121
  • willcox
    #121
    Ne magadból indulj ki!
  • Komolytalan
    #120
    "nekem semmilyen problémám nincs. Problémákkal itt csak te küzdesz."
    Az az ideges arcrángás, meg hab a szád sarkában nekem azért gyanús...
  • willcox
    #119
    Kezdésnek tömören: A tiedé!

    Ahogy, és amiket írsz, abból az jön le, hogy egy irigy, csóró, piti, ostoba alak vagy.

    Szerinted miért kéne nekem "480 vagy 320as" felbontású videotartalmat néznem? Azt meghagyom neked (meg a "Lúfaszt" is), te férfivécék tündére.

    "Nem kell 20 méter, elég 4 hogy lásd még azt hogy szar a kép" - te regéltél 20 méterről, nem én! Vagy ennyire rövid az emlékezeted is?
    Szerinted azért vettem ilyen tévét, hogy átlag youtube videókat nézzek rajta? Ne magadból indulj ki! Mellesleg a youtube-on van egy csomó HD és FullHD-s videó is, amit a tévém röhögve lejátszik HD/FullHD-ben. Többek között az ott lévő 3D-s videók is ilyenek.

    "A minigépre mennyivel is több alkalmazás van mint a tévédre?" - ez a mennyiségi kérdés mennyire lényeges szempont? Mindent a helyén kell kezelni. Eszembe sem jutna pl. bármilyen, munkára alkalmas programot tévén futtatni. Arra ott van a gépparkom (most le sem írom, hogy mennyi gép van itthon, mert az irigységtől még valami komoly bajod lenne).

    "Persze te úgyis olyan filmet torrentezel le (feltöltés nélkül) ami a legjobb minőség" - te nagyon hülye! Ezt még hányszor sütöd el? Ha nem fogod tudni idézni tőlem, hogy én azt írtam volna, hogy filmeket torrentezek le, akkor nem reagálok többet a hülyeségeidre. Egy irigy, ostoba, rosszindulatú, komcsilibsi hazug csúsztatógép vagy, akinek a kedvenc törzshelye a férfivécé.
  • Szefmester
    #118
    Kezdésnek tömören: Anyád.
    Folytatásként: Semmit sem tudsz az anyagi helyzetemről, de azért szerinted én csóró vagyok... Ismersz netán?

    "FullHD-t tud a tévé, annál többet minigéppel sem tudsz a tévén megjeleníteni." Értem.. oszt akko' mit csinál az egyszeri willcox ha a videónak csak 480 vagy 320as a felbontása? Azt is fullhádéba fogja nézni? Lúfaszt..


    Hmm hmm hmm... és egy SD adás még csak nem is 720p.. Valamint nem tetszik a tévé natív felbontásának sem, ami miatt megint csak gány lesz a képe.. Igazad van... Nem kell 20 méter, elég 4 hogy lásd még azt hogy szar a kép... Az átlag youtube videónak meg persze mindíg kiváló a miősége... oh wait mégsem.

    A minigépre mennyivel is több alkalmazás van mint a tévédre? Nagyobb az esélye hogy létezik rá amit akarsz, és nem csak ábrándoznod kell hogy de szép lenne ha tudnék ezt vagy azt csinálni. De gondolom a nagy mennyiségű szoftver csak összezavarna. :)

    " A nappaliban akkor megy a tévé, ha éppen 3D-s filmet nézünk, vagy ha vendégek jönnek." Akkor aztán tényleg létszükséglet volt az okostévé ha ki sem használod!

    "a mobilom speciel FullHD-ban vesz fel. De van egy félprofi (szintén FullHD-s) videokamerám is. Bocsika." És a már létező videókat is átalakítja mindenféle stúdiószoftver nélkül? El fogja tüntetni a képhibákat a kamerád ha valamit nem azzal vettek fel, nem abbana felbontásban? El fogja tüntetni a tömörítésből adódó hibákat? Persze te úgyis olyan filmet torrentezel le (feltöltés nélkül) ami a legjobb minőség... Még mielőtt a tékákba kerül.. egyenesen az imax mozik nyers anyagát játszod le a tévéden igaz?
  • narumon
    #117
    "Csak 20 méterre kell állnom hogy ne akarjon agyonverni a pixel, olyan nagyok. :D"

