Berta Sándor

Fejlesztő­irodát nyitott a Szilícium-völgyben az Audi

Az autógyártó kulcsszerepet szán a tengerentúlon létrehozott új központjának.

A TechCrunch írta meg, hogy a Szilícium-völgyben alakította ki a legújabb fejlesztő- és kutatórészlegét az Audi. A konszern elsősorban azért döntött így, hogy a sofőrsegítő rendszereit az eddiginél sokkal jobban az amerikai egyesült államokbeli piac igényeihez igazíthassa, illetve, hogy bizonyos szoftvereket kifejezetten a tengerentúli piacra fejleszthessen ki.

Az Audi automata vezetési fejlesztési iroda (A2D2) San José városában van és több mint 60 szakembert foglalkoztat. A társaság tájékoztatása alapján az A2D2 rendelkezni képes lesz gyorsan megalkotni új szoftvereket és a közelben lévő startupokkal is együtt fog dolgozni a termékspecifikus alkalmazások megalkotásán. Az iroda ugyanakkor elsősorban az úgynevezett második szintű autonóm vezetési rendszerek továbbfejlesztésére összpontosít majd, amelyeknél két fő funkció van automatizálva, de a kormánynál még mindig egy ember ül.

Frank Grosshauser, az Audi of America igazgatója kiemelte, hogy tekintettel a vezetőtámogatási technológiák gyors fejlődésére Észak-Amerikában, fontos, hogy részt vegyenek a legújabb áttörésekben, a technológiai vállalkozások munkájában és a legtehetségesebb szakemberek összegyűjtésében.

Érdekesség, hogy májusban az Audi menedzsmentje az új A8-as bemutatásakor lemondott a hármas szintű autonóm vezetési rendszer alkalmazásáról arra hivatkozva, hogy a területen a mai napig hiányzik az egységes nemzetközi törvényi szabályozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!