisz #25
    Háát ezek közül a Resident Evil 3 lesz amit tuti megnézek. A Hatchet remélem nem egy Blair Witch féle idiotizmus lesz (az volt eddig kb. az egyetlen horror amitől a kritikusok is elélveztek - érthetetlen módon).

    Timothy Olyphant miért volt gyenge a Die Hard 4-ben? Tudom elfogult vagyok (számomra a Die Hard 4 az év eddigi egyik legjobb filmje), de akkor is: szerintem tökéletesen alakította a kifinomult, sértődött hacker bűnözőt. Sg-n úgy tűnik sikk szidni a Die Hard 4-et minden szempontból...
  • Lami #24
    Hát az biztos hogy nem az én igényeimet akarják kielégíteni. :D
    Horrort alapból nem nézek, egyszerűen taszít. Nem értem miért van szükség ilyen filmekre. Mindegy végülis a fantasy-t meg másik hulladékozzák. De ha már itt tartunk, elég nagy szégyen hogy kiadnak évi kábé 2 max 3 valamire való fantasyt. :(
  • atothhu #23
    Szerintem még egyik filmet sem láttad, de már tudod, melyik milyen ... nekem ez furcsa ...
  • Wittgen #22
    Én is nagy horrorfan vagyok, csak mostanában kicsit hiányoznak az olyan filmek, amikben valamilyen szörny figyel, pl Thing, Feast, meg ilyenek.
    Zombis film meg jöhet minden mennyiségben, utobbi időben pl nagyon jó volt a RE1-2, Holtak hajnala, Shaun of the Dead.

    Nekem inkább a popcornmozikból van kicsit elegem, nagyon kevés nyújt kellemes szórakozást közülük.

    Ez a Kevin Bacon film elég jól néz ki, meg a Fosteres sem lesz szerintem rossz. Pl a Pánikszobától sem tudtam, hogy mit is várjak, aztán kiderült, hogy egy nagyon jó kis film.

    Washington, Crowe, Bale jó színészek, a történetek+előzetesek alapján kellemes kis filmekben lesz részünk, valamint Clive Owen filmje is kicsit olyan Max Payne feelinget hordoz, úgyhogy nagyon bejövős igy ránézésre.

    Ez a Halloween-es cucc is jól néz ki, remélem nem lesz megvágva a cenzorok által.

    Egyedül azt sérelmezem, hogy a magyar írók által írt jó kis fantasy/sci-fi regények/novellák nem kerültek még feldolgozásra...na azokban mindenki kedvét lelné.
  • moRtiZ #21
    Ha jol van feldolgozva, akkor felolem johet barmilyen. Sajnos oldschool hentes movie eleg keves van. Azert a Hills Have Eyes 2 most igy par hete eleg jo volt :).
  • Devvo #20
    nekem is ez jutott eszembe:D