Szekeres Viktor

Deadpool tovább uralkodik

Mind Amerikában, mind Magyarországon a Deadpool volt a hétvége legnézettebb filmje.

Már harmadik hete megy a mozikban Amerikában és idehaza is a Deadpool, azonban egyelőre még egy új film sem tudta letaszítani az első helyről. A hétvégén szinte mindenhol az Egyiptom istenei (Gods of Egypt) előtt nyílt meg ez a lehetőség, azonban Alex Proyas filmje nem élt az eséllyel. Amerikában a Deadpool 31,1 millió dolláros bevételt ért el a hétvégén, míg az ókori akcióizé csak 14 millió körülit. A Deadpool bevételei ezzel átlépték a 285 millió dollárt, s már csak az a kérdés, hogy megelőzi-e az Amerikai mesterlövészt (350 millió dollár), s ezzel minden idők második legsikeresebb korhatáros filmjévé válik-e? (A 370 milliós Passió valószínűleg ugyanis megközelíthetetlen.)

Itthon valamivel szorosabb volt a küzdelem. Míg a Deadpoolra 46 496 néző váltott jegyet csütörtöktől vasárnapig, és ez 64 millió forintos bevételt jelentett, addig az Egyiptom isteneit 36 591-en vállalták be, ezzel 56,5 milliós bevételt generálva. A Deadpool így Magyarországon jelenleg, 18 nappal a premierjét követően 327 012 nézőnél és 450 millió forintos bevételnél jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • anubys1984 #1
    Némi pontatlanság:
    A legsikeresebb R-mozi a The Passion of the Christ, 370 millával. Annyit meg már nem fog összeszedni a film, de szerintem az Amerikai mesterlövész sem lesz meg.