Berta Sándor

Az autó lehet a harmadik élettér

Az Audi által bemutatott koncepciójármű empatikus közlekedési partner.

A német gyártó a Las Vegasban megrendezett Consumer Electronics Show 2020 (CES) keretében állította ki futurisztikus gépkocsija prototípusát. Az elképzelések alapján az önállóan közlekedő Audi AI:ME személyes harmadik élettér lehet - az otthon és a munkahely mellett -, amely ismeri a felhasználók kívánságait és igényeit.

Az autóval a vezető és az utasok intuitív módon, szemvezérléssel kommunikálhatnak és a segítségével megrendelhetik például a kedvenc ételeiket. Lehetőség van arra is, hogy a jármű guruló wellnessközponttá alakuljon át: az elhelyezett virtuális valóság szemüveggel kirándulás tehető különböző tájakon és a valós időben megjelenített virtuális tartalmak automatikusan a gépkocsi mozgásához igazodnak.

Az új modell az Audi Intelligence Experience nevű koncepcióra épül, amelynek lényege, hogy az autó ismerje a felhasználóját és annak szokásait. Emellett az is nagyon fontos, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazásával növelje a biztonságot és a kényelmet. A jármű folyamatosan elemzi a megadott beállításokat, hogy így tudjon meg még többet a vezetőről és az utasokról, legyen szó az üléspozíciókról, a hőmérsékletről vagy a belső tér illatosításáról. A gépkocsi egy idő után eleve beállítja majd a kedvenc dolgokat, ha érzékeli, hogy az adott személy szállt be. A rendszer kérésre pedig még akár a vezetési stílust és az egészségügyi értékeket is figyelheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • t_robert #5
  Én már akkor röhögőgörcsöt kaptam mikor 20 éve is mondjuk egy fémből készült drága szeműveg keret bele került 35 ezerbe. miközben 35 ezerért kaptál simán egy 8 kilos komplett videómagnót távírányítóval stb. Aztán ahogy méregetted egymás mellett a kettőt. Úgy mint innováció)mennyi van egy viseómagnóban és mennyi egy drótból készült szemüvegkeretben. anyag igény és belefektetett munka az elállításba.....
  és akkor mi a faxom kerül 35 ezerbe egy drótból készült szemüveg keretbe.... :9 • Thrawn #4
  Motort, kerekeket, egyéb mozgáshoz szükséges elemeket ki kell dobni. Minek? Ily módon lecsupaszítva bölcső, fészek, (vagy minek nevezzem) a mátrixban.
 • Whysper #3
  Én már szó szerin thányok attól ami az autóiparban megy. 300000000 benzin és diesel typus és márka aztán jön a 30303300303 fajta elektromos fajta/márka. Észnélküli márka meg típus meg anyag pazarlás ami itt megy. Konkrétan autó ipar fogja felzabálni a Földet majdnem,hogy. Ennél már cskaa mobil meg a PC ezer fajta alaplap cpu vga stb gyártás még nagyobb tardság.

  meglátok egy cikket már skippelem is el a jövőben . hja mgé egy autó ... hje. 3-t kréek aztán ahaldjunk tovább. az Én 40 milliós házamért már madjnem kapok egy AUDI S8-t 8)
 • tom_pika #2
  Valami kva rossz irányba haladnak a dolgok... Szerencsére ezt csak én látom így.
 • molnibalage83 #1
  Ezeknek elment az esze. Ha olyan szar a közlekedés, hogy arra élettérként kell tekinteni, akkor ott baj van a fejekben.