Szekeres Viktor

Ahogy kell, megbukott az Egyiptom istenei

Nem történt meglepetés, valóban az Egyiptom istenei lesz az év egyik legnagyobb buktája.

Vannak olyan filmek, melyek esetében az ember azt gondolja, hogy csak a vak nem látja rajtuk, hogy hatalmasat fognak bukni, a gyártó stúdió mégis hatalmas költségű kampánnyal próbálja menteni a menthetőt. Ilyen volt a Lionsgate nagyszabású produkciója, a pénteken bemutatott Egyiptom istenei, melyről már az előzetes mérések alapján tudni lehetett, hogy jó eséllyel bukni fog, s a csütörtöki elővetítések bevételei is ezt igazolták. Persze a bukás ténye csak szombatra, az első napi bevételek láttán vált biztossá.

A 140 millió dolláros költségvetés mellett készült akciófilm, melynek Gerald Butler volt a főszereplője, mindössze 4,7 milliós nyitónapi eredményt produkált, ami azt jelenti, hogy hétvégi eredménye jó esetben is csak 13 millió körüli lesz. Ezzel a film az elmúlt évek olyan zakózott alkotásai közé csatlakozhat, mint a Chappie, a Transzcendens vagy a Bíborhegy.

A hétvége másik két premierfilmje sem járt sokkal jobban, hiszen a biztató rablós film, a Triple 9 2,1 milliós, míg a remeknek ígérkező Eddie The Eagle 1,9 millió dollár bevételt ért el az első napján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #10
    "Azért mert buták az emberek sajnos "

    mert egy zsékategóriát nem néznek meg? és amikor kurva jó filmek nagyon sikeresek? akkor okosak?
  • Meridian #9
    A bukás oka egyértelmű. Mindenki inkább Saul fiát nézte, most hogy már oszkar-díjas lett... (azt meg úgyis tudták, hogy az lesz)

    (irónia OFF)
  • molnibalage83 #8
    A trailerben is olyan zskat CGI volt, hogy 10 éves sci-fi sorozatokban jobb volt ennél. Az egész filmen látszik, hogy egy zskat fos.
  • Ender Wiggin #6
    Az nem képzelhető el, hogy bukás is meg szar is egyben? Pont az a fajta film, ami már a tréler alapján, érezhetően bukásra volt ítélve...
  • Dewri #5
    Alkonyat, Raimi-féle Pókember hatalmas bevételek mellett trágya filmek... Szóval ez attól még vígan lehet jó, hogy nem nézik az olyan idióták, akik pl az említett 2 szériából kasszasikert csináltak...
  • kalapos01 #4
    Van egy szűk réteg, akiknek bejönnek az ilyen filmek, a többség ilyesmi közelébe sem szagol. Más kérdés, hogy az ő kedvükért nem kellene 140 milliót költeni. Az Asylum üzleti modellje sokkal jobb.
  • petrov144 #3
    A Triple 9 előzetesei pedig ütöttek, ezek szerint nem mind arany, ami fénylik. Rotten 54 %, imdb 6,7, és ezek még induló adatok, nagyon magasabb már nem lesz. Ezt az Egyiptom istenei buktát talán egy csúsztatott premier csökkenthette volna egy holtszezonban. A Deadpool az összes pénzt kiszívta a mozikból :)
  • gombabácsi #1
    bukott, tehát rossz!
    siker, tehát jó!
    XD