Berta Sándor

Alig használják ki az emberek az okostévékben rejlő lehetőségeket

A televíziógyártók próbálnak minden eszközt bevetni annak érdekében, hogy bebizonyítsák a vásárlóknak: az internetezésre alkalmas modellek lesznek a következő forradalmi termékek.

Netképes okostévék már egy ideje kaphatók, azonban az NPD Group piackutató cég jelentéséből kiderült, hogy az emberek alig használják ki teljes egészében a bennük rejlő potenciált, sőt. A felhasználók ezeken a készülékeken szinte csak tévéműsorokat néznek és nem a világhálón szörfölnek a segítségükkel, miként programokat sem futtatnak rajtuk. Az okostévé-tulajdonosok 60 százaléka a megvásárolt terméket az úgynevezett Over-the-Top-Content (OTT) anyagok streamelésére alkalmazza és csupán 15 százalékuk él például a zenei streamlehetőségekkel.


Még kevesebben böngésznek: csak a megkérdezettek 10 százaléka szörföl a televíziója képernyője előtt ülve a világhálón. A Facebook, a Twitter, az online játékok és vásárlások, valamint a videotelefonálás pedig végképp a háttérbe szorult. Egy korábbi tanulmányban a szakemberek megállapították, hogy a Smart TV-kkel rendelkezőknek kevesebb, mint a fele jutott el egyáltalán odáig, hogy a világhálóhoz csatlakoztassa a készülékét, vagyis az okostévék még nagyon messze vannak attól, hogy az életünk meghatározó részévé váljanak.

Ráadásul a tendencia sem azt mutatja, hogy ez a közeljövőben változni fog. Andrew Ladbrook, az Informa Telecoms & Media elemzője novemberben végén azt mondta, hogy a 2017-re várhatóan eladott 800 millió Smart TV-nek több mint felét hagyományos módon fogják használni nézők, vagyis nem aknázzák majd ki az internetezési funkciókat. Hiába fog nőni a netképes készülékek száma, továbbra is háttérbe szorulnak a játékkonzolok és a streamboxok mögött. Ezek készülékek ugyan viszonylag hosszú élettartammal rendelkeznek, de nem alkalmasak arra, hogy a digitális szórakoztatás központi elemei legyenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • willcox #121
    Ne magadból indulj ki!
  • Komolytalan #120
    "nekem semmilyen problémám nincs. Problémákkal itt csak te küzdesz."
    Az az ideges arcrángás, meg hab a szád sarkában nekem azért gyanús...
  • willcox #119
    Kezdésnek tömören: A tiedé!

    Ahogy, és amiket írsz, abból az jön le, hogy egy irigy, csóró, piti, ostoba alak vagy.

    Szerinted miért kéne nekem "480 vagy 320as" felbontású videotartalmat néznem? Azt meghagyom neked (meg a "Lúfaszt" is), te férfivécék tündére.

    "Nem kell 20 méter, elég 4 hogy lásd még azt hogy szar a kép" - te regéltél 20 méterről, nem én! Vagy ennyire rövid az emlékezeted is?
    Szerinted azért vettem ilyen tévét, hogy átlag youtube videókat nézzek rajta? Ne magadból indulj ki! Mellesleg a youtube-on van egy csomó HD és FullHD-s videó is, amit a tévém röhögve lejátszik HD/FullHD-ben. Többek között az ott lévő 3D-s videók is ilyenek.

    "A minigépre mennyivel is több alkalmazás van mint a tévédre?" - ez a mennyiségi kérdés mennyire lényeges szempont? Mindent a helyén kell kezelni. Eszembe sem jutna pl. bármilyen, munkára alkalmas programot tévén futtatni. Arra ott van a gépparkom (most le sem írom, hogy mennyi gép van itthon, mert az irigységtől még valami komoly bajod lenne).

