MTI

A Wikileaks alapítójával való vacsorára lehet licitálni

Jótékonysági vacsorát szervez a bizalmas dokumentumok kiszivárogtatására szakosodott WikiLeaks, amely árverésen dönti el, hogy kik ülhetnek majd Julian Assange, az oldal alapítójának asztalához.

Az eBay aukciósportálon 350 fontról (106 ezer forintról) hétfőtől lehet licitálni arra a nyolc meghívásra, amely London egyik előkelő éttermébe, július 2-ra szól. A vacsorán Julian Assange vendége lesz Slavoj Zizek ljubljanai filozófus és pszichoanalitikus. A licit szerda délután 500 fontnál tartott. A vacsora után Assange és a magát radikális baloldalinak valló, az eBay által "neves szlovén filozófusnak" nevezett Zizek egy nyilvános beszélgetésre hivatalos, amelyen a Wikileaks világra gyakorolt hatásairól és az oldal további lehetőségeiről tartanak előadást.

A Wikileaks világszerte felbolydulást váltott ki azzal, hogy a nemzetközi helyzetet elemző titkos amerikai diplomáciai táviratok ezreit tette közzé. A portál az iraki és afganisztáni háborúval kapcsolatban is nyilvánosságra hozott több ezer dokumentumot. A 39 éves Assange jelenleg házi őrizetben várja Nagy-Britanniában, hogy döntsenek Svédországnak való kiadatásáról. Az ausztrál férfi ellen két svéd nő tett feljelentést nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával. Assange tagadja a vádakat, mondván politikai okokból folyik ellene büntetőeljárás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!