Ötvös Tibor

Elkészülhet a FreeSpace 3?

Az egyik legjobban sikerült űr szimulátor kétségtelenül a Descent: FreeSpace volt, melynek második része azonban nem úgy fogyott, ahogy azt a kiadó várta volna. Most azonban ismét felmerült a játék neve, méghozzá az első két részt is készítő Volition berkeiben.

"Van pár ember, akik ölni is tudnának, ha az segítene a FreeSpace 3 elkészültében" - nyilatkozta Jim Boone. "Annyira szerettük azt a sorozatot. Én is elég sok küldetést készítettem a két részhez és nagyon közel áll a szívemhez a cím. Az azonban nagy baj, hogy a FreeSpace 2 nem igazán fogyott, az eladási mutatók katasztrofálisak voltak."

"Van is egy elméletem, hogy ez miért volt így, de előre szólok, hogy ebben a kérdésben nem tudok objektív maradni. Sokan gondoljuk azt, hogy a műfaj halálát az ebben az időszakban megjelent Quake vezetett, mely az egérre és billentyűzetre alapozta az irányítását. Előtte - mondjuk a Descent megjelenésekor - teljesen természetes volt, hogy a játékosoknak van otthon 1-2 joystickja. Ám a Quake és a modern FPS-ek megjelenésével ez a kontroller feleslegessé vált."

Boone azonban hozzátette, hogy mindezek ellenére "van esélye egy újabb űr szimulátorra", de jelen pillanatban "még nem mondhat semmit". A csapat jelenleg a Red Faction: Armageddonon és a Guillermo del Toro Insane című játékán dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gauge #21
  WING COMMMANDER kell a népnek...
 • Geri98 #20
  oops... rossz topik XD de itt is lehetne segítséget kérni ?
 • Geri98 #19
  sziasztok!

  ha még valaki nézi ezt a topikot, akkor megkérdezném hogy a FRED-ben hogy lehet elérni hogy a csillaghajókon beam lézerrel tüzeljenek ? Már sokszor az volt hogy kirakok 2 csillaghajót azt az egyiknek 2 lézer ágyúja lövöldöz 20 másodpercenként a másik meg csak áll... és hiába adom nekik parancsba (még a FRED-ben) hogy támadják egymást akkor is ez van.

  valaki tud segíteni ?
 • Kornan #18
  Jah és ingyenes, nem kell hozzá a freespace 2.
 • Kornan #17
  Sajnos nekem kimaradt annak idején a freespace 2, de egy total conversionja felkeltette az érdeklődésemet, néha néha letolok benne egy küldetést.

  BABYLON PROJECT:

  fősite - galéria
  youtube - csorgató
  youtube - ingame
 • Carbine #16
  Azért én a freelancerben a kereskedelmet nem magasztalnám. Mindenhol fix árak voltak, tekintet nélkül a kereslet/kínálatra. Addig szórakoztató, amíg fel nem térképezed a jobb helyeket és kész. Azért vannak még, illetve várhatóak programok a közeljövőben amik esetleg megfelelnek az elvárásoknak.

  JumpGate Evolution(MMO):
  http://www.youtube.com/watch?v=oDIj09VgGzk&feature=related

  Evochron Legends:
  http://www.youtube.com/watch?v=R2KG-dRWL6I

  Spaceforce:
  http://www.youtube.com/watch?v=FW1c4T1MXVY&feature=related

  X3 Terran Conflict (szerintem a legjobb):
  http://www.youtube.com/watch?v=157toXjDH_c

  Illetve említeném mindenképpen a Parkan 2-t és a Precursors-t.

  Több hirtelen nem jut eszembe.
 • HöfEE #15
  "sajnos ez is XP grindelős játék, mint például a WoW és társai. " Hát ez mondjuk negatívum.

  "nincs kereskedelem" Ez még az előzőnél is nagyobb negatívum :S Hát, így már annyira nem is érdekes ez a Black prophecy de még béta, hátha a teljes már jobb lesz. Számomra a freelancer pont azt a fajta "űrszimulátort jelentette" ami nekem tetszik, hatalmas bejárható tér , jó harcrendszer(mint egy fpsben), kereskedelem, fejlesztési lehetőségek és a single sztorija is jó volt szerintem.
 • Carbine #14
  pontos megjelenési dátumot nem tudok, igaz nem is kerestem. Jelenleg béta van, amivel magam is játszom. A tutorial/prelude-ot muszáj végigvinni, egy az egyben egy single játék, utánna bedob az univerzumba. Jó hangulata van, de sajnos ez is XP grindelős játék, mint például a WoW és társai. csapatban azért jobb. Jelenleg a gyártás és modifikáció nem éppen működőképes, legalábbis amikor legútobb próbáltam nem volt az. Számomra nagy negatívum, hogy nincs kereskedelem. Képi világa és a hangulat viszont egész kellemes.

  Hivatalos honlap:
  Black Prophecy

  @droidka:
  Nem összehasonlítható a BP az EVE-Online-al, teljesen más kategória a kettő. Az egyetlen közös bennük annyi, hogy az űrben repkedsz... semmi több.
 • Cat 02 #13
  Bétázni lehet már.
 • droidka #12
  Nem sikerült az url, hátha most.

  http://www.gametrailers.com/video/trailer-the-precursors/16360