    Ennek mi köze az okostévéhez. Speciel nekem is 46" buta tévém van (nem Smart), de 2-3m-ről nem ver agyon a pixel, SD felbontást meg már rég láttam még a mobilom is fullHD-s nem hogy a kamerám. Egyébként az egyetlen ok ami miatt ezt most lecserélném az esetleg egy jó árú 55" körüli tévé lenne :)
  • willcox
    #116
    "Minek vennék okostévét mikor átverés az egész?" - te ne is vegyél. Pénzed úgysincs rá.
    "nem értem a problémád" - nekem semmilyen problémám nincs. Problémákkal itt csak te küzdesz.

    "Cseréld ki egy minigépre ami fel van szerelve optikai meghajtóval és láss csodát. Többet fog érni mint az okosított átbaszás. :) Azon legalább nem csak alacsony felbontású tecsöves cicás videókat nézhetsz." - ??? Mi köze a minigépnek a felbontáshoz? FullHD-t tud a tévé, annál többet minigéppel sem tudsz a tévén megjeleníteni.
    "Milyen jó is már.. 46"-on lesni a mobillal felvett cicás videókat." - a mobilom speciel FullHD-ban vesz fel. De van egy félprofi (szintén FullHD-s) videokamerám is. Bocsika.
    "Csak 20 méterre kell állnom hogy ne akarjon agyonverni a pixel, olyan nagyok." - te nagyon ostoba lehetsz, ostobább, mint eddig gondoltam.

    Te persze a minigépedre azt telepítesz, amit csak akarsz. Azt is, amit meg sem írtak, igaz? Mi lenne, ha egyszer végigolvasnád azt, amit írok, nem csak kiragadnál egy-egy töredéket (ez igazi primitív komcsilibsi szokás), így ne is csodálkozz, hogy ha továbbra is hülyeségeket írsz, és nyakra főre csúsztatsz, akkor nem is reagálok majd rá.

    "Az irigykedés meg a köpködés megy ingyen is neked, és még ész sem kell hozzá. Emiatt van pénzed ilyen felesleges baromságokra." - ha ilyennel pénzt lehetne keresni, akkor te kőgazdag lennél, nem pedig csóringer, és nem irigykednél.

    "Tudsz netezni a barátok közt alatt is a tévén." - ha jól tudom, az az egyik gagyitévén megy, ami nálam tiltva van. Mellesleg az a bizonyos okostévé a nappaliban van, a szobámban és a nejem szobájában (most nehogy elsírd magad az irigységtől, mert még ezeken kívül is van szoba meg tévé is!) egy-egy kevésbé okos tévé van (azok már 3 évesek, de pl. youtube azokon is megy). A nappaliban akkor megy a tévé, ha éppen 3D-s filmet nézünk, vagy ha vendégek jönnek.
  • Szefmester
    #115
    Minek vennék okostévét mikor átverés az egész? Többre megyek egy HTPC-vel ... nem értem a problémád. Van DVD vagy Blu ray a tévére kötve? Cseréld ki egy minigépre ami fel van szerelve optikai meghajtóval és láss csodát. Többet fog érni mint az okosított átbaszás. :) Azon legalább nem csak alacsony felbontású tecsöves cicás videókat nézhetsz. Milyen jó is már.. 46"-on lesni a mobillal felvett cicás videókat. :D Csak 20 méterre kell állnom hogy ne akarjon agyonverni a pixel, olyan nagyok. :D

    Ismét segget csináltál a szádból: "... azt telepítesz rá, amit csak akarsz." vs "csak olyan alkalmazást telepíthetsz, amit már megírtak rá, hiába akarsz te mást."

    Hmm ezek szerint mégsem azt telepítek rá amit ÉN akarok! Látod? Egy win alapú HTPC már ebben IS! többet tud mint a sima okostévéd amivel lehúzattad magad. ;) De legyen.. ne wint rakj rá, hanem stabil és ingyenes linuxot. Már azzal is többet tudsz kezdeni.

