Szekeres Viktor

Klasszikus scifi történetből lehet mozifilm

Mostanában egyre-másra kelnek el azon klasszikus scifiregények megfilmesítési jogai, melyekkel sokáig senki sem akart foglalkozni. A Paramount stúdió például a Ray Bradbury-féle Marsbéli krónikákra csapott le.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Paramount Pictures megvásárolta Ray Bradbury Marsbéli krónikák (The Martian Chronicles) című regényének megfilmesítési jogait. Bradbury műve, melyet eredetileg 1950-ben adtak ki, afféle összefüggő novellafüzér, amiben minden történet az emberek Marson történő letelepedéséről szól. Bár a szerző inkább fantasy-ként tekint regényére, az általános vélekedés szerint a könyv az amerikai scifiirodalom egyik legjelentősebb munkája.


A Marsbéli krónikákból 1979-ben már készült egy adaptáció, azonban az NBC tévés minisorozata hiába jött be a közönség egy részének, azt a nemsokára a 91. életévét betöltő Bradbury látványosan gyűlölte. Egyelőre a stúdió még nem jelölte ki, hogy melyik író dolgozhat a projekttel, az azonban már biztosnak tűnik, hogy a producer az a John David lesz, aki nemrég a Gulliver utazásaival és a Marmaduke - Kutyakomédiával is jókorát bukott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Noitulover #5
  • opeca #4
    Az a baj, hogy csak a populáris műveket ismerik. Pedig annyi de annyi kevésbé ismert ám jó írás létezik.
  • wolruf #3
    Az Asimov-féle Robotvárost nem akarják megfilmesíteni? Amióta olvastam, szeretném látni is (na jó, a játék megvan). Annyira jó alap, annyiféle dolgot lehetne kihozni (vagy elrontani) belőle.
  • kissssss #2
    mozi? játék? szerintem mindkettőről lemondhatsz.

    (amilyen mélyrepülésben van az csk)
  • jackoneill90 #1
    Már azthittem csillagkapu lesz. :(

    Ideje lenne valami jó csillagkapu mozit csinálni és játékot is.