3
  • Ender Wiggin #3
    Ha amerikai akcentussal próbálnak beszélni akkor nem (Finn karaktere ugyebár). Ha agyonhájpolt filmről van szó, akkor sem. Ha a sablon gonosz főszereplő, akkor még elvárás is. Ha Bond-ra gondolsz, mivel 50 éves hagyománya van, nyilván másként már nem is lehet (brit titkosügynök nem lehet amerikai) - szóval ez nem érv. Az is önmagáért beszél, hogy a legnagyobb amerikai bevételek sokszázas listáján csak elvétve van brit akcentusú főszereplővel készült film (LOTR, Harry Potter, Karbi-tenger kalózai és a Skyfall)... És az is elgondolkodtató, hogy miért kell a legtöbb britnek a hollywoodi szerephez amerikai akcentust mímelnie (még, ha képtelen is rá), pedig elviekben, ha a te logikádat követjük, az is angol nyelv ugyebár. Ráadásul lefogadhatod bármibe, hogy az átlag amerikai megérti ugyan az irodalmi britet (tévés személyiségek, klasszikus színészek), de komoly nehézségbe ütközik a londoni eliten kívüli regionális dialektusok megértése (beleértve az írt, ausztrált és a dél-afrikait is).
  • zetortraktor
    #2
    A színészek britek, mint a főszereplők és még sokan a James Bondban vagy a mostani Csillagok háborújában. Nem hiszem, hogy az bárkit is zavarna.
  • Ender Wiggin #1
    Rétegfilmek, ráadásul Eddie nem amerikai hős, a színészek is britek és furán beszélnek. Gondolom ennél több nem kell egy amerikai nézőnek, hogy inkább valami más szart nézzen...