SG.hu

Klasszikus kinézetet kapott a Nokia 515

A Nokia bejelentette a Nokia 515 mobiltelefont, melyet másodlagos készüléknek szánnak. Két SIM kártyás változatban is kapható lesz.

"A klasszikus mobiltelefonok a globális készülékeladások felét teszik ki" - mondta Simon Baker, az IDC piackutató cég szakértője. "Van kereslet az ilyen készülékek iránt és a Nokia egyike azon kevés mobilgyártóknak, akik továbbra is fontosnak tartja ezt a piacot." Baker szerint ez a telefon azoknak a felhasználóknak készült, akiknek nincs mindig szükségük az okostelefonok összetett tudására, vagy akik táblagépen interneteznek és leveleznek, és ezért a hanghívások lebonyolításához vagy üzenetek írásához egy praktikus telefonra vágynak.

A készülék karcálló Gorilla Glass 2 üveggel, illetve polírozott kamera kerettel rendelkezik. A feketében és fehérben elérhető telefon 11 mm vastag. 5 megapixeles kameráját LED vakuval egészítették ki. Képes panoráma- és sorozatképek készítésére, továbbá az önarcképeket beépített hangvezérlés segíti, hogy a felhasználó mindenképpen a kép közepén legyen. A galérián keresztül a képek azonnal feltölthetőek a közösségi oldalakra. Egy alkalmazáson keresztül néhány gombnyomással fotókat, névjegykártyákat és más tartalmakat küldhetünk egy közeli Bluetooth-képes telefonra, anélkül, hogy a készülékeket párosítani kellene.


A Nokia 515 HSDPA sebességre képes internetkapcsolattal rendelkezik. A telefon csatlakoztatható PC-hez vagy laptophoz, és USB-kábelen keresztül modemként is használható. Előre telepítve van rajta a Facebook és a Twitter. A Transfer alkalmazás közvetlenül képes szinkronizálni a névjegykártyákat a Lumia, illetve más Windows Phone 8 operációs rendszert futtató okostelefonról vagy Android készülékről, ezáltal az eszközből másodlagos készülék válhat. Az egy SIM-kártyás modell üzemideje a cég közleménye szerint 38 nap. Ugyanolyan micro-SIM kártyával működik, mint a többi okostelefon.

Megjelenése szeptembertől várható, értékesítését először Oroszországban, Németországban, Svájcban és Lengyelországban kezdik meg. A telefon adók és támogatások nélküli becsült kiskereskedelmi ára várhatóan 149 dollár vagy 115 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #14
    és ez hol van a 3000FT-os tecsós samsungokhoz képest?
    pár éve kártyásan 5k az szokott lenni minden szolgáltatónál, mondjuk nem tudom, mennyi ott az árkedvezmény.
  • Shiwo #13
    nem attól lesz okostelefon, hogy ezek a progik rajta vannak, ezeket megírták buta verziókra is, és több butára lehet például java-s programokat telepíteni..

    ha elvont példával akarnánk elmagyarázni, akkor a butafon a konzol, az okostelefon meg a PC.. konzolra is van sok program, tud pár extra dolgot (pl filmlejátszás), amire ki lett találva, arra tökéletes, de messze lemarad a PC lehetőségeitől, személyre szabhatóságától, tudásától
  • Ender Wiggin #12
    Gorilla + hosszú készenlét + buta = Sonim.
  • Co1e #11
    tök jó mindegyikőtök mondja h ez az ilyen kell... és felsoroltok még bele 3-4 pluszt ami még kellene XD
  • zola2000 #10
    De most ha van benne mobil web, facebook stb, akkor ez is okos telefon, csak érintő kijelző helyett telefon billentyűzettel irányítható.

    Ahhoz meg hogy másodlagos telefon legyen pl tábla mellé, alap hogy meg lehessen osztani a mobil netet wifin.
  • Gabbbbbbbbbbbb #9
    15k-ért jó Nokiát lehet kapni. Anyukám 2500Ft-os alcatelje is egész korrekt.
  • CairoJack #8
    Amúgy meg:
  • CairoJack #7
    Végre már, hogy valamelyik gyártó gondol azokra is, akiknek nem kell okostelefon, de nem akarnak egy igénytelen, 3 rugós vacakkal járkálni. Ez a teló nagyon szép lett, jó, igényes az anyaghasználat. Most már csak egy GPS kéne bele, meg autófókuszos kamera, meg 16m színmélységű kijelző, és istenkirály cucc lenne. Önmagában így sem rossz, de ketyeg a családban pár 6700, és nem ezekre lesznek lecserélve. Remélem lesz még annak is utódja.
  • Anubys #6
    Ez a cucc teljes ára, amennyibe egy független készülék kerül, előfizetés nélkül. Szolgáltatótól gondolom olcsóbban lehet majd venni. Azt meg tegyük hozzá, hogy a Nokia klasszikus telefonokban verhetetlen. A mai napig működik frankón a tizenvalahány éves Communicatorom. Okostelefonból pedig már a másodikat nyúzom 3 év alatt.
  • maxy182 #5
    Nincs benne se Wifi, se GPS... És így viszont már drága...Pedig nekem is nagyon tetszik, nincs is szükségem okostelefonra, szóval ez tökéletes lett volna,de azért manapság elvárás lenne a wifi és a GPS is...