Szekeres Viktor

Miért nem érdekelte két jónak tűnő film a közönséget?

Sem a Triple 9, sem az Eddie The Eagle nem érdekelte az amerikai közönséget.

Amerikában hétvégén nem csak az Egyiptom istene szerepelt csalódást keltő módon az új filmek közül a mozikban, hanem két másik premierfilm is - ráadásul e két alkotás hétvégi bevételeinek az összege sem érte el az ókori akciófilm nyitószámait. A Triple 9 című kőkemény és korhatáros rablós filmet John Hillcoat rendezte, ami már önmagában is elég ahhoz, hogy az ember megnézze, hiszen olyan rajongói kedvenceket készített eddig, mint Az ajánlat, Az út vagy a Fékezhetetlen, míg az Eddie The Eagle egy nagyon kellemes családi életrajzi filmnek tűnt egy síugróról, egy igen karizmatikus színésszel, az ugyancsak ausztrál Hugh Jackmannal a főszerepben.


Azonban hiába voltak ígéretesek a projektek, és kaptak jobbára pozitív kritikákat, az amerikai nézők nagyjából hasonló teljesítménnyel "küldték őket haza". A Triple 9 a hétvégi bevételi toplista ötödik helyén debütált 2 205 moziban szerzett 6,109 millió dollárjával, míg az Eddie The Eagle 6,084 millió dollárral a hatodik helyet szerezte meg hétvégén úgy, hogy a filmet 2 042 moziban lehetett megnézni Amerika-szerte.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Ha amerikai akcentussal próbálnak beszélni akkor nem (Finn karaktere ugyebár). Ha agyonhájpolt filmről van szó, akkor sem. Ha a sablon gonosz főszereplő, akkor még elvárás is. Ha Bond-ra gondolsz, mivel 50 éves hagyománya van, nyilván másként már nem is lehet (brit titkosügynök nem lehet amerikai) - szóval ez nem érv. Az is önmagáért beszél, hogy a legnagyobb amerikai bevételek sokszázas listáján csak elvétve van brit akcentusú főszereplővel készült film (LOTR, Harry Potter, Karbi-tenger kalózai és a Skyfall)... És az is elgondolkodtató, hogy miért kell a legtöbb britnek a hollywoodi szerephez amerikai akcentust mímelnie (még, ha képtelen is rá), pedig elviekben, ha a te logikádat követjük, az is angol nyelv ugyebár. Ráadásul lefogadhatod bármibe, hogy az átlag amerikai megérti ugyan az irodalmi britet (tévés személyiségek, klasszikus színészek), de komoly nehézségbe ütközik a londoni eliten kívüli regionális dialektusok megértése (beleértve az írt, ausztrált és a dél-afrikait is).
  • zetortraktor #2
    A színészek britek, mint a főszereplők és még sokan a James Bondban vagy a mostani Csillagok háborújában. Nem hiszem, hogy az bárkit is zavarna.
  • Ender Wiggin #1
    Rétegfilmek, ráadásul Eddie nem amerikai hős, a színészek is britek és furán beszélnek. Gondolom ennél több nem kell egy amerikai nézőnek, hogy inkább valami más szart nézzen...