    "Persze te úgyis olyan filmet torrentezel le (feltöltés nélkül) ami a legjobb minőség" - te nagyon hülye! Ezt még hányszor sütöd el? Ha nem fogod tudni idézni tőlem, hogy én azt írtam volna, hogy filmeket torrentezek le, akkor nem reagálok többet a hülyeségeidre. Egy irigy, ostoba, rosszindulatú, komcsilibsi hazug csúsztatógép vagy, akinek a kedvenc törzshelye a férfivécé.
  • Szefmester #118
    Kezdésnek tömören: Anyád.
    Folytatásként: Semmit sem tudsz az anyagi helyzetemről, de azért szerinted én csóró vagyok... Ismersz netán?

    "FullHD-t tud a tévé, annál többet minigéppel sem tudsz a tévén megjeleníteni." Értem.. oszt akko' mit csinál az egyszeri willcox ha a videónak csak 480 vagy 320as a felbontása? Azt is fullhádéba fogja nézni? Lúfaszt..


    Hmm hmm hmm... és egy SD adás még csak nem is 720p.. Valamint nem tetszik a tévé natív felbontásának sem, ami miatt megint csak gány lesz a képe.. Igazad van... Nem kell 20 méter, elég 4 hogy lásd még azt hogy szar a kép... Az átlag youtube videónak meg persze mindíg kiváló a miősége... oh wait mégsem.

    A minigépre mennyivel is több alkalmazás van mint a tévédre? Nagyobb az esélye hogy létezik rá amit akarsz, és nem csak ábrándoznod kell hogy de szép lenne ha tudnék ezt vagy azt csinálni. De gondolom a nagy mennyiségű szoftver csak összezavarna. :)

    " A nappaliban akkor megy a tévé, ha éppen 3D-s filmet nézünk, vagy ha vendégek jönnek." Akkor aztán tényleg létszükséglet volt az okostévé ha ki sem használod!

    "a mobilom speciel FullHD-ban vesz fel. De van egy félprofi (szintén FullHD-s) videokamerám is. Bocsika." És a már létező videókat is átalakítja mindenféle stúdiószoftver nélkül? El fogja tüntetni a képhibákat a kamerád ha valamit nem azzal vettek fel, nem abbana felbontásban? El fogja tüntetni a tömörítésből adódó hibákat? Persze te úgyis olyan filmet torrentezel le (feltöltés nélkül) ami a legjobb minőség... Még mielőtt a tékákba kerül.. egyenesen az imax mozik nyers anyagát játszod le a tévéden igaz?
  • narumon #117
    "Csak 20 méterre kell állnom hogy ne akarjon agyonverni a pixel, olyan nagyok. :D"

    Ennek mi köze az okostévéhez. Speciel nekem is 46" buta tévém van (nem Smart), de 2-3m-ről nem ver agyon a pixel, SD felbontást meg már rég láttam még a mobilom is fullHD-s nem hogy a kamerám. Egyébként az egyetlen ok ami miatt ezt most lecserélném az esetleg egy jó árú 55" körüli tévé lenne :)
  • willcox #116
    "Minek vennék okostévét mikor átverés az egész?" - te ne is vegyél. Pénzed úgysincs rá.
    "nem értem a problémád" - nekem semmilyen problémám nincs. Problémákkal itt csak te küzdesz.

    "Cseréld ki egy minigépre ami fel van szerelve optikai meghajtóval és láss csodát. Többet fog érni mint az okosított átbaszás. :) Azon legalább nem csak alacsony felbontású tecsöves cicás videókat nézhetsz." - ??? Mi köze a minigépnek a felbontáshoz? FullHD-t tud a tévé, annál többet minigéppel sem tudsz a tévén megjeleníteni.
    "Milyen jó is már.. 46"-on lesni a mobillal felvett cicás videókat." - a mobilom speciel FullHD-ban vesz fel. De van egy félprofi (szintén FullHD-s) videokamerám is. Bocsika.
    "Csak 20 méterre kell állnom hogy ne akarjon agyonverni a pixel, olyan nagyok." - te nagyon ostoba lehetsz, ostobább, mint eddig gondoltam.

