MTI

Balul sült el a Facebook-on meghirdetett szülinapi buli

Elmenekült a születésnapi partijáról egy 16 éves német tinilány, amikor több mint ezerötszázan érkeztek a Facebook közösségi portálon - tévedésből mindenki számára - meghirdetett eseményre.

A tömeg kordában tartására még a rendőrség is kivonult - lovas rendőrökkel megerősítve, és rövid időre tizenegy embert őrizetbe is vettek. Számos tinilány lábát össze-vissza vagdosták a törött üvegek, sőt még egy kisebb tűz is keletkezett, amikor felgyújtottak egy szeméttárolót péntek este Hamburgban. A 16 éves lány, akit a hatóságok csupán Thessa néven azonosítottak, csak néhány barátját akarta vendégül látni a bulin hamburgi otthonukban, ám tévedésből mindenki számára hozzáférhetővé tette a közösségi portálra kitett meghívóját.


Az invitálás nyitott fülekre talált, mintegy 15 ezer ember jelezte az interneten, hogy részt akar venni a partin - adta hírül a Bild am Sonntag vasárnapi német napilap. Amikor a lány szülei megtudták, mi történt, lemondatták a bulit lányukkal, és értesítették a rendőrséget is, sőt magán biztonsági őröket is fogadtak, hogy védjék otthonukat.


Hamburgban még közzé is tették a nyilvánosság számára, hogy nem lesz születésnapi buli, ennek ellenére mintegy 1500-an megjelentek a lány otthonánál. "Lezártuk az épület környékét, mintegy száz rendőrt vezényletünk a helyszínre, négyen közülük lovas rendőrök voltak, ám ez sem tartotta vissza a srácokat az ünnepléstől" - mondta Mirko Streiber, a helyi rendőrség szóvivője vasárnap az AP amerikai hírügynökségnek. Hol volt eközben Tessa. A rendőrség megerősítette, hogy nagyszüleivel ünnepelte meg szülinapját egy "rejtekhelyen".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tommyboy123 #8
  Innen vették az ötletet a Project X alkotói????????
 • alien47 #7
  Kár hogy nem 1500 pedofil, perverz állat ment el és adta át ajándékát ennek a kis hülyének. Biztos lett volna más dolga a 100 rendőrnek...
 • llaszlo #6
  A sok kis idióta tini mindent a f@szbúkon csinál. Én sok helyen korlátoznám a f@szbúkot. Amit meg értelmes dologra lehetne használni az meg sz@r. Pl nem lehet szűrni, hogy kinek a napi sz@rságját akarom látni. Mert vannak értelmes emberek akik akár a munkámhoz kapcsolódóan osztanak meg valamit. De ez kb a 10%-át eléri az össz sz@rságnak.
  Ez a f@szbúk már túlburjánzott egy megengedhető határon. Én jó ha két-három naponta este elolvasok pár dolgot és kb ennyi.
 • Sippie #5
  Facebook jeee... pár embert hogy nem lehet meghívni telefonon, vagy külön üzenetben? Mindenféle gyökér eseményt kell kreálni?
 • norbeey01 #4
  Hát, valóban érdekes, kíváncsi lennék hány embert kell meghívni egy születésnapra hogy 1500-an el is menjenek belőle nembeszélve arról hogy valószínűleg nincs is 1500 olyan ismerőse senkinek akivel olyan viszonyban van hogy elhívja a születésnapjára. Számomra sem túl hihető.
 • CptObvious #3
  Új esemény létrehozásakor alapbeállításon nyilvános. Csak ki kell venni a pipát és egyből zárt lesz. Ezt max akkor lehet elvéteni, ha az ember szándékosan csinálja.
  Szóval Thessa is hülye. Biztos nagy bulit akart rendezni magának - csak nem ekkorát XD
  Meg az összes aki jelentkezett. Fele biztos csak rányomott reflex szerűen, utána le se sz*rta. A másik fele meg annyira hülye, hogy komolyan veszi egy 16 éves lány szülinapi partijára való meghívást.
 • miszterjoe #2
  16 éves tini, 15e ember, félrekattintás.... naggyon hihető.
 • endrev #1
  :D Kicsi krumpli... :D