Berta Sándor

Kiterjeszti együtt­működését az Amazon és a Toyota

A két fél az eddiginél szorosabban fog kooperálni.

A Toyota Motor Corporation a jövőben a gyorsan növekvő, internettel összekötött járműflottája adatainak feldolgozásához és elemzéséhez az Amazon Web Services (AWS) rendszerét alkalmazza majd. A japán autógyártó a vezetők viselkedésével kapcsolatos információkat is el fogja küldeni az AWS felhőkörnyezetébe.

Az együttműködés célja az, hogy a megszerzett tapasztalatokat ne csupán a dizájn és a tervezés területén hasznosítsák, hanem akár az új szolgáltatások, például a gépkocsi-megosztás, a teljes lízingkonstrukciók, a meglévő szerviztartózkodásokkal kapcsolatos kommunikáció vagy a biztosítási tarifák kialakításakor is. A lényeg az ilyen ajánlatok kidolgozása vagy a meglévők optimalizálása, finomítása.

A Toyota felhőkörnyezeti megoldása, főleg, ha ahhoz a biztosítótársaságok is hozzáférhetnek, kiválthatja a jövőbeli kiegészítő hardvervásárlások költségeit. Az AWS rendszerét ötvöznék a Toyota Mobilitás-szolgáltatások Platformjával (MSPF), amely egy olyan ökorendszer, amely segít kifejleszteni és menedzselni a következő generációs mobilitási adatszolgáltatásokat. Az utóbbiak a vezetők és az utasaik biztonságát és kényelmét szolgálják. Ráadásul a japán gyártó így még inkább közelebb kerülhet a hálózatba kötött, az autonóm, a megosztott és az elektromos (CASE) járműtechnológiákhoz.

Shigeki Tomoyama, a Toyota Motor Corporation információs és biztonsági, illetve termelési igazgatója hangsúlyozta, hogy a rendszerek összeköthetősége határozza meg az autóipar összes fejlesztési, gyártási, értékesítési és szolgáltatási folyamatát. Az AWS-sel kötött megállapodás pedig lehetővé teszi az MSPF platform megerősítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!