    Te persze a minigépedre azt telepítesz, amit csak akarsz. Azt is, amit meg sem írtak, igaz? Mi lenne, ha egyszer végigolvasnád azt, amit írok, nem csak kiragadnál egy-egy töredéket (ez igazi primitív komcsilibsi szokás), így ne is csodálkozz, hogy ha továbbra is hülyeségeket írsz, és nyakra főre csúsztatsz, akkor nem is reagálok majd rá.

    "Az irigykedés meg a köpködés megy ingyen is neked, és még ész sem kell hozzá. Emiatt van pénzed ilyen felesleges baromságokra." - ha ilyennel pénzt lehetne keresni, akkor te kőgazdag lennél, nem pedig csóringer, és nem irigykednél.

    "Tudsz netezni a barátok közt alatt is a tévén." - ha jól tudom, az az egyik gagyitévén megy, ami nálam tiltva van. Mellesleg az a bizonyos okostévé a nappaliban van, a szobámban és a nejem szobájában (most nehogy elsírd magad az irigységtől, mert még ezeken kívül is van szoba meg tévé is!) egy-egy kevésbé okos tévé van (azok már 3 évesek, de pl. youtube azokon is megy). A nappaliban akkor megy a tévé, ha éppen 3D-s filmet nézünk, vagy ha vendégek jönnek.
  • Szefmester #115
    Minek vennék okostévét mikor átverés az egész? Többre megyek egy HTPC-vel ... nem értem a problémád. Van DVD vagy Blu ray a tévére kötve? Cseréld ki egy minigépre ami fel van szerelve optikai meghajtóval és láss csodát. Többet fog érni mint az okosított átbaszás. :) Azon legalább nem csak alacsony felbontású tecsöves cicás videókat nézhetsz. Milyen jó is már.. 46"-on lesni a mobillal felvett cicás videókat. :D Csak 20 méterre kell állnom hogy ne akarjon agyonverni a pixel, olyan nagyok. :D

    Ismét segget csináltál a szádból: "... azt telepítesz rá, amit csak akarsz." vs "csak olyan alkalmazást telepíthetsz, amit már megírtak rá, hiába akarsz te mást."

    Hmm ezek szerint mégsem azt telepítek rá amit ÉN akarok! Látod? Egy win alapú HTPC már ebben IS! többet tud mint a sima okostévéd amivel lehúzattad magad. ;) De legyen.. ne wint rakj rá, hanem stabil és ingyenes linuxot. Már azzal is többet tudsz kezdeni.

    Az irigykedés meg a köpködés megy ingyen is neked, és még ész sem kell hozzá. Emiatt van pénzed ilyen felesleges baromságokra. De legalább büszke vagy rá. :) Elértél valami magasztosat. Tudsz netezni a barátok közt alatt is a tévén. :)
  • willcox #114
    Egy ios/androidos telefonra is csak olyan alkalmazást telepíthetsz, amit már megírtak rá, hiába akarsz te mást. Az is mind szar, ha nem létezik rájuk az, amit kitaláltál, igaz?
    "Az okos tévékhez okos felhasználók kellenek, de ez a két fogalom üti egymást." - ezért ne vegyél te soha okos tévét. Ahhoz újra kéne születned. De nem csak eszed nincs hozzá, hanem zsetonod sem. Az irigykedés meg a köpködés megy ingyen is neked, és még ész sem kell hozzá.
  • Szefmester #113
    Én Skyrim-ozni, meg GTlegendsezni akarok az okostévémen.. de minimum fusson az Onlive vagy a Gaikai... van rájuk apps? Ha nincs akkor mégsem telepíthetek rájuk azt amit akarok. ;)

    Az okos tévékhez okos felhasználók kellenek, de ez a két fogalom üti egymást.
  • willcox #112
    Szerinted nincs samsung apps? Vagy csak a külön nekem, személyemre szabott készülékemről (amin sok évvel későbbi sw van) lehet elérni?