Gyurkity Péter

HTC és Sony Ericsson okostelefonok

Egyszerre négy új jövevényről futott be hír, amelyek várhatóan ősszel, illetve az utolsó negyedévben jelennek majd meg - mind a négy kifejezetten erős, a felsőbb kategóriákba szánt megoldás lesz.

Mind a HTC, mind pedig a Sony Ericsson további két készülékkel bővíti meglévő kínálatát, így ezekről érdemes egyetlen cikkben beszámolni, annál is inkább, mert egyelőre igen korai értesülésekről, illetve rövid hivatalos bejelentésekről van szó. Részletes hardveres információ mégis rendelkezésünkre áll, és azt is tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk a szoftveres oldalon.


HTC Omega

A HTC Omega (más néven Radar) a Windows Phone 7 Mango verzióra támaszkodik, ebből pedig többen arra következtetnek, hogy a korábban beígért szeptember elsejei meglepés része lehet a készülék. A alumínium-műanyag burkolat alatt 1,5 GHz-es Snapdragon processzor, 512 MB RAM, hátoldali 8 megapixeles kamera, valamint elülső videochat kamera található, ehhez pedig állítólag 3,8 hüvelykes Super LCD kijelző társul - a megoldás a még erősebb összeállítással rendelkező Eternity változattal együtt rajtol majd el.

A HTC Kingdom szintén ősszel jelenhet meg, ezt jelenleg egy renderelt képen, valamint egy RUU-ban (ROM Update Utility) láthatjuk. HSPA+ támogatás, 1,2 GHz-es egymagos Snapdragon processzor, 4 hüvelykes (960 x 540 pixel) érintőképernyő, 768 MB RAM, hátoldali 5 megapixeles és elülső 1,3 megapixeles kamera, valamint Bluetooth 3.0 és WiFi található a listán, Android 2.3.4 kíséretében.


Sony Ericsson Xperia neo V

A Sony Ericsson háza táján az Xperia neo V hozhat megújulást, amely immár a hivatalos oldalon is megtalálható, megjelenésére mégis októberig kell várnunk, hiszen ekkor fut majd be az Android 2.3.4, Googe Talk videochat támogatással 3D sweep panoráma funkcióval és Swipe szövegbevitellel. A készülék mérete 116 x 57 x 13 mm, súlya 126 gramm, ehhez 1 GHz-es egymagos Snapdragon MSM8255 chip, 3,7 hüvelykes (854 x 480 pixel) kapacitív érintőképernyő, Mobile Bravia motor, 320 MB-os belső tároló, microSD, hátoldali 5 megapixeles LED flash és elülső VGA kamera, továbbá aGPS, WiFi (hotspot), Bluetooth és FM rádió társul, egy 1500 mAh-ás akkumulátorral, négy különböző színben.

A Nozomi igazi zászlóshajóként jelenhet meg Android 2.3-mal, ennek pontos típusszáma LT26i/LT26a lesz. 1,4 GHz-es egymagos Qualcomm processzor, Adreno 205 grafikus vezérlő, egy 4,3 hüvelykes (1280 x 720 pixel) TFT érintőképernyő és microSD jelent meg egyelőre a hírekben, pontos megjelenési dátum nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • llaszlo #8
    Azért ennyire nem egyszerű. Teljesen mások az ívek. amiben hasonlít, hogy van rajta egy fém keret. De az is eléggé eltérő. A hátlapja tetszik.
    Egy ideig fehér desire-t akartam, de már úgy megszoktam a mostanit. :)
  • Inquisitor #7
    Mondjuk Desireből volt jó pár szín a feketén kívül, és mondjuk a sötétebb bronzot bírnám, ha hozzám vágnák :)
  • sanyicks #6
    FEHÉRRR!!!! Az is az apple innovációjának része! perelni!!
  • kvp #5
    A htc omega egesz jo design lett, fogktak a regebbi desire ontoformait es fekete helyett feherben ontottek ki. (+reszben mas festest kaptak az erinto gombok, kicsereltek 2 ikont a 3-bol)

    Egyebkent valoszinuleg azert nem szogletesek, mert keves szogletes kezu ember van...
  • zpe #4
    Már rég az AMD gyártja mindet .
  • tomboy013 #3
    A Samsungnak sikerült nézd csak meg =)
  • hurkaur #2
    Csak nehogy az AMD mernokeinek a kezebe keruljenek!
  • passatgt #1
    hihetetlen, hogy senki nem tud egy szögletes telefont csinálni, ami passzol a WP7-hez...