MTI

Levelezőszolgáltatást indít a Facebook

Új generációs elektronikus levelezőszolgáltatást indít a Facebook - jelentette be a közösségi portál alapító-vezérigazgatója.

Mark Zuckerber szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldalán hamarosan elérhető integrált szolgáltatás a hagyományos levelezőrendszerek, az azonnali üzenetküldő programok, valamint az SMS-küldő programok előnyeit kívánja egyesíteni. Az 500 millió Facebook-használó a bejelentkezési névvel kezdődő és @facebook.com végződésű címet kap. Így a Facebook jelenlegi üzenőfalrendszere teljes értékű levelezőrendszeré alakul, és a közösségi portál igazi kihivója lehet a Google, a Yahoo, valamint a Microsoft levelező szoftvereinek.


Az egy évvel ezelőtt kezdődött fejlesztéssel elsősorban a fiataloknak akarnak kedvezni, annak a korosztálnyak, amely már a drótpostát is túl lassúnak és formálisnak tartja - hangsúlyozta Zuckerberg, hozzátéve, hogy az oldal használói közül több mint 350 millióan a jelenleg is elérhető belső üzenőfalon küldenek vagy kapnak rendszeresen üzeneteket. A kibővített lehetőségek között szerepel majd a közösségi postaláda, amelyből a rendszer kiszűri azokat a leveleket, amelyek nem a visszaigazolt ismerősöktől érkeznek.


A néhány hónapon belül elérhető levelezőrendszerrel a Facebook újabb területen veheti át a vezetést, ugyanis a comScore piackutató szerint a Microsoft Hotmail rendszerét 361 millióan, a Yahoo Mailt 273 millióan, a Google Gmail rendszerét csupán 193 millióan használják világszerte. Elemzők szerint miközben a vetélytársak szolgáltatásaikat a közösségi portáloknál megszokott lehetőségekkel próbálják vonzóbbá tenni, a Facebook új generációs üzenetküldő rendszere csábítja majd az újabb felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MartonRoby #23
    Amit írtál az igaz, de nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy információkat gyűjtenek a tevékenységéről. Olyan információkat amiket ő közvetlenül nem írt le. Például, hogy naponta hányszor jelentkezik be, mikor a legaktívabb, milyen dolgok után érdeklődik. Ez alapján pedig egy profilt készítenek a felhasználóról. És az emberek azt nem szeretik valamilyen oknál fogva, hogy ha ehhez hasonló információkat tárolnak róluk.
    Engem az érdekelne, hogy egy átlagfelhasználó számára ez miért probléma?
  • sathinel #22
    mondjuk csatakrészegen bulizol az irodában, és a főnökök nem tudnak róla. de te vagy annyira marha hogy felrakod a facebookra. Gondolom így gyorsabban megtudhatja főleg egy barát, barátján keresztül aki láthatja, vagy ilyesmik. Ez mind user hiba nem a progi hibája.... De persze úgy állítják be hogy a progi a hibás. ha nem vagy tenorista leszarják hogy gizikével a hétvégi randit beszéled meg, vagy a haverokkal focizás, stb van fenn az senkit nem fog érdekelni. Rohadt izgalmas lehet mások ilyen fotóit nézegetni főleg ha vadidegen:D

    Sok az üldözésimániás úgyérzem.
  • MartonRoby #21
    Mindenki úgy félti a magánszféráját, hogy jajj meg ne tudják, hogy mit csinál a neten. Adatokat gyűjtenek róla, és ez rossz, és csúnya nagy társaságok, stb...

    Mégis mitől féltek? Te csak egy pont vagy a rendszerben... csak egy adat, egy SZÁM! A statisztika amit készítenek a felhasználók alapján az pedig azért lényeges, hogy hamar lehessen látni a tendenciákat, és fel lehessen készülni. Ha egy vállalat hosszú távra tervez bizony észben kell tartania ilyen dolgokat.

    Mindenki szidja a Google-t, hogy a felhasználói kereséseket elraktározza, és profilt készít a felhasználókról annak érdekében, hogy a számára megfelelőbb keresési eredményeket tudja kidobni. Hát igen... ez aztán a köcsögség :D Erre a Google mit csinált? Nyilvánosságra hozta, hogy kiről milyen adatok vannak eltárolva, és bárki megváltoztathatja, vagy ki is törölheti.

    Valaki kérem magyarázza el nekem, hogy milyen hátrányok érik abból, hogy többet tudnak róla, mint szeretné? Konkrétan!
  • sathinel #20
    oh család otthon, barátok szintén külföldön, és kapcsolattartásra majd minden nap levelezgetek, elküldöm a fotókat, stb. végülis minek a számítógép ja ha lehet levelet is írni. Vagy morze jelekkel is mehetne még mint régen mert az is jó volt.

    Ha rád nézve marhaságot osztassz meg ami miatt aztán éghet a fejed akkor az max a te gondod hogy annyira marha voltál nem az oldal a hibás szerintem...
  • Rotyoka #19
    Azért eléggé el vagy tévedve, nem a plázapicsákat kéne alapul venni ilyenkor
  • opeca #18
    Nézd végig a napiszart, sok csíra gyerek össze-vissza megosztogat mindent, aztán kikerülnek a tartalmak, nevetség tárgyává válnak, utána meg őrjöngenek, hogy szedjék le:)

    De persze ez csak egy kis szegmense az egésznek, viszont bizonyítja, hogy a kikerült tartalom bizony erősen szubjektív megítélés alá esik függően attól hogy éppen milyen közönség és hol nézi.

    Amúgy a véleményem a facebook-ról, hogy egy ostoba, a primkóknak való kattogtatás. Tipikus, jó játék hülyegyerekeknek...
  • 82freddy #17
    Most akkor lesz egy újabb email címem: [email protected]@facebook.com ? LOL
  • Ferrer #16
    Nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani. Ez ilyen reflexszerű dolog lehet, hogy félünk az ÁVH-tól... Mindenki tudja, hogy a Facebook is csak egy vállalkozás, reklámokból él.
    Ha meg valaki valóban annyira félti a magánszféráját, ki se menjen az utcára, ennyi.
  • csulok0000 #15
    ---
    Egy általános jellegű személyi azonosító valóban jó ötlet, nem kellene fölöslegesen 50 különböző kártyát magadnál tartani meg ugyanennyi számot tudni.
    ---


    Engem nem zavar ha egy cég tudja hogy kik az ismerőseim vagy hogy mikor látogattam meg az oldalát. De az igen ha közben személyes infókat gyűjtöget, ráadásul olyanokat melyeket én "szándékosan" sehol sem adtam meg. Ezzel nem az a bajom hogy most pénzt csinálnak belőle, hanem az hogy akik ezeket felügyelik szintén emberek. Sokan pedig megbíznak az oldalba és szinte minden infót megadnak, feltöltenek magukról, úgy hogy közben azt szeretnék hogy azt mások ne láthassák, csak ők, de a háttérben valaki nagyon is hozzáfér az adatokhoz és visszaélhet vele. (lsd: Google alkalmazott)
  • shaark #14
    karesz6: Sok országban egyetlen egy száma van az embernek, ami a személyi száma és azt használják mindenhol úgy az egészségügyben, mint a közigazgatásban. Érdekes módon hátránya nem nagyon származott az embereknek belőle és egyáltalán nem biztonságtalabb, mintha több különböző számmal azonosítanák az embereket. Az viszont teljesen igaz, hogy a FB és társasága a felhasználói szokásokat "adják el".