    Az irigykedés meg a köpködés megy ingyen is neked, és még ész sem kell hozzá. Emiatt van pénzed ilyen felesleges baromságokra. De legalább büszke vagy rá. :) Elértél valami magasztosat. Tudsz netezni a barátok közt alatt is a tévén. :)
  • willcox
    #114
    Egy ios/androidos telefonra is csak olyan alkalmazást telepíthetsz, amit már megírtak rá, hiába akarsz te mást. Az is mind szar, ha nem létezik rájuk az, amit kitaláltál, igaz?
    "Az okos tévékhez okos felhasználók kellenek, de ez a két fogalom üti egymást." - ezért ne vegyél te soha okos tévét. Ahhoz újra kéne születned. De nem csak eszed nincs hozzá, hanem zsetonod sem. Az irigykedés meg a köpködés megy ingyen is neked, és még ész sem kell hozzá.
  • Szefmester
    #113
    Én Skyrim-ozni, meg GTlegendsezni akarok az okostévémen.. de minimum fusson az Onlive vagy a Gaikai... van rájuk apps? Ha nincs akkor mégsem telepíthetek rájuk azt amit akarok. ;)

    Az okos tévékhez okos felhasználók kellenek, de ez a két fogalom üti egymást.
  • willcox
    #112
    Szerinted nincs samsung apps? Vagy csak a külön nekem, személyemre szabott készülékemről (amin sok évvel későbbi sw van) lehet elérni?
  • willcox
    #111
    A youtube-nál valóban csak a távirányítót lehet használni, de nem mindenkinek az az egyetlen értelmes app. Nekem egyébként még sosem fagyott ki.
  • M2 #110
    Ahogy elnézem, neked külön személyedre szabott készüléket szállított le a Samsung, amibe véletlenül a sok évvel későbbi szoftver került. Örülj neki!
  • Solmenir
    #109
    Nekem egy Samsung "smart" készülékem van. Alapból nem akartam ilyet venni, mert úgy gondoltam, még elég gyerekcipőben jár, de végül egy ilyen modell lett megvéve, mert a többi tulajdonsága nagyon tetszetős volt. Hát nem tudtam kellemesen csalódni, a samsung még hihetetlenül gyerekcipőben jár e téren, mintha valami rossz béta változatot használnék - egyetlen értelmes app van, a youtube, már amikor nem fagy ki, de abban is olyan irtózatos hibák vannak... Példának okáért, hiába van billentyűzet csatlakoztatva a tv-hez, ami amúgy mindenhol működik, abban az applikációban csak és kizárólag a távirányítóval választhatom ki a karaktereket :D és ez egy hivatalos program. No sebaj, majd talán 4-5 év múlva...
  • willcox
    #108
    "Mindenesetre en akkor hivok majd okostevenek egy tevet, ha azt telepitek ra amit akarok." - van samsung apps, onnan azt telepítesz rá, amit csak akarsz.
  • kvp
    #107
    "- ballib hibája hogy a mai fiatalság itt tart(nyilván pejoratív értelemben)
    - bezzeg a szocializmusban a hülyék be sem jutottak (ezt önmagad cáfolod)"

    Az ellentmondas ott van, hogy a jelenlegi baloldal nem baloldali elveket vall, hanem joreszt liberalisokat. A jelenlegi jobboldal kepviseli az igazi klasszikus 1949-es balodali elveket. A fizetos rendszer otlete azert jott elo, mert az EU egyszeruen nem hagyja a tervgazdalkodas kormanyhatarozatban torteno bevezeteset. Viszont a penz alapu rendszer ellen nem tudnak mit tenni. Sajnos ez a gazdagok szamara lehetove teszi a rendszerrel torteno szembemenetelt, ami szerintem baj, de ha ez nem lenne meg, akkor nem hagynak annyiban az EU-ban, mivel ott jellemzoen a politikusok a sajat es a tobbi gazdagabb EU-s polgar erdekeit nezik csak. Igy viszont oket nem erinti, tehat a kormany keresztul viheti a tervgazdalkodasra alapozott oktatasi rendszeret.

