Berta Sándor

Térképek készülnek az önvezető autók számára az európai parkoló­házakról

Stratégiai partnerséget kötött a terület két meghatározó szereplője.

Az APCOA parkolóüzemeltető cég és a HERE Technologies képviselői megállapodtak egy stratégiai technológiai és üzleti kapcsolat kialakításáról. Az együttműködés célja a digitális parkolási szolgáltatások és az európai parkolóházak belsejét megmutató, nagy felbontású 3D térképek létrehozása és értékesítése. A két vállalat azt tervezi, hogy ehhez ötvözik a tapasztalataikat és közösen alakítanak ki új üzleti lehetőségeket az autóipar és a városi közlekedés területén.

Az APCOA összes digitális parkolási és mobilitás-ajánlata az APCOA FLOW nevű nyílt digitális platformon keresztül érhető el. A kooperációban a HERE Technologies műszaki integrátorként vesz részt, s a felhasználók számára különböző megoldások és érintőpontok lesznek elérhetők a gépkocsik informatikai és szórakoztató rendszereiben, valamint különböző alkalmazásokban és honlapokon.

Az együttműködés első elemeként az APCOA 13 európai országban található közel 10 000 parkolóházát egészítik ki a HERE Technologies helyi adataival és szolgáltatásaival. Majd ennek alapján közös parkolási megoldásokat fejlesztenek ki a járműgyártók, a közlekedési szolgáltatók és az okosvárosok számára. A további célcsoportok közé fognak tartozni a flottaüzemeltetők, a logisztikai piac szereplői. A megalkotott rendszereket a HERE Marketplace rendszerén keresztül kínálják majd és értékesítik. A távlati cél pedig a parkolóházak nagy felbontású digitális 3D-térképeinek az elkészítése. Ezek a termékek később az olyan új szolgáltatások alapjait jelenthetik majd, mint az autonóm parkolás, a parkolóhelyek előzetes lefoglalása, a kiindulási helytől a parkolóig való útvonaltervezés és -irányítás, illetve a kiterjesztett valóság készülékek alkalmazása a parkolás során.

Frank van der Sant, az APCOA kereskedelmi vezetője kijelentette, hogy örülnek annak, hogy a parkolóházak beltéri navigációhoz kifejlesztett nagy felbontású 3D-térképek valódi innovációt fognak jelenteni. Jorgen Behrens, a HERE Technologies termékekért felelős vezetője hozzátette, hogy a két fél ideális partner egymás számára és az új térképek jobb tájékozódást és autonóm parkolást tesznek majd lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!