Berta Sándor

Mesterséges intelligencia igazgatót alkalmaz a Tesla

Komoly szakembercsere történt a gyártónál, de az alapvető stratégia változatlan maradt.

Chris Lattner éveken át volt az Apple munkatársa és többek között elévülhetetlen érdemei voltak a Swift nevű programozónyelv megalkotásában. A Swiftet a társaság az iOS operációs rendszerében alkalmazta. A szoftverszakértő hat hónappal ezelőtt a Tesla csapatába került, ahol a robotpilóta-rendszerekkel foglalkozott és az volt a terv, hogy a megoldásnak köszönhetően egy napon a Tesla modelljeiből teljesen önállóan közlekedő gépkocsik lesznek. Most viszont a Twitteren bejelentette, hogy távozik a gyártótól, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol fog dolgozni. A Tesla egyik szóvivője úgy kommentálta a hírt, hogy Lattner nem a megfelelő szakember volt a számukra és ezért úgy döntöttek, hogy változtatnak.

Bár Lattner távozott, az elképzelés maradt a régi és a Tesla jelezte, hogy létrehozza a mesterséges intelligencia igazgatói pozíciót és az illető felel majd a robotpilóta-rendszer fejlesztési munkáiért is. A szerződtetett szakember Andrej Karpathy, aki meglehetősen neves szakértőnek számít a területen és jelenleg az Open AI nevű szervezetnél dolgozik. Az Open AI-t többek között Elon Musk, a Tesla alapítója és vezetője, valamint a Szilícium-völgy számos neves befektetője, például Peter Thiel, hozta létre.

Karpathy a mesterséges intelligencia számos részterületét tanulmányozza és mielőtt az Open AI munkatársa lett volna a Deep Mind kutatócsoportjának a szakértője volt. A Deep Mind az Alphabet mesterséges intelligenciával foglalkozó leányvállalata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #6
    "Mesterséges intelligencia igazgatót alkalmaz a Tesla"
    1 Tb-os memóriával,és 15 Ghz-es-es, 40 magos processzorral !
    Hasít,mint a kés...
  • bdzsana #5
    Én még nem ültem benne, de azok az ismerőseim akik igen, ugyanazt mondják mint te.
    Még az is le volt nyűgözve, aki egyébként a drága luxuskocsikhoz hozzá volt szokva.
  • dzsegameló #4
    Ültél már benne? Vezetted? Képek alapján nehéz megítélni (sztem), bár nekem akkor is tetszett mikor a képeket néztem, de beülve, leesik az ember álla! Nagyon jó és könnyedén használható. Mondjuk a világítás kapcsolónak raktam volna fizikai gombot, de van nappali menetfény és automatán fel is kapcsol, de mégis...
  • dzsagon #3
    Vegyék fel a T1000-t
  • gaszton421 #2
    Tényleg nem tartozik ide, úgy meg pláne nem hogy ízlésbeli dologról van szó, az amerikaiak pont a kozponti displayert vannak oda, én legalábbis jópár olyan teszt értékelést olvastam ahol nagyon jól értékelték. Ízlések és pofonok.....ahogy a klasszikus mondja.
  • TokraFan #1
    Nem tartozik szorosan a cikkhez, de ennek a szegény autónak a műszerfala valami ocsvadék ronda. Az az élére állított monitor ott középen iszonyat. Mondjuk az amcsik sose tudtak autóbelsőt tervezni...