Berta Sándor

Izraeli vállalkozást vett az Intel

A chipgyártó közel egymilliárd dollárt fizetett a társaságért.

Az Intel bejelentette, hogy 900 millió dollárért megszerezte a Moovit nevű szoftverfejlesztő céget és az üzletnek köszönhetően a tulajdonába került programmal a Mobileye nevű leányvállalata ajánlatát egészítené ki. A cél az, hogy 2022-re már közlekedhessenek az utakon az első robottaxik. A processzorgyártó a felvásárlással azt szeretné elérni, hogy az elsősorban sofőrsegítő rendszereket és robotautó-technikákat fejlesztő Mobileye átfogó mobilitási szolgáltatóvá válhasson, amelynek a termékportfóliójában a robottaxi-ajánlatok is megtalálhatók.

A 2012-ben alapított, tel-avivi székhelyű és körülbelül 200 embert foglalkoztató Moovit alkalmazása valós idejű városi tömegközlekedési információkat kínál a felhasználók számára. Többek között kiszámítja, hogy a különböző tömegközlekedési eszközök, valamint a közösségi utazásmegosztó platformok és alternatív közlekedési megoldások - például a napjainkban egyre népszerűbb elektromos rollerek - használatával mekkora időbe telik egy adott útvonal megtétele. Ezáltal bárki megtudhatja, hogy bizonyos helyzetben melyik számára a legjobb útvonal.

Amnon Shashua, a Mobileye vezetője elmondta, hogy a Moovit szoftvere jelenleg 102 ország 3100 városában nyújt segítséget a közlekedéshez és a kínált funkcióit 800 millióan veszik igénybe rendszeresen. Ez a felhasználói tábor és az elérhetővé tett közlekedési adatok nagyon jó befektetéssé tették a programot.

Bob Swan, az Intel első embere hozzátette, hogy olyan, a világot megváltoztató technológiát akarnak létrehozni, amely gazdagítja a Földön élő összes ember életét és a Mobileye csapatuk is ezért tevékenykedik minden egyes nap. A Mobileye ADAS technológiája jelentős mértékben javít a járművek millióinak biztonságán, míg a Moovit felgyorsítja a közlekedés forradalmasítását, csökkentheti a torlódások számát és megmentheti az emberi életeket. A Moovitot használók száma az elmúlt 24 hónapban a hétszeresére növekedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!