Berta Sándor

Izraelben betiltották az Ubert

Megfelelő biztosítás hiányában a közösségi utazásmegosztó kénytelen beszüntetni a tevékenységét.

Egy tel-avivi bíróság úgy döntött, hogy a jövőben az Uber autói nem közlekedhetnek Izraelben. Eitan Orenstein, az ügyben eljáró tel-avivi kerületi bíró kiemelte, hogy a megfelelő biztosítás hiányában a cég köteles két napon belül leállítani a tevékenységét. A közösségi utazásmegosztót a helyi taxisok szövetsége és a Gett taxialkalmazás fejlesztői perelték be. Emellett az izraeli közlekedési minisztérium is fellépett az Uberrel szemben a nem megfelelő biztonsági feltételek miatt.

A vállalat tavaly óta kínált Tel-Aviv térségében éjszakai szolgáltatást (UberNight), majd néhány héttel ezelőtt váltott és megjelentek a 24 órás műszakok (UberDay és UberNight). A platform azt próbálta meg kihasználni, hogy sabbatkor, valamint a vallási ünnepek alkalmával és késő éjszakánként Izraelben semmilyen tömegközlekedés nincs. Joni Greifman, az Uber izraeli vezetője megvédte a gyakorlatot, mondván megpróbálnak korrekt keretek között működni, de rámutatott, hogy a helyi közlekedési előírások az 1960-as évekből származnak és azokat nem módosították például a mobiltelefonok megjelenésekor sem.

A vállalkozás az ítéletre úgy reagált, hogy elkötelezett a hatóságokkal való együttműködés folytatására, s meg kell vizsgálni, hogy hogyan kínálhat megbízható, költséghatékony és biztonságos szállítási lehetőségeket. Felmerült az a vélemény is, hogy abszurd az a helyzet, hogy Izrael egy startup-nemzet, vezető az autóipari technológiák területén és mégsem tud dűlőre jutni az Uberrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!