    Mondjuk jobb lenne, ha egyszeruen a szuksegtelen szakokon nem inditananak kepzest, fizetoset sem, csak a szuksegeknek megfelelo mertekben. Mondjuk amig az allastalan jogaszok vagy andragogusok szama nem megy egy szint ala, addig ezeken a karokon szunetelne a kepzes, a tanarokat meg atiranyitanak mas tanszekekre. Anno is mukodott, most is mukodne. Ha az allamnak mernokokre van szuksege, akkor abbol kell kepezni tobbet. Persze csak olyanokat akik el is tudjak vegezni az egyetemet.

    Erre lenne jo az, ha tenyleg csak a tudas szamitana a felvetelin. Ha pl. kell 10 kozgazdasz es 1000 mernok, akkor ki lenne irva 1010 hely, az igenyeknek megfelelo eloszlasban. Ez azt jelente, hogy ha van 1200 jelentkezo, akkor ebbol csak a legjobb tanulok valaszthatnanak, hogy kozgazdaszok vagy mernokok akarnak-e lenni, a tobbiek csak a mernokit valaszthatnak. A legbutabbak meg az atkepzest technikusnak, betanitott munkasnak, stb. Ennel egy fokkal liberalisabb az, hogy penzert tanulhatnak amit akarnak. Tehat a tarsadalmi/szarmazasi hatrany csak akkor jon elo, ha valaki nem azt akarja csinalni amit az allam elvar tole. Mondjuk ez tenyleg felmegoldas, olyan mint amikor a diakhitellel/husegeskuvel akarjak visszatartani a disszidalni szandekozokat sima szogesdrot es aknazar helyett. A masodik biztosabb, de az EU-n belul jelenleg nem hasznalhato.

    Hogy az cikkhez is irjak valami ertelmeset: Csak akkor futhatnak fel az okosteves megoldasok, ha vegre szabvany android-os keszulekek jelennek meg a piacon, tehat szabvanyos hardver es szoftver kerul minden tv-be. Onnantol az okos tv-k kijelzovel egybeepitett szamitogeppe valhatnak es annak mar van ertelmes felhasznasa. A jelenlegi szoftveres megoldasok joreszt butak es meg mindig nem eleg szabvanyosak a mindennapi hasznalathoz, tovabba hianyzik hozzajuk a folyamatos szoftver frissites. Ezekre a problemakra mind az ios, mind az android kepes valaszt adni. Ebbol az android az amit a gyartok valaszthatnak, mivel az ios nem licenszelheto. Mindenesetre en akkor hivok majd okostevenek egy tevet, ha azt telepitek ra amit akarok. Addig max. feature tv, mint ahogy a feature phone-ok sem voltak meg eleg okosak.
  • defiant9
    #106
    Ezt csinálja, ha direkt kérdést szegezel neki ami felfedné az ellentmondást az állításaiban akkor már Ő is felismeri hogy bukó lenne rá válaszolni, ezért vmi. mondvacsinált ürüggyel kikerüli a válaszadást.
  • defiant9
    #105
    Hadd világítsak rá mégegy ellentmondásra amit a 3 mondatos szösszenetedben sikerült összehoznod az alábbi állításaidal:
    - ballib hibája hogy a mai fiatalság itt tart(nyilván pejoratív értelemben)
    - bezzeg a szocializmusban a hülyék be sem jutottak (ezt önmagad cáfolod)
    Hogy tudnád ezt összeegyeztetni azzal hogy épp a ballib kormányok alatt ponthatár alapú volt a felvételi rendszer és a most tolódik el a fizetőd irányba.
    Látszik a tipikus "bezzeg az én időmben" nézőpontod ami valóban az idősebb generációra jellemző, el is fogadom hogy hozzájuk tartozol, de te is fogadd el hogy az időskori demencia tüneteid produkálod :)
  • benőmenő
    #104
    Amilyen trágyák szoftveresen pl. a Samsung okos tv-k, addig ne tegyenek úgy, mint aki meglepődött. Komolyan az milyen már, hogy heti 1 - 2 alkalommal fagy és újraindulana kib@szott TV!?
  • Szefmester
    #103
    Nem súgták ;) De látom te képtelen vagy a reklámok kihatásának komplexitását felfogni, vagy legalább megpróbálni megválaszolni. Elutazott a segítséged aki tényleg ért is hozzá vagy mi a szösz? Vagy válaszolsz erre az egyszerű kérdésre, vagy beismered hogy simán hangember vagy.

