Szekeres Viktor

Bazi nagy görög lagzi - A folytatás

A Bazi nagy görög lagzi idehaza is az utóbbi évek legnagyobb komédiasikere volt és már itthon is láthatjuk a folytatást.

Mit nekünk magyar találékonyság - a hazai virtus már többször bizonyított. Az utóbbi években, aki nyitott szemmel rótta a hipermarketek leárazott DVD-polcait, vagy a kereskedelmi tévék műsorrendjéről regélő on- vagy offline lapokat, az rábukkanhatott olyan filmcímekre, mint a Bazi nagy latin lagzi, vagy a Bazi nagy buli, melyek az Armageddon 2 mintájára csak kölcsönkértek egy sikerfilm-címet, hogy minél több háztartásbelit és bulvárlap-olvasót parancsoljanak a tévék elé. Tényleg, ha valóban lesz Armageddon 2, akkor idehaza kénytelenek lesznek Armageddon 3 címmel futtatni majd a mozikban?

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding) valóban folytatódik, vagyis folytatódott, hiszen még 2003. elején tévésorozat is készült a nagysikerű mozifilmből My Big Fat Greek Life címen, melyet szombaton délutánonként az RTL Klub kezd el leadni. Szerencsére ez a sorozat kivételt jelent a filmből készült szériák sorában, hiszen ezúttal a népes szereplőgárdát szolgai módon sikerült átmasíroztatni a nagyvászonról a tévéképernyőre, tehát a Portokalos család apraja-nagyja egy ideig a szombat délutáni ejtőzésünk közben ismét beköltözhet a hozzánk.

Mindössze egyetlen bibit találhatunk a film és a sorozat stábjának összehasonlítása közben - a pasi személyét. A sorozatban ugyanis a főszereplő görög lány lovagjának alakítója nem az eredeti filmben szereplő színész (John Corbett), hanem Steven Eckholdt, ősprofi tévészínész.

Aki nem emlékszik a történetre, az némi lökést kaphat ezen sorok olvastán: "A görög lányoknak mindössze három dolguk van életükben. Egy: hogy hozzámenjenek a görög fiúkhoz, kettő: hogy görög bébiket hozzanak a világra, és három: hogy haláluk napjáig etessék őket." E filozófia mentén zajlott a film és a gondolati vonal szerencsére a sorozatban is megmaradt. Az ifjú pár hazaér a nászútról és egy nagyvonalú szülő/rokoni ajándék fogadja őket - egy igazi, hatalmas családi ház, melyet idővel illik görög-amerikai lurkókkal benépesíteni.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Persze a legelvetemültebb rajongóknak nem fog sok újdonságot hozni a tévésorozat, hiszen már idehaza is mind a hét epizód megjelent DVD-n. Bizony, csak hét, hiszen a sorozat végülis Amerikában nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és Nia Vardalos, valamint népes pereputtya csúnyán megbukott. A Bazi nagy görög életnek otthont adó csatorna, a CBS rövid úton be is szüntette a szériát, mindezek ellenére biztosak lehetünk, hogy a hét 21-22 perces epizód sokaknak fog mosolyt és nevetést csikarni az orcájára.

Az első részt július 15-én szombaton, 13.15-kor vetítették - ha a filmrajongók átkapcsolnak a TV2-re a 20 perces epizódok végén, akkor a Mint a kámfor című Jennifer Lopez - George Clooney filmből készült sorozat éppen aktuális epizódját is megtekinthetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shadow_THH #19
    A Bazi nagy görög lagzi idehaza is az utóbbi évek legnagyobb komédiasikere volt és már itthon is láthatjuk a folytatást.

    a szerkesztő nem látta a filmet

    Ne! Csak ezt ne! Csak ezt ne! Életem legszarabb filmje volt! Közvetlenül a SW holiday special után!


  • Xcentric #18
    Na ná hogy bejött az amcsiknak. Végre egy film ahol a ronda dagatt bige körül forog a világ.Vidáman tudtak vele azonosulni...
  • garfild 2 #17
    hali ez a tuti
  • garfild 2 #16
    csá
  • szurka #15
    annak idején, mikor kiírták nekem cd-re, 4 napig tartott, mire végre végignéztem, majd repült is a cd a kukába - ritka szar volt
  • winnie #14
    nekem sem tetszett, talán túl sokat vártam a filmtől - de tény, hogy itthon is imádták a legtöbben.
  • rgerg #13
    akiknek,tetőtől,után,..bocs,csak zavartak itt mindenféle vevők
  • rgerg #12
    Sokan lehúzzák ezt a filmet.Szerintem azok az emberek főleg,akiknek még nem kellett beilleszkedni egy új családba,akik még nem kellett szembesülniük kultúrális/értékrendi külömbségekkel...Én éveken át szoptam a volt csajom idióta családja miatt,akik sznobok voltak tetőtöl talpig és egy jót nem tudtak volna röhögni...Ezek útán én halálra röhögtem magam a filmen.Wiwen fent vagyok,és tök véletlen,de fent van egy kép a képeim közt arra jelenetre utalva amikor az újdonsült sógornővel közli az egyik távoli rokon,hogy a nyakából kivettek fogakat,koponyát meg egy gerincoszlopot.Szerintem ez világbajnok film.
  • Munch #11
    Ebből a filmből egy rész is sok volt.
  • winters123 #10
    én a papát bírtam az ablaktisztitójával