Berta Sándor

Aligha kerül az Apple tulajdonába a Tesla

Elon Musk, az autógyártó alapítója megerősítette, hogy valóban folytatott tárgyalásokat az Apple képviselőivel, de a konszern nem vásárolja fel a cégét.

A menedzser a Bloomberg TV-nek nyilatkozott és igyekezett elejét venni annak a korábbi pletykának, amit a The San Fransisco Chronicle szellőztetett meg. A lap ugyanis arról számolt be, hogy Musk és Adrian Perica, az Apple felvásárlásokért és top üzletkötésekért felelős vezetője Cupertinóban tárgyaltak, s a téma a Tesla lehetséges felvásárlása volt. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója tavaly októberben bejelentette, hogy a társaság új termékkategóriákban jelenhet meg. Akkor úgy tűnt, hogy a Tesla kapcsán az autók jelenthetik az egyik termékkategóriát.

Musk azzal kapcsolatban persze nem árult el részleteket, hogy milyen témák merültek fel a megbeszélésen, azt viszont közölte, hogy még ha igaz is lenne egy ilyen hír, akkor sem kommentálná azt. Nem zárta ki az autógyártó esetleges eladását, de nagyon valószínűtlennek nevezte ezt a forgatókönyvet. Az üzletember kifejtette: jelenleg egy olcsó elektromos meghajtású autó megalkotására koncentrálnak, ez számukra most a legfontosabb cél. A cég eladása csak akkor jöhetne szóba, ha elősegítené a tömegpiacon való megjelenést. Most azonban egyetlen olyan forgatókönyvet sem lát, ami ennek a valószínűségét növelné.

A The Los Angeles Times időközben rámutatott, hogy januárban Musk kilátásba helyezte egy nagy lítium-ionos akkumulátorgyár felépítésének tervét, s ezt a projektet egy közelebbről meg nem nevezett vállalat segítségével akarja megvalósítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!