    Simán átmentél nálam Tau Tang Wou szintjére... Ez a szint egy lépéssel a kerti pottyantósba esési élmény mögött helyezkedhet el. Még nem próbáltam, de nem is vonzó a gondolat...

  • M2 #102
    Idős néni-bácsi leül a tévé elé, az bekapcsol:
    - Keresett az unokád videóhívásban, lejátszom az üzenetet
    ...
    - Értesítsem, hogy elérhető vagy és már bármikor felhívhat, vagy most próbáljam meg felhívni?


    Ennyi. Senkinek nem kell új dolgokat és kifejezéseket megtanulni, felhasználói felületet egérrel, billentyűzettel, tapipaddal meg egyebekkel kezelni, programok nevét megjegyezni.

    Minél jobban belegondolok az egészbe, annál jobban azt látom, hogy a Microsoftnak már mindene megvan hozzá. Az Xboxból kellene végleg elfelejteni a lemezegységet, aztán beépíteni a Kinect szenzor talpába, értelmes szoftvert írni hozzá és olcsón adni. Aztán tárgyalni és tárgyalni: tévé gyártókkal, csatornákkal, producerekkel...
  • hurkaur
    #101
    Tobbnyire +1, rosszul kozelitik meg a dolgot. Meglevo igenyt probalnak kiszolgalni rossz helyen. Masfele kellene mozdulniuk, de nem mernek uj piacot krealni..
  • M2 #100
    Ja és amit leírtam, az már nagyon nem sci-fi kategória, egy tv+xbox+kinect kombótól csak egy jó kliens oldali szoftver és mögötte egy online rendszer választja el.

    Ja és szerintem csatornák a mai értelemben nem lesznek, helyette inkább tartalom-előállítóknak, forrásoknak nevezhetjük majd őket.
  • M2 #99
    Szerintem a mai tévéket csak a marketing hívja 'okosnak', valójában még nagyon messze vannak attól.

    Mert mit csinálnak a gyártók? Beleépítik a mai legszarabb pécét, rátesznek valami primitív rendszert és felengedik a netre.
    Ettől már okos?

    Ahogy én képzelem:
    - nincs hozzá távirányító, mert:
    - tele van érzékelőkkel és folyamatosan figyel,
    - ha leülök elé, akkor felismer, köszönt és a profilom alapján közli, hogy engem mi érdekelhet (időjárás, hírek, új epizód, sportesemény...)
    - amit mondok neki, azt 'megérti', a mozdulataimat szintén (hang- és gesztusvezérlés)

    Valami ilyesmit képzelek:
    - Néznék valami régi amerikai vígjátékot.
    - Egyik kedvenced Jack Lemon, múltkor 5 csillagot adtál az egyik filmjére, jöhet tőle?
    - Igen.
    - Mutatok pár előzetest, ha továbblépnél, ints, ha megnéznéd az adott filmet, mutass rá.
    ...
    - Sorozataim hogy állnak?
    - Holnap jön egy új rész a 'The Office'-ból, van már előzetes, megnézed? Le fog járni az előfizetésed, megújítod vagy nézed majd a reklámos verziót?
  • willcox
    #98
    Mi tart vissza? Egyébként milyet vettél?
  • vizes
    #97
    Khm...

    Uraim!
    Nem akarok senkit sem megsérteni, itt már személyeskedésről szólnak a kommentek.
    És erősen offtopic.

    Szóval, szívesen olvasnék és beszélgetnék az okostévékről, egyszerűen azért mert most vettem egyet, és néhány tévhitet cáfolni tudok a mindennapos használat alapján.


