Berta Sándor

Virtuális valóság startupokat támogat a HTC

A tajvani gyártó vállalkozás-segítő programot indított, igyekszik minél több fejlesztőt platformja köré gyűjteni.

A Vive X nevű kezdeményezés célja a virtuális valósággal foglalkozó startupok támogatása világszerte. A cég erre a célra elkülönített keretösszege 100 millió dollár. A program Pekingben, Tajpejben és San Franciscóban indul, majd további régiókban is meghirdetik. A HTC ilyen módon szeretné elősegíteni egy globális VR-ökorendszer kialakulását és fejlődését. A startupok a tőke mellett elsősorban tudást és tanácsadást kapnak, valamint hozzáférhetnek a fejlett virtuális valóság technikákhoz, irodahelyiségeket igényelhetnek és segítséget kaphatnak a piacra való belépéshez.

Cher Wang, a HTC vezérigazgatója szerint a virtuális valóság megváltoztatja a világot, ezért ehhez kapcsolódóan szükség van egy egészséges gazdasági háttérre is ahhoz, hogy tömegek számára legyen elérhető a technológia. A cég szándéka kettős: egyrészt szakembereket gyűjthetnek saját megoldásuk, a Vive X köré, másrészt minden újonnan induló platform legnagyobb problémája a tartalom hiánya, melyet így terveznek minél hamarabb feltölteni. A Vive X minden startup előtt nyitva lesz, bárki számára lehetővé teszik, tartalmakat, eszközöket, alkalmazásokat vagy kiegészítőket készítsenek a Vive platformhoz, ezáltal erősítsék azt.

A HTC Vive virtuális valóság szemüveg február 29. óta előrendelhető és a vetélytársak termékeivel való összehasonlításban is kiállja a próbát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)