Berta Sándor

Nem eladó a HTC

Ellentmondásos hírek érkeztek a tajvani okostelefon-gyártó háza tájáról. Először úgy tűnt, hogy a cég eladó, de később cáfolták az erről szóló információkat.

Alice Sun, az Electronic Engineering Times (EETimes) kínai elemzője a Sina Weibón tette közzé azt a bejegyzését, miszerint Cher Wang - a társaság elnöke, egyben Tajvan leggazdagabb asszonya - a rossz üzleti eredmények miatt, és mivel nem akar tovább az okostelefon-piacon jelen lenni az eladást fontolgatja. Később kiderült, hogy a hír nem igaz, a HTC közölte, hogy egyáltalán nem merült fel a vállalat eladása. A közlemény szerint a társaság továbbra is elkötelezett a területen és a jövőben új termékeket akar kínálni az ügyfeleinek. Dicsérték a vásárlók hűségét, és a cég már most is azon dolgozik, hogy új kezdeményezéseket hívjon életre azért, hogy kiépítse a globális jelenlétét és a társaság régi fényében tündököljön.

Ray Yam, a HTC China vezetője szintén határozottan cáfolta a hírt és a HTC-dolgozók családjainak szervezett rendezvényen elismételte, hogy semmiképpen sem adják el a vállalatot, már csak azért sem, mert Tajvan egyik legfontosabb technológiai társaság és számos állampolgár szerint az ország büszkesége.

A gyártó hónapok óta nehéz helyzetben van, ugyanis nem csak a vetélytársaival kell megküzdenie, hanem számos belső problémával is. Vezető szakemberek távoznak, gyártási problémák vannak, így nem tűnik túl rózsásnak a mobilcég jövője. Korábban Jason Gordon kommunikációs, illetve Rebecca Rowland marketingmenedzser, továbbá John Starkweather digitális marketingvezető és Eric Lin termékstratéga is távozott. Az utolsó kilépő Kouji Koder termékmenedzser volt. Eric Lin nemrég a következőket írta a Twitteren: "Minden barátomnak, aki még a HTC-nél van: Menjetek! Menjetek most. Ez egy kemény lépés, de sokkal boldogabbak lesztek, esküszöm."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!