Berta Sándor

Az autókban is megjelenhet az Amazon digitális asszisztense

Újabb területen terjedhet el a kereskedelmi konszern megoldása.

Az Inrix Inc. által felvásárolt OpenCar platform ügyfelei a jövőben az Amazon Alexa rendszerének köszönhetően zenéket és más hangos tartalmakat játszhatnak le. A felhasználók hozzáférhetnek az aktuális közlekedési, parkolási és időjárási információkhoz, a legújabb hírekhez és sporteredményekhez. A platformba teljesen integrálni akarják az Amazon Alexa rendszerét. Az ügyfelek az év második felétől érhetik majd el a kibővített szolgáltatást.

Az OpenCar segítségével harmadik fél különböző márkájú gépkocsik számára kínálhat tartalmakat, s az egyes gyártók márka-, modell- és regionális specifikus interfészeket is készíthetnek. Az Intrix adatai alapján több száz vállalat 2250 fejlesztője van regisztrálva az OpenCar rendszerében, s audiostreaming, szórakoztató, idegenvezető, parkolóhelyeket mutató, térképészeti és helyfoglalási programok, illetve szolgáltatások érhetők el az autósok számára.

Az Inrix emellett kifejlesztett egy új funkciót az Alexához, amelynek a segítségével a végfelhasználók az otthonukból is képesek kapcsolatba lépni a hálózatba kötött gépkocsijaikkal. Így lekérdezhetik az aktuális közlekedési helyzetet, a céljukig hátralévő időt, szabad parkolóhelyeket kereshetnek és foglalhatnak le. Ezenkívül az útvonalakkal és az utak állapotával kapcsolatos információk is elküldhetők közvetlenül a járműveknek. A cég partnerei között vannak az autógyártók mellett kormányok, mobilszolgáltatók, fejlesztők és reklámügynökségek is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Dúrva lesz!
    A múltkor valami kiscsaj beszélgetett apu mobiljával, hogy kéne neki egy babaház, na pár óra múlva jött is a futár. Aztán amikor a tv-ben bemondták, hogy elég volt kimondania a kislánynak, hogy ... azt is vete a sok bekapcsolt mobil és elküldött egy csomó megrendelést akinél a mobil a tv közelében volt.

    Autóban ez dúrvább lesz!
    Bár az "isten rogyassza rá az eget, fossa le egy csapat pelikán, anyádba sietsz" mondatokat nem tudom, hogy fogja interpretálni!? XD
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.01.09. 19:07:39