Szekeres Viktor

Topsorozat-áradat a magyar televíziókban

Szinte még hallani a sci-fi rajongók örömkiáltásait a Csillagközi romboló hétvégi premierjével kapcsolatosan, máris újabb sorozatok premierjének híre kelt szárnyra.

Szinte számolatlanul érkeznek hozzánk az utóbbi idők nagy amerikai filmes sikerei, gondoljunk csak a nemsokára befejeződő Lost - Eltűntekre, a Született feleségekre, melyet Amerikában a 18-49-es korosztályban a legtöbben néztek a múlt héten. A sort a Superbowl után 38 millió ember által figyelemmel kísért Grace klinika, vagy a Helyszínelők harmadik mutációja, a Gary Sinise vezette New York-i Helyszínelők egészíti ki.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Az újabb meglepetést a HBO szállítja, mondhatni szokás szerint. A csatorna, amely az utóbbi időben olyan kritikai- és közönségsikereket mutatott be itthon, mint a Carnivale - A vándorcirkusz, a Sírhant művek, vagy minden idők egyik legjobb western sorozata, a Deadwood. Ezek mellett olyan, nem saját gyártású sorozatokat is képernyőre tűzött - alig pár héttel lemaradva az amerikai sugárzástól -, mint a Joey, vagy a Házi háború (The War at Home). Ezúttal az HBO az odakint 2005. augusztusában bemutatott Rome című sorozatot tűzi műsorra március 3-án.

Az HBO és a BBC koprodukciójában készült RÓMA 12 epizódból áll. A Római Köztársaság összeomlását és a Császárság felemelkedését bemutató drámasorozat 2006 márciusában debütál, kizárólag az HBO műsorán. A sorozat két egyszerű katona szemszögéből mutatja be a Róma története szempontjából sorsdöntő eseményeket. Szerelem és árulás, uralkodók és szolgák, férjek és feleségek drámája egy olyan időszakban, amikor a Köztársaság összeomlik és Császárság születik. A rekordköltségvetésből készült sorozat a sikerre való tekintettel folytatódni fog és 2007. tavaszán a 2. évad is képernyőre kerül.

A másik nagy durranást az RTL Klubon várhatjuk, hiszen miután befejeződik a Lost - Eltűntek, az őszi folytatásig a nézőknek egy mini Amerikát varázsol az RTL, azt a sorozatot kínálva, mely az USA-ban is a Lost-ot követi. A Rejtélyek városa című sorozat (eredetiben: Invasion) 1. évada még kint sem fejeződött be, de idehaza heti rendszerességgel mind a 22 rész vetítésre kerül február 24-től, minden pénteken a Barátok közt után.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A Rejtélyek városa az idei nagy amerikai sci-fi offenzíva legsikeresebb gyermeke és talán sokan találkoztak az RTL "Láttad a fényeket?" reklámkampányával. Az Európában az első között idehaza bemutatandó sorozat egy kisvárosba kalauzolja el a nézőket, melyet természeti csapás sújt egy hurrikán képében, de persze a fényeknek is lesz szerepe a történetben. Mi pedig elgondolkozhatunk a sorozat alakulását követve, hogy vajon mi van akkor, ha a természeti katasztrófa másodlagos jelentéssel is bír, mi lenne, ha bizonyos, általunk nem ismert intelligens lények közöttünk élnének - és persze mi van, ha ezen lények nem feltétlenül jó szándékkal közelednek az ember felé.

Ez azonban még csak a kezdet, tavasszal különböző hazai adókon még olyan, kint népszerű sorozatok várhatóak, mint a most hétvégén bemutatot Ments meg (Rescue Me), vagy az ugyancsak kora tavasszal premierelő Wanted - Élve vagy halva, illetve a Golden Globe-díjra is jelölt Sleeper Cell - Terrorista csoport.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #25
    Hogy lehet egy nevet lefordítani???

    hmm, ezeréves sólyom?
  • winnie #24
    március 20-ától folytatják
  • Taybore #23
    Az is egy király sorozat, kár hogy csak március 6-ától folytatják... :-/
  • Taybore #22
    Hát én nem hallottam semmiféle "örömkiáltásokat" a BSG TV-s debütálása miatt. Az igazi rajongók már úgyis látták a sorozatot a második évad 15. részéig, és egyetértek velük abban, hogy a magyar szinkron hagy némi kívánnivalót maga után... Hogy lehet egy nevet lefordítani???
  • hanandi #21
    Szerintem adhatnak a Firefly-t es Dead Like Me c. sorozatot is csucs szuper forditassal es szinkronnal. Csucs szuper alatt az otletest es ertelmest ertem. Nem olyat mint mostanaban lehet neha hallani. Pl tok ellenkezojet fordit mint amit az eredetiben mond. Karakterhangok, nem az egyik 19 a masik egyhijan 20 eresztesbol.
  • Cat #20
    A BG-t nem az rtl, hanem a tv2 adja.
  • mrzed001 #19
    Hogy is van a médiatörvény, 18-as karikájú mikortól mehet, 22:00 ?
    Merthogy ez 18-as lesz, az tuti :))
  • winnie #18
    gondolom a szokásos kedd 21.00 vagy 22.00 lesz a kezdet, mint az HBO-s sorik többségének.
  • mrzed001 #17
    Egy dologról még nem esett szó: a Rome tele van szexualitással és erőszakkal (brrrrr, mi magyarok ilyet nem csinálunk ).
    Most akkor ezt szépen kivágják magyar módra, vagy 22-23 kezdésűre teszik a sorozatot ?


    Ja, és még valami :
    Szinte még hallani a sci-fi rajongók örömkiáltásait a Csillagközi romboló hétvégi premierjével kapcsolatosan
    igen, én is hallottam, valahogy úgy hangzott, hogy : EZT MELYIK F-SZ FORDÍTOTTAAA ?? ÁÁÁÁÁ !!!
  • MaciBácsi #16
    Én most jelenleg Surface rajongó vagyok.
    Csak az a baj, hogy megszeretek valami filmet aztán valahogyan nem érkezik több leszedhető utánpótlás és nagy sajnálatomra abba kel hagynom.

    A múltkor nagy meglepetés ért, mikor a BG-t adták azt hiszem az RTL klub-on. Most legalább lez értelme nézni azt a csatorát is :D