Berta Sándor

Apple - mégis vannak autóipari tervek?

A cég egyik vezetője elszólta magát és ezzel azonnal elkezdődtek a találgatások.

Jeff Williams, az Apple menedzsere a Re/Code technológiai blog konferenciáján arra a kérdésre, hogy mik lehetnek azok a termékterületek, ahol a jövőben megjelenhetnek, így felelt: "Az autó a tökéletes mobil eszköz, nem igaz?" Majd ezután gyorsan hozzátette: "Számos piacot megvizsgálunk."

Az üzletember az Apple menedzsmentjében a mindennapi üzletmenetért felel és a szavai azért érdekesek, mert két évvel ezelőtt Tim Cook azt találta mondani, hogy érdekesnek találják a csuklón viselhető termékeket. Mint utólag nyilvánvalóvá vált, ez volt az első utalás arra, hogy a társaság okosórát fejleszt. Ezek után érthető, hogy Williams szavai megerősítették azokat a korábbi találgatásokat és híreket, miszerint az Apple - valamilyen formában - az autópiacon is meg akar jelenni. Ez történhet akár a CarPlay szoftverplatform, akár egy saját autó formájában.

Mindkettőre van esély, hiszen februárban arról írtunk, hogy a vállalat egy titkos kaliforniai helyszínen elektromos autót fejleszt. A "Titan" kódnevű projektet Tim Cook, az Apple vezérigazgatója indította el. A munkát Steve Zadesky irányítja, ő részt vett az iPod és az iPhone fejlesztésében és a Fordnál is dolgozott. Később kiszivárgott, hogy az Apple már számos beszállítóval, köztük a Magna International leányvállalatával, az osztrák Magna Steyr társasággal is felvette a kapcsolatot és további autóipari szakértőket toborzott. A társaság elsősorban olyan szakembereket keresett, akik a robotika területén jártasak.

Az Apple nem szokta kommentálni a jövőbeli termékeivel kapcsolatos pletykákat és a képviselői mindig megfontoltan nyilatkoznak, így aligha hihető, hogy Williams szavai pusztán provokatív válaszok voltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bakkerman #9
  Vajon az autójuk is megfog hajlani az első erősebb oldalszélnél,vagy gyártanak majd hozzá olyan tokot 2 millió 600 ezer forintért,amivel ez kiküszöbölhető lesz?
 • wraithLord #8
  A forradalmi újítás az lesz a Apple iCar-on, hogy csak egyetlen ajtó lesz rajta, a Universal Serial Door 3(TM), viszont ezen előre- és hátrafelé egyaránt be tudunk szállni majd. Kérdés, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a jármű bővítésére több felhasználó esetén.
 • M2 #7
  Oh, köszi!

  Mellesleg közel sem vagyok almafan, a handrás féle igazi almafanokat meg kifejezetten rühellem. De inkább hagyjuk is...
  Nincs most időm vitatkozni, mennem kell simogatni az iPhone-omat! :-)
  Utoljára szerkesztette: M2, 2015.06.02. 10:17:24
 • VolJin #6
  Az a megoldás, hogy amennyiben lekerekítjük a sarkakat, ami szintén apple szabadalom, akkor az már nem olyan ablak, hanem valami forradalmian új, és akkor már el is hárul az akadály, hogy i-ablakokat alkalmazzunk.
  Utoljára szerkesztette: VolJin, 2015.06.01. 13:34:39
 • VolJin #5
  Tetszik, hogy te nagy almafan vagy, de mégis tudsz viccelni, amiben ráadásul kritika is van.
 • kvp #4
  Mar csak az a kerdes, hogy az iFek (iBrake) mar benne lesz az elso valtozatban, vagy csak a kesobbi tipusokban jelenik meg mint ujitas. Az viszont szinte teljesen biztos hogy automata lesz, mert windows-t soha az eletben nem raknak ra, azok nelkul pedig nehez kilatni a kocsibol.
 • M2 #3
  Én úgy hallottam, hogy az elől 2 kerék, hátul 2 kerék formációt szabadalmaztatták. Jony Ive jött rá egyszer a dolgozószobájában egy szép napos nyári délelőttön. Tim Cook meg is jegyezte, hogy milyen zseniális már megint, de nem látta-e már valahol ezt a megoldást. De bárhol is látták, be fogják perelni - mondták és ittak egy sört kávéval. Milyen ember már az ilyen!? Kávéval!
 • VolJin #2
  Szerintem csak szimplán szabadalmazták a slusszkulcsot, a visszapillantó-tükröt, a dudát, és szedik majd be a liszenszdíjakat, mert olyan innovatívan forradalmasították a járműipart.
 • Blacktom #1
  Erre hasonlítani fog vajon?
  http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/The-Busy-World-of-Richard-Scar-the-busy-world-of-richard-scarry-1002958_350_472.jpg
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/27/cf/6e/27cf6e2e5cc3f740be25f9d65c9b8d66.jpg