Berta Sándor

Akár az Alphabethez is kerülhet a HTC VR-részlege

A tajvani cég évek óta egyre lejjebb csúszik, a vezetőség nincs a helyzet magaslatán.

A HTC Vive tavaly február vége óta előrendelhető, idén márciustól Magyarországon is kapható és nemrég lett 200 dollárral olcsóbb. Most kiderült, hogy a tajvani gyártó tárgyalásokat folytat a virtuális valóság részlegének a lehetséges eladásáról. Az egyik érdeklődő az Alphabet. Felmerült akár az egész konszern értékesítése is, de arra már egyrészt nehezebb lenne megfelelő vevőjelöltet találni, másrészt a teljes cég mérete és a kevésbé sikeres okostelefon-részleg miatt sokkal kisebb az esély.

A HTC az Alphabet mellett más vállalatokkal is egyeztet, de nem lehet tudni, hogy végül siker koronázza-e a megbeszéléseket. A Bloomberg rámutatott, hogy a társaság az elmúlt években nagyon sokat veszített a tőzsdei értékéből, így most már csak 1,9 milliárd dollárt ér. Az elmúlt öt esztendőben a HTC elveszítette a korábbi értéke 75 százalékát. A Vive virtuális valóság szemüvegből az esztendő első negyedévében több mint 190 000 darabot sikerült eladni. David Dai, a Sanford C. Bernstein & Co. elemzője úgy vélte, hogy a nemrég bejelentett 200 dolláros árcsökkentés egy fontos lépés a termékeladások és a felhasználói bázis növelése érdekében, ezek ugyanis most fontosabbak, mint a bevételek.

A cég nagyon nem találja a helyét az okostelefonok piacán: a legfelső kategóriából kiütötte az Apple és a Samsung, az alsó- és a középkategóriában pedig a feltörekvő kínai gyártókkal verseng, nem sok sikerrel. A HTC-t 1997-ben alapították, majd 2002-ben elnyerte a Microsoft megbízását Windows operációs rendszert futtató okostelefonok készítésére és így gyorsan vezető gyártóvá vált. A tajvani konszern 2008-ban készítette el az első Androidot futtató okostelefonját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!