MTI

Nem fogja elhagyni az ecuadori követséget Assange

Julian Assange azt mondja, hogy úgy él Ecuador londoni nagykövetségén, mintha egy űrállomáson lenne, ennek ellenére nem fogja elhagyni a külképviseletet, amíg az amerikaiak nem vetnek véget az ellene folyó "erkölcstelen", saját alkotmányukat sértő nyomozásnak.

A WikiLeaks internetes portál alapítója a CNN hírtelevíziónak adott interjúban beszélt erről. "Picit olyan, mintha egy űrállomáson élnék, mert nincs természetes fény, és mindent magamnak kell elkészítenem. Nem mehetek le a boltba" - mondja Assange, aki szerint még így is jobb dolga van, mint egy bebörtönzött rabnak. Marco Albuja Martínez ecuadori külügyminiszter-helyettes csütörtökön aggasztónak mondta Assange egészségi állapotát, mert lefogyott. A CNN szerint azonban Assange a körülményekhez képest nyugodtnak és egészségesnek tűnik.

A 41 éves ausztrál június 19-e óta Ecuador londoni nagykövetségén talált menedéket a brit igazságszolgáltatás által elrendelt, Svédországnak történő kiadatása elől, s azóta is ott tartózkodik. Kiadatását kérte az Egyesült Államok is, ahol akár halálra is ítélhetik, mert 250 ezer titkos amerikai diplomáciai iratot hozott nyilvánosságra a honlapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!