Berta Sándor

iOS-ra épülõ televíziót fejleszt az Apple

Az elemzõk egyre biztosabbak abban, hogy az almás cég újabb nagy dobásra készül és komolyan gondolja a korábban ismertté vált televíziós terveit. Így hamarosan a televíziós piacon is összecsaphat az Apple és a Google.

A Venture Beat nevû amerikai IT-blog arról számolt be, hogy egy saját televízión dolgozik az Apple. A készülék operációs rendszere az iPhone és iPad eszközökön futó iOS lesz. A blog Piper Jaffray és Gene Munster elemzõket idézte, akik szerint az Apple televízió várhatóan az idei év végén, vagy legkésõbb a jövõ év elején jelenhet meg. Munster a vállalat beszállítóitól és informátoroktól származó információkra hivatkozott.

Stewart Alsop, a TiVo és a Sonos televíziós cégek felügyelõtanácsi tagja is azt az álláspontot képviseli, hogy hamarosan megjelenhet a piacon az Apple televíziója. Õ több forrásból is ilyen információkhoz jutott. A program mellett szól, hogy folyamatosan csökkennek az LCD-kijelzõk alkatrészárai, ami szintén arra ösztönözheti az Apple-t, hogy belevágjon a projektbe. Alsop úgy vélte, hogy az új termék egy 15 vagy 19 collos érintõképernyõs televízió lesz, amely csatlakozni tud majd az internethez, egyúttal összeköthetõ lesz az iPhone, az iPad és a Macbook Air készülékekkel.


A The Wall Street Journal szintén arról írt, hogy az amerikai vállalat egy olyan új technológián dolgozik, amelynek segítségével a videók megjelentethetõk lesznek a televíziókon. Steve Jobs korábban többször azért bírálta a jelenleg kapható televíziókat, mert azok szerinte túl körülményesen kezelhetõk és nem felhasználóbarátak, ráadásul a különbözõ átviteli technológiák (kábel, mûhold stb.) nehezítik az innovációt.

A Cnet arra emlékeztetett, hogy a tengerentúli társaság már februárban marketing munkatársakat keresett és a megjelentetett hirdetéseiben kifejezetten utalt egy televíziós termékre. Már 2006 óta kapható az Apple beltéri egysége, ami lehetõvé teszi a televíziózást, valamint a streaming-szolgáltatások használatát és az iTunes rendszerén keresztül kikölcsönzött filmek megtekintését. Mindenesetre, ha valóban megjelenik az Apple TV, úgy komoly konkurense lehetne a Google hasonló megoldásának, ami Eric Schmidt szerint jövõre lesz elérhetõ Európában is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #116
    Akkor elég konkrét volt. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy 500Ft-ért is tudsz ilyen kábelt venni nem kell hatezerééé...
  • llaszlo #115
    Ismét egy tehetséges hsz. Köszönjük, leülhetsz egyes.
  • opeca #114
    Ezt az Apple-et már be kéne záratni.
  • SlickAdam #113
    eddig nem volt problemam vele, mukodik, ahogy kell. (iOS)
  • llaszlo #112
    Androidon elég szarul működik egyelőre a copy-paste. Én kifejezetten utálom. iOS-en nem tudom milyen, de ha normálisan lehet használni akkor inkább nevezhetjük forradalminak, mint ami androidon van.
  • item #111
    Apple dock connector,tudom van hozzá átalakító 6 ezerért. Van még kérdésed ? Amúgymeg az 52-es kommentben leírtam mire gondoltam. Nem a szoftveres hiányosságokra,bár,ha már itt tartunk a copy paste funkció is egy forradalmi újításként mutatkozott be almáéknál.

    Lezártam, nem kívánok ehhez többet hozzáfűzni.
  • narumon #110
    Nem ezzel van a gond! A gond ott van, hogy megint egy "hasonló" (erős túlzással) gépet hasonlít össze, nem pedig egy OLYAT! Akinek egy Xeon kell az bazhatja, hogy egy i7 olcsóbb. Vagy akkor mindenki hülye, aki Xeon CPU-s gépet vesz? Sőt az intel is hülye, hogy gyárt ilyen processzort?
  • narumon #109
    Most nem mondod, hogy egy Xeon workstationt hasonlítasz egy i7 géphez?????
  • narumon #108
    "Speciális csatlakozó,kölön megvásárolható be is kimeneti csatlakozások,egyéb szolgáltatások,amelyek már "nem fértek bele" az új szerkezetbe. Én nem vagyok almagyűlölő ezt nagyon benézted,csupán a nyilvánvalót írtam le. Ha nem így lesz itt mindenki előtt bocsánatot kérek minden almahívőtől,erre mérget vehetsz"

    Akkor szerintem most kezdheted vagy mondj példát, hogy jelenleg hol van ilyen. Mi a speciális csatlakozó? Az ami nem a PC-dhez van? Vagy akkor esetleg az a speciális csatlakozó? Mi nem fér be a szerkezetbe? Az ingyen szoftverupdattel megkapott dolgokra gondolsz? Vigyázz miket írsz, mert ez itt fent egy nagyon általános katymasz ám.
  • Papichulo #107
    Good for you!

    Es reszvetem, hogy mar ennyire oreg vagy. ;)