  • willcox
    #96
    Ennyire mélyre most nincs kedvem lemenni. A saját jellemzéseddel viszont egyetértek("reklámimádó csökkentagyú"). Ezt a találó bemutatkozásodat sikerült magadtól írni, vagy segítettek (súgták/diktálták) neked?
  • Szefmester
    #95
    a) Mit mondtam mennyi idős vagyok?
    b) talán valaki az én nevem alatt mutatkozott be kapuváron a b*zibárban hogy azt hiszed én voltam?
    c)személyeskedésen kívül még nem mutattál semmit, hiába is kértük...
    d)marketinget is tanultál.. oké.. a kettes is egy jegy.. de az autóm sem bíznám egy 2essel átbukdácsolt szerelőre ;)
    e) miért lennék irigy az autódra? max tudnám hogy ízlésed esetleg a nullánál is kevesebb, vagy hogy kompenzálni akarod az impotenciád (hiszen mint tudod a fiad is annyi idős mint én vagyok azaz már közel a nyugdíj ;) ), netán csak azt mondanám hogy: " ezt a lusta tetvet... fogadok még a sarki boltba is terepjáróval megy a belvárosban, mert már ahhoz is kevés az ereje és állóképessége hogy gyalog menjen. :) (megsúgom, nekem nem volt probléma 40-50km letekerése gyors tempóban ;))
    f)ha ennyire felsőbbrendű vagy, és mindenkinél jobban értesz a marketinghez, és úgy általában a világban folyó gazdasági menethez... akkor mégis.. hogy is lehetne reálisan -a mély kihatásokkal együtt- nullázni a reklámokat a minőség és mennyiség szintentartása mellett!

    ;)

    egy lelkes "reklámimádó csökkentagyú"
  • willcox
    #94
    A #92-re ment a válasz.
  • willcox
    #93
    Tényleg semmi közöd hozzá, ebben egyetértünk, de tudod, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ha nem értenéd (gyk): bár időnként nehezemre esik, de mindenkivel megpróbálok az ő szintjén és stílusában kommunikálni.
  • Papichulo
    #92
    "Megsúgom, hogy a fiam annyi idős lehet, mint amennyit te behazudtál"

    Nem kivantam belefolyni ebbe a tarsalgasba, mindossze a kerdesemre szerettem volna valaszt kapni. Nem sikerult.

    Azt viszont bizton allithatom, hogy - szerintem - a te hozzaszolasaid nyelvezete es tartalma nincs osszhangban egy muvelt es jomodu, 50 evnel idosebb ferfi karakterevel. Bar tenyleg semmi kozom hozza, de nekem ez valahogy nagyon nem stimmel...
  • willcox
    #91
    dohogy=dehogy
  • willcox
    #90
    "A mondat első felét cáfolja is a második" - dohogy cáfolja. Egy átlagemberre a mondat első fele volt igaz. A mondat második fele meg a komcsik hülye gyerekeire, már ahol a szülőknek volt magas komcsi kitüntetése. De zsetonnal akkor sem lehetett bekerülni. Talán egyes külföldiek fizettek, de erre ne vegyél mérget.
    Valószínűleg nagyon fiatal lehetsz, ha csak hallomásból ismered az akkori dolgokat.
  • willcox
    #89
    Az eddig is látszott, hogy rendkívül ostoba vagy, de ennyire?

    Nem, nem hitelre vettem. Most irigykedsz? Akkor mennyire irigykednél, ha tudnád, hogy milyen autóm van (olyan, amilyen narumonnak volt/van(?)).

    A következetességgel semmi gond nincs. Többen is azt akarták rám sütni, hogy én bizony torrentezek, pedig ezt egy szóval sem írtam. Ahhoz meg tényleg semmi köze senkinek, hogy én mit csinálok és mit nem. Ezt olyan nehéz felfogni? Bár, ahogy elnézlek, a felfogásod nem valami acélos.

    "Valld be hogy b*zi vagy és menj le tűsarkúban és miniszoknyában meg borostásan az utcára és próbáld meg elhitetni az emberekkel hogy nem azt látják amit látnak!" - ne magadból indulj ki! Az egy dolog, hogy te a férfi retyók tündére vagy (látszik, hogy tudod, hogyan kell csininek látszanod), de vannak egészséges emberek is (mint pl. én). Megsúgom, hogy a fiam annyi idős lehet, mint amennyit te behazudtál, és én a nőket szeretem.

    Ha le tudod torrentezni a tévémet, akkor bárhonnan letorrentezhetsz egyet, miért pont az enyém kell? Ismét az irigység?

