Szekeres Viktor

Mit tennél, ha egy másik Föld jelenne meg az égen? Itt az Another Earth című scifi előzetese

Az idei Sundance filmfesztivál programjában több biztató történettel bíró scifi is feltűnt. Ezek egyike volt az Another Earth, melyet sikerült eladni egy hollywoodi stúdiónak, így már biztos, hogy mozikban is látható lesz.

Érdekes filmmel jelentkezett az idei Sundance filmfesztiválon Mike Cahill. Az Another Earth című scifiben az egész világ döbbenetére egy, a Földhöz hasonló égitest jelenik meg az űrben. A William Mapother és Brit Marling főszereplésével készült film forgalmazási jogait a Fox Searchlight Pictures vette meg 1,5-2 millió dollárért, minek eredményeképp az Another Earth július 22-én kerülhet bemutatásra Amerikában.


Az Another Earth történetének középpontjában egy asztrofizikus hallgató áll, aki épp vezetés közben pillantja meg az égitestet, ami elvonja a figyelmét, így közúti baleset részese lesz, melyben egy (majdnem) teljes család az életét veszti. A lány, miután letölti 4 éves börtönbüntetését, felkeresi az életben maradt családfőt, hogy segítsen neki felkerülni arra az űrhajóra, ami a "tükörFöldre" indul. A céljuk természetesen az, hogy kiderítsék, hogy a családfő másik földi énje milyen életet él.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • And26 #9
    ezzel maximálisan egyetértek:)
  • shenmuedc #8
    Már ilyen film is volt, azt hiszem 67-es.
  • adampierson #7
    Nézőpont kérdése! Én pont nagyon magasról, egyenes ívben szarok rá, hogy más embereknek milyen sors jut. Ha azt akarom látni, hogy szenved egy ember, akkor drámát nézek. Ha jó kedv kell Vígjátékot. Sci-fit pont és csakis azért nézek, hogy lenyűgözzön egy olyan világ, amibe vélhetőleg sosem jutok el. És ha már le akarom nyűgöztetni magam, nem más nyomorúságával akarnám elcseszni az egészet.
  • Merces #6
    ..hát monjuk azért vannak „zseniális”, női sci-fi irók akik nem értik, meg ha már itt tartunk vannak nem női ellenben magyar irók akik szintén nem értik,hogy legalább a bonyodalmat kötni illene valamilyen elvontabb problémához, és nem a béla mérgetöntött a viztározóba klissére irkálni
  • Yutani #5
    A jó sci-fik többnyire az emberről szólnak, a fantasztikum csak segédeszköz a történet dramaturgiájában.
  • lamer the true #4
    Ki nem állhatom a különböző stílusok Sci-fi-be bujtatását. Pl. a megcsalja b-t vagy csak félreérti a helyzetet, majd jön a bonyodalom. Persze mindez egy kicsit moddolt hotizont alatt, meg pár ismeretlen kütyü mellett. Fogjuk és eladjuk sci-fi-nek. Vááá

    (Amúgy a fenti sikergyanús receptet az engedélyem nélkül felhsználni tilos!)
  • kalapos01 #3
    Remélhetőleg. Az emberi sorsok sokkal érdekesebbek egy ilyen esemény árnyékában, mint mondjuk a magyarázatok, vagy felfedezések.
  • tatish #2
    Troll Mód ON:
    Ismét egy 'scifi' amiben 60-70 perc dráma, és 20-15 perc scifi lesz
    Troll Mód OFF:
    Ja, az ütközés durva :)
  • KGer #1
    az az utkozes 1:17nel, az durva