Berta Sándor

Egészségügyi platformot indított az Uber

A szolgáltatás keretében segítenének eljuttatni a betegeket az orvosaikhoz, majd haza is szállítanák őket.

Az Apple és a Google után a közösségi utazásmegosztó is úgy döntött, hogy beszáll az egészségügyi üzletbe és Uber Health néven specifikus platformot indít. A fő szolgáltatás a betegek orvosokhoz szállítása, majd hazavitele lesz. A cég kifejlesztett egy alkalmazásprogramozási felület is, amely integrálható a meglévő egészségügyi eszközökbe és alkalmazásokba.

Az Uber Health megjelenésével a felhasználók számára bővül a szállítási lehetőségek száma, míg a vállalat azt reméli, hogy egyre többen választják majd az ő ajánlatát a többi lehetőség helyett. A betegek és a gondozóik - legfeljebb egy hónappal előre - megtervezhetik a várható útjukat, ami mindegyik félnek (betegek, egészségügyi intézmények, szállítók) hasznos lehet és a mainál sokkal rugalmasabb ügyintézést tesz lehetővé. Az új platform máris számos piaci szereplő érdeklődését felkeltette. Több kórház, rehabilitációs központ és időseket gondozó intézmény, valamint csak az Amerikai Egyesült Államokban több mint száz szervezet teszteli a szoftver béta verzióját.

Bár az Uber koránt sem rendelkezik akkora felhasználói táborral, mint az Apple vagy a Google, azonban a közösségi utazásmegosztást használók és azok hozzátartozói komoly bázist jelenthetnek az Uber Health számára. Éppen ezért a vállalat komoly szereplővé válhat ezen a területen és a növekvő adatmennyiség segítségével folyamatosan továbbfejlesztheti a platformot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!