    "lássuk mi történne ha a webbankod belépési kódjait, letorrentezném egy darab papírra, és majd otthon hasznosítanám?" - nyugodtan, már hozzá is foghatsz. Az egy pillanatig se zavarjon, hogy nincs webbankom, így belépési kódom sincs. De tételezzük fel, hogy van. Amennyiben arról pénzt vennél fel, az bizony lopás lenne, mert a pénzhiány nálam azonnal jelentkezne. De szerintem ez már neked nagyon magas, hiszen ilyen blődséggel elő sem álltál volna. Amúgy meg te keversz pár fogalmat, mint bankbetét, bevételkiesés, elmaradt haszon. Mindegyik mást jelent, de nem magyarázom el neked, úgysem értenéd.

    "mi meg nem értjük a hozzászólásaid" - hogy te nem érted, azon nem lepődök meg. Egyszerű vagy, mint a vonatfütty.

    "élő sporteseménynél meg Pay per viewnak. Hol a gond? létező dolog amit szeretnél" - Magyarországon? Viccelsz? Vagy csak én vagyok lemaradva valamiről?

    "Most akkor előfizetnél egy csatornára vagy sem" - tudsz olvasni? Már leírtam korábban.

    "És mivel jókat mondtál róla, ez bizony már reklámozás" - a pozitív vélemény és a reklám nem ugyanaz. De hát ez is nagyon magas neked. Ne aggódj, tavasszal már mehetsz a homokozóba játszani, a te szintednek az a megfelelő. Addig meg melegedj a férfivécékben, mert az neked való hely.

    "Lenne egy tippem hogy halvány segédfogalmad sincs a marketingről" - peched van, sajnos azt is tanultam, bár szívesen kihagytam volna.

    ""köcsögök vagytok", vagy "Anyád" szintű választ" - ilyeneket nem írtam, ezeket a férfi vécében hallhattad, amikor éppen kényeztettél valakit.
  • defiant9
    #88
    Eklatáns példa sekélyes gondolkodásmódra:

    "Régen (az átkosban) a hülyék nem jutottak be tanulni semmilyen felsőoktatási intézménybe, akkor sem, ha volt pénzük (max akkor, ha a szüleiknek valami magas komcsi kitüntetése volt)."

    A mondat első felét cáfolja is a második, azt sem látja meg hogy a (relatíve) pénzes pozícióhoz kellett az elvtársi kapcsolat. Mindezt úgy hogy maga a "protekciós" szó is emblematikus szava lehetne annak a kornak.
  • Szefmester
    #87
    willcox... süt belőled a sötétség. De komolyan! Vagy skizó vagy, vagy csak simán segget csinálsz a szádból és ez neked fel sem tűnik. Jöjjön pár idézet tőled:

    "Nekem egy samu van a nappaliban, 2012-es modell.(később jön: 46"-os az enyém.) Van beépített wifi-je, USB-s egeret és billentyűzetet kapásból felismerte, tökéletesen lehet használni. A tévén már eleve volt pár app, de ezek a samsung apps-ból is letölthetők, meg még rengeteg egyéb is. Pl. a 3D-s tartalmakhoz való hozzáférés is." vs "2. fingod sincs, hogy mennyi pénzem van. Ne a saját csóró mivoltodból indulj ki."

    Azaz hacsak nem hitelre vetted, úgy vélhetőleg volt 200-300k-d feleslegesben.. tippre. Ez nem a csórók sportja, így hát... NEXT!

    " a torrent működik upload nélkül is. Maximum te nem tudsz róla. Mellesleg én nem azt írtam, hogy én úgy torrentezek, hovatovább még azt sem, hogy egyáltalán torrentezek." vs "hogy én torrentezek-e, az a magánügyem."

    Mi van? Szóval azt mndod hogy nem csinálod, majd már titkolózol? Következetességgel mi van? Valld be hogy b*zi vagy és menj le tűsarkúban és miniszoknyában meg borostásan az utcára és próbáld meg elhitetni az emberekkel hogy nem azt látják amit látnak! :)

    "Milyen munkát is lehetne letorrentezni? Torrentezzél már le nekem légy szíves 2 kg kenyeret, csak hogy egy egyszerű példát mondjak." Akkor ha nem gond én szívesen letorrentezném tőled a tévéd. :) Mivel te tudsz olyan módról hogy nem szükséges feltölteni, így én sem töltenék vissza semmit a tévéállványodra. ;) Vagy a bankkártyádról, az enémyre, és vissza semmit, hiszen az a pénz nem létezik, csak virtuális. Amit a kezedben fogsz az létezik csupán. ;) Tudom itt most jönni fogsz azzal hogy a torrent az nem lopás mert az eredeti az megmarad, te csak ingyen sokszorosítod. De lássuk mi történne ha a webbankod belépési kódjait, letorrentezném egy darab papírra, és majd otthon hasznosítanám? Ez a példa teljesen jó, hiszen nálad megmarad az eredeti, és csupán a bevételkiesést fogod érzékelni.

    "Te valami ballib csökkentagyú vagy? Így már érthető is a hozzászólásaid színvonala." Te mi vagy mert mi meg nem értjük a hozzászólásaid... Most akkor előfizetnél egy csatornára vagy sem?

    Most komolyan... te szeretnél csak bizonyos műsorokat megnézni.. filmeknél/ismétléses sportműsornál tékának hívják meg arhívumnak, élő sporteseménynél meg Pay per viewnak. Hol a gond? létező dolog amit szeretnél...

    A legtöbben nem akarnának x vagy y -nekik- "felesleges" csatornákat. Kérdés hogy hajlandóak e közel ugyanannyit fizetni a kevesebb adóért, mint a többért. Hiszen ott lesz náluk a lehetőség.

    Reklámok: Hmm... ha leírtál volna egy konkrét típust akkor könnyebb lene a dolog. De mivel te leírtad hogy 46"os samu, wifivel 3D-vel. Így már könnyű megtalálni az adott tipust. És mivel jókat mondtál róla, ez bizony már reklámozás. Még ha te ezért egy fillért sem kapsz. Ez így működik. A hentes szebb husit ad legközelebb, ha megtudja hogy két három rendszeres vevő is azért kezdett el hozzád járni mert dícsérted az árát, vagy a választékot, netán a húsárúk minőségét!

    Lenne egy tippem hogy halvány segédfogalmad sincs a marketingről... Sem arról hogy hogyan készül egy műsor, milyen költségei vannak, és hogy jut el hozzád, és ennek mik a költségei. De persze nem akarod elmagyarázni mert szerinted nincs elég hely rá, vagy nem fognánk fel. Szerintünk viszont nem tudod felállítani azt a komplex érvrendszert arra a témakörre hogy miként lehetne száműzni a reklámokat a tévéből miközben a tartalom nem lenne kevesebb, és gyatrább minőségű!

    Várjuk a frappáns: "Dehogynem", "köcsögök vagytok", vagy "Anyád" szintű választ.
  • willcox
    #86
    Az sajnos a mai oktatási rendszer hibája, hogy itt tart a mai fiatalság. Ez pedig a ballib kormányok bűne, többek között thrillerpityunak.
    A gagyitévék erre már csak rásegíteni tudnak.
    Régen (az átkosban) a hülyék nem jutottak be tanulni semmilyen felsőoktatási intézménybe, akkor sem, ha volt pénzük (max akkor, ha a szüleiknek valami magas komcsi kitüntetése volt).
  • a.carkey
    #85
    Egyébként az itthoni kertévék műsorait kb. ezzel lehetne összefoglalni:
  • a.carkey
    #84
    Azért a minőséget ne a reklámbevételből rakjuk már össze, könyörgöm!

    A kimutatások szerint a nézettség szempontjából az RTLK büntiért kapott adásszünetét is többen nézték, mint a TV2 v. az M1 bármelyik műsorát.

    Az "MTVA" szolgáltatni kényszerül, ez más, mintha bulvárhíradókat állítana elő. A szolgáltatást csinálja úgy, ahogy, sajnos még mindig több a csókos a nem kertévéknél, mint a kertévéknél, így pedig igazi minőség ritkán születik, de azért akad pár gyöngyszem.

    Az, hogy nem nézik annyian, mint mondjuk egy keksztraktort vagy csalóvilágot? Ez van.

    Hogy nem néznek többen egy Török csel c. sorozatot, mint a Barátok közt? Ez nem az MTVA hibája ...

  • willcox
    #83
    ld: #70
  • Komolytalan
    #82
    "Dehogynem!"
    Ja, hogy te guminő helyett is az okos tv-det használod... Értem.