Gyurkity Péter

Itt a Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Módosított kivitelben érkezik idén a Taycan terepen is használható kombi változata.

A Porsche néhány nappal ezelőtt rántotta le a leplet legújabb modelljéről, amely tulajdonképpen a jól ismert Taycan módosított változata, enyhe terepezésre is alkalmas kivitelben. 4 eltérő példány jön, még a nyár folyamán.

A hivatalos oldalon megtaláljuk a főbb jellemzőket, amelyeket természetesen számos kép és illusztráció egészít ki. A gyártó kiemeli, hogy most először indítanak el egy, immár teljesen elektromos kivitelben készülő sportautó-családot, amivel a készülőben lévő nagy váltást igyekeznek előkészíteni. A 800 voltos architektúrára épülő sorozat most bemutatott tagja 4 eltérő változatban jelenik meg a piacon, a Cross Turismo példányai ugyanis 380 és 625 lóerő között skálázódnak, bár ez utóbbi az overboost funkció és a rajtautomatika révén 761 lóerőre növelhető, ennek révén pedig a 100 km/h-s iramot alig 2,9 másodperc alatt érhetjük majd el. A ledöntött hátsó ülésekkel egy összesen 1200 liter feletti rakteret kapunk, a jobb tereptulajdonság érdekében pedig további 3 cm-rel növelhető a hasmagasság, ehhez azonban az opcionális Off-Road Design csomag kell.


Ami a fogyasztási illeti, ez a cég állítása szerint 100 km-en 29,4 és 28,1 kwh között lesz, a hatótáv 388 és 456 km között mozog, bár mind a 4 típust egységesen egy 93,4 kWh-s akkumulátorral szerelik fel, ehhez összkerék-meghajtás és adaptív légrugók csatlakoznak. A kerékpárok szállítását is megoldhatjuk, a gyártó által ajánlott tartóval egyszerre akár 3 példányt is magunkkal vihetünk, ezzel kapcsolatban természetesen 2 saját modellt is megemlítenek, amelyek sorrendben az eBike Sport és eBike Cross névre hallgatnak. A Porsche tervei szerint 2025-ben már minden második eladott autó tisztán elektromos vagy plug-in hibrid lesz, itt megjegyzik, hogy tavaly az Európában eladott járművek harmada volt elektromos.

Az autók a nyár folyamán rajtolnak majd el, az ár a 40 millió forinthoz közeli szintről indul, ez azonban a drágább típusoknál a 70 milliót is meghaladhatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #2
    Ez nagyon jó hír a magyar társadalom számára, teljesen felforgatja... elképesztő tömegek várakoznak hogy kifizethessenek min 40 millió forintot gyorsan ezért...
  • Tetsuo #1
    Ki vesz ilyen autót túrázni, meg cuccot hordani (1200l)?
    A sportautózást sem értem, mert a közutakon mindent lehet, csak azt nem.
    Ennyi pénzből új Sonderklasse Mercit (ami gyűlöletes a tabletvezérlés miatt) vagy LS Lexust ( ami ugyancsak gyűlöletes pont amiatt) vennék.