Berta Sándor

Autonóm járműveket tesztel a Volkswagen

A próbautakra a nyáron kerülhet sor München környékén.

A Volkswagen haszongépjármű üzletága (VWN) és az autonóm vezetési technológiák fejlesztésére specializálódott Argo AI nevű startup a nyáron München környékén tesztelni akarja a német konszern ID.Buzz nevű modelljét. Az elképzelések alapján az ID.Buzz AD nevű autonóm változata 2025-től szállíthat majd utasokat a Moia nevű szolgáltatás keretein belül.

Christian Senger, a VWN autonóm vezetésért felelős részlegvezetője kijelentette, hogy a céljuk az, hogy 2025-től már közlekedjen az ID.Buzz. Az ügyfelek azután a kiválasztott városokban önállóan közlekedő gépkocsik segítségével biztonságban eljuthatnak majd a céljaikhoz és emellett a csomagkiszállító szolgáltatások leterheltsége is jelentős mértékben csökkenhet.

Az ID.Buzz AD verziója teljes mértékben elektromos meghajtású lesz és az Argo AI már tavasszal elkészítette az első prototípust. Bryan Salesky, az Argo AI vezetője elmondta, hogy az Amerikai Egyesült Államokban hat település belvárosában zajlanak próbautak és azok ki fognak egészülni a nyári müncheni tesztekkel. A VWN és az Argo AI szenzorok és kamerarendszerek kombinációjára épít. Ezenkívül szerepet kap a startup által megalkotott Light Detection and Ranging (LiDAR) szkenner is, amely 400 méteren belül minden objektumot észlelni tud, még a legkisebbeket és a jeleket gyengén visszatükröző tárgyakat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!