Berta Sándor

Tulajdonrészt akart szerezni a Twitterben az Apple

Bármennyire is sikeres a számítógépek, az okostelefonok és a táblagépek piacán az Apple, az online hálózatok területén eddig nem számít meghatározónak. A cég ezen akart változtatni.

Érdekes részletek derültek ki a kaliforniai konszern stratégiájából: a társaság tulajdonrészt akart szerezni a Twitterben, azonban az üzletből végül semmi sem lett. A The New York Times cikke szerint több százmillió dollár értékű stratégiai befektetésről lett volna szó. A népszerű mikroblog értékét korábban több, mint tízmilliárd dollárra becsülték. A Financial Times értesülései alapján a tárgyalások több mint egy évvel ezelőtt kezdődtek. A hírt eddig egyik vállalat sem kommentálta, igaz, nem is cáfolta.


Az Apple eredetileg - a Ping kapcsán - a Facebookkal akart szorosan együttműködni, de a közösségi platform olyan feltételeket támasztott, amelyek Steve Jobs számára elfogadhatatlanok voltak. Ezután merült fel, hogy a cég a Twitterrel kooperál. Tavaly integrálták a mikroblog funkcióit az iOS operációs rendszerbe, de a dolgot nem igazán reklámozták. A Financial Times úgy vélte, hogy a még szorosabb együttműködéssel és a tulajdonszerzéssel kapcsolatos egyeztetések is ekkor kezdődtek a két fél között.

Időközben azonban az Apple és a Facebook közötti kapcsolat javult, így a kaliforniai társaság figyelme ismét a közösségi portál felé fordult. Mind a két fél azt mondta, hogy partnernek tekinti a másikat. A szorosabb együttműködést támasztja alá, hogy a tervek szerint idén őszre integrálni fogják a Facebook bizonyos funkciót az iOS 6 operációs rendszerbe. Kérdéses azonban, hogy a kooperációknak lesz-e folytatásuk és ha igen, miként hatnak majd ki a vállalatok stratégiáira. Emellett egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az Apple - közvetlenül vagy közvetve - valóban megjelenik-e a közösségi hálózatok piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #19
    Ez biztos? A gugli még nem talált fel semmit?
  • caius marius #18
    Miből gondolod, hogy az alma csak azért gyűjti a felhasználói adatait mert ő a kíváncsi fáncsi? Persze az alma csak azért teszi ezt, mert szeretne a felhasználói élményen javítani, végső soron ez pedig a vásárló érdekeit szolgálja. Az, hogy mindezt titokban tette, csak a véletlen műve...
  • narumon #17
    Hát egyelőre nincs miért perelnie mást mert nincs nagyon saját találmánya. Amint majd lesz és lépegetnek előre, majd ő is belelép ebbe amikor rájön, hogy milliárdokba kerül valaminek a kifejlesztése. Nem volt még cég aki nem így tett volna.
  • G_ArchAngel #16
    Nem tudom melyik a rosszabb:
    - az Apple, amely tularazott termekeket arul
    - a Google, amelyik az emberek szemelyes adatait arulja
  • caius marius #15
    Majd akkor mondhatjátok, hogy ez is olyan mint az apple.
    De addig...
  • Sir Ny #14
    Miért, mit készít a google? ( amúgy a motorola rendszeresen és folyamatosan pénzeket szedett, pereltetett, és kitiltattatott )
  • narumon #13
    Majd fog.
  • Skynet #12
    Csak a google nem perel mindenkit fossá nevetséges ürügyekkel mint az apple (lásd ikonok,forma,stb).
  • Skynet #11
    Apple... Ha megszerzik a Twitter-t akkor pár hónapra rá perelni fogják a Samsungékat amiért az ő telefonjaikban is vannak "közösségi" megoldások..:)
    Kb ilyen szinten mozog az apple...Szánalmas.:)
  • narumon #10
    Ez nagyon ott van, kb én is így néztem a